Flera prislistor för artiklar - eEkonomi

 • 18
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 vecka sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Har olika kunder som handlar produkter med olika rabatter. Måste nu har en separat lista med priser från "prislista 2" och söka fram artikeln. Kan man ha flera prislistor till artiklarna? Skulle vara så mycket smidigare, att bara klicka i vilken kundkategori kunden tillhör och automatiskt få rätt prislistan efter det.
Foto på Karoliina

Karoliina

 • 632 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 18
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Jag vill bara ge er en uppdatering gällande fler prislistor i eEkonomi. Det är fortfarande inget som är planerat att införa den närmsta tiden men vi håller önskemålet under uppsikt och sker det någon förändring så uppdaterar vi igen här i tråden!

Ha en fin dag :)
/Jenny
Foto på Daniel C

Daniel C

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb
Jag surfade runt lite på forumet och denna fråga har varit aktuell i minst 4 år, då ni svarade att det finns med i er roadmap, men fortfarande är svaret samma som då för 4 år sedan. "Inget planerat". Sorgligt.
Foto på Fatin Masa-E

Fatin Masa-E, UX Designer - Visma eEkonomi

 • 274 poäng 250 badge 2x thumb
Hej!

Ber om ursäkt för att det har dröjt men vi har påbörjat en förundersökning om funktioner relaterat till lagerhantering i eEkonomi och självklart behöver vi er hjälp! Anser ni kanske att prislistor bör inkluderas i en eventuell utveckling av lagerhantering? 

Kom gärna med era synpunkter i formuläret som ni hittar i det här inlägget: Undersökning om lagerhantering i eEkonomi (undersökning avslutad)

Tack på förhand!
(Redigerad)
Hej! 

Eftersom vi såg ett behov av att få en smidigare lösning gällande backup osv, så började vi efterfråga bättre funktion gällande prislistor och valutahantering i eEkonomi för 4-5 år sedan, och har sedan dess fått veta att Visma "hör vad vi vill" och "har med det i sin planering". Vi har därför stannat kvar i ett program (Visma Administration), som vi egentligen velat flytta från sedan dess. Nu kan vi verkligen inte vänta längre, utan ser oss som tvingade att inom kort flytta till ett annat molnbaserat alternativ (som det ser ut nu Fortnox) - hoppas att ni faktiskt börjar anstränga er för att ta fram efterfrågade funktioner framöver, för det här har faktiskt börjat kännas riktigt löjligt.

Att bara säga att man lyssnar på sina kunder är inte samma sak som att göra det.
(Redigerad)
Foto på Fatin Masa-E

Fatin Masa-E, UX Designer - Visma eEkonomi

 • 274 poäng 250 badge 2x thumb
Hej!

Vi har kommit framåt i utvecklingen av lagerhantering i Visma eEkonomi och behöver er hjälp igen för att komma vidare. Trots att den här trådens ämne (prislistor)  för tillfället inte är en första prioritering i jämförelse med manuella in-och utleveranser samt inventering, så tror vi ändå att er input är värdefullt oavsett. 

Vi har nu en ny anmälning för att hjälpa oss undersöka vidare. Du finner tråden här.
Foto på GregorMynarczuk

GregorMynarczuk

 • 198 poäng 100 badge 2x thumb
Jag ser att det är fortfarande en "inte planerade" ide, varför? Det är en bas funktion att ha flera prislistor! Snälla Visma kom på någon lösning eftersom denna funktion är mycket nödvändigt. (Och tråden är 4 år gammal!)
Foto på GregorMynarczuk

GregorMynarczuk

 • 198 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Fråga om flera prislistor i eEkonomi och Webshop +.

Hej, jag har Visma eEkonomi och webshop +. Jag vill fråga om ni gör någonting för att skapa flera prislistor som man kan tilldela till olika kunder. Det var en önskan för 4 år sedan och denna funktion är jätteviktig.
Helt enkel vill jag veta planer :)
Foto på Aldenfors

Aldenfors

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
WOW! Jag bokstavligen chockas över vismas hantering av sina kunders önskan och behov efter att läst denna tråd.

Detta kan sällan vara en svår prioritering att få fram från visma. Vi är nya på eekonomi och har även vi ett stort behov av flera prislistor kopplade till kunder. Detta för att få snygga fakturor och smidig fakturering.

Eftersom de inte finns i dagsläget önskar jag svar på fråga om hanteringen.
Om vi är 5 personer som jobbar med sälj mot kunder, vi prissätter olika för att möta kunden på ett sett som täcker långvariga relationer.(vi jobbar inte med rabattsatser utan fastpris)
Hur ska personalen som skapar fakturor sen veta e olika prissättningarna?

De måste ju finnas någon tanke med systemet?
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa! 

Precis som min kollega Fatin har skrivit ovan så har vi kommit en bit i våra undersökningar när det gäller funktioner som relaterar till lagerfunktionen i eEkonomi. Vi har kikat på det underlag vi fått in och där är det andra önskemål som är högre prioriterade än detta. Vi har dock självklart kvar även detta önskemål framåt.

Ha en fin dag!

/Lovisa
Foto på Stefan P

Stefan P

 • 168 poäng 100 badge 2x thumb
Vi har nyligen bytt till eEkonomi Smart och då upptäckt att programmet inte ger möjlighet till flera prislistor vilket vi behöver för att effektivt kunna hantera vår försäljning. Jag ser att det funnits önskemål från kunder under flera år att införa funktionen med flera prislistor men att ni väljer att nedprioritera denna funktion. Ni kan inte bara skjuta på frågan och tro att kunderna ska acceptera det, konkurrerande bokföringsprogram har flera prislistor i standarutbudet.