Fler valutakonton i samma valuta - eEkonomi

  • 3
  • Idé
  • Uppdaterades för 3 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej! Jag driver en webshop och för att underlätta för kunden tar jag betalt i flera valutor och stödjer de flesta betalsätt som finns. Jag har 8 olika valutakonton för Paypal samt ett bank-konto hos SEB i EUR och mina kunder uppskattar verkligen flexibiliteten.Dock stötte jag på ett tråkigt problem när jag skulle skapa ett valutakonto i EUR för mitt Paypal-konto i EUR. Då jag redan har ett valutakonto i Visma för EUR sade Visma till att man bara får ha ett valutakonto per valuta så att säga... Två olika valutakonton i EUR var inte okej enligt Visma eEkonomi :).Varför är det så? Jag tycker verkligen att det är smidigt att kunna bokföra i olika valutor och låta Visma sköta valutakurserna. Nu måste jag ändå själv omvandla summorna till EUR när jag bokför inbetalningarna på mitt Paypal konto för EUR, samt själv bokföra valutakurs-vinst/förlust när växling sker.Varför finns denna begränsning? Visma eEkonomi är ju en oerhört kraftfull applikation så rent tekniskt borde detta inte vara svårt att implementera?Vidare tycker jag det är tråkigt att valutakonton i ryska rubel inte stödjs heller, då jag handlar mycket med ryssland så skulle detta underlätta mitt arbete jättemycket.Ser fram emot en förklaring :).Stort tack på förhand!MVHPeter
Foto på loppis

loppis

  • 310 poäng 250 badge 2x thumb
  • förvirrad

Publicerades för 3 år sedan

  • 3
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Peter!

Jag vill börja med att tacka för att du tagit dig tid att informera oss om ett förbättringsförslag i eEkonomi. 

Precis som du skriver så ser det i dagsläget ut som så att programmet endast hanterar ett valutakonto per valuta, dvs. ett valutakonto för Euro, ett för USD och så vidare. Om vi skulle införa hantering av flera valutakonton mot samma valuta så skulle en stor utvecklingsinsats krävas, i dagsläget är det heller ingen funktion som haft en enorm efterfrågan. Därav har vi valt att utveckla många andra funktioner som varit mycket efterfrågade bland annat här på forumet.

Vi tar självklart med oss detta som ett önskemål och ser gärna att alla användare som är i behov av samma funktion att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar. På det viset samlar vi tankar och funderingar kring funktionen på ett och samma ställe.

Vi uppdaterar självklart denna tråden om en ändring skulle bli aktuell! 

/Lovisa 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.