Filexport för ROT-/RUT-arbeten

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 1 år sedan

Jag saknar möjlighet att selektera vilka kundfakturor som jag vill ansöka om ROT/RUT via fil. När man klickar på exportera så kommer de fakturor som eEkonomi anser vara klara för export upp. I ett fall som är aktuellt så är en av fakturorna bara delbetalda men denna faktura dyker ändå upp som underlag vid export. Jag kan inte se att jag kan ta bort den. Borde finnas kryss-rutor som går att bocka i och ur för selektering innan export av fil till Skatteverket.

Foto på Markus Anderberg

Markus Anderberg

  • 2,986 poäng 2k badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

  • 2
Foto på Fanny Örnberg

Fanny Örnberg, Moderator

  • 3,924 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Markus,

Precis som du skriver så går det inte att välja vilka fakturor som kommer med i ROT/RUT-filen när den skapas i eEkonomi. De fakturor som är delbetalda från kund och som är av typ husarbete kommer med i filen då dessa är utformade för att ansöka om husarbetesavdrag. Om du enbart vill rapportera en faktura i taget får du skapa filen efter varje skapad faktura eller rapportera detta manuellt till skatteverket. 

Jag tar även vidare din idé om att kunna kryssa bort oönskade fakturor i filen som ett önskemål. Om det är fler användare som också tycker detta är en bra idé så rekommenderar jag er att kommentera och rösta på inlägget. På så sätt samlar vi alla tankar kring detta på ett och samma ställe. 

Återkom om du har fler funderingar!

/Fanny