Flera webshoppar

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
Hej, 
Jag har Visma Webshop + integrerad med eekonomi. Nu önskar vi att starta ytterligare en webshop inom samma AB och integrera denna till samma Visma Eekonomi.
Är det möjligt?
Foto på emma

emma

 • 360 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 3
Foto på Per

Per

 • 280 poäng 250 badge 2x thumb
Hej tyvärr ej möjligt jag och säkert fler har samma behov. Men väljer man en annan webshop än vismas egen så går det koppla flera webshopar mot eekonomi men ej med vismas eget utbud
Foto på emma

emma

 • 360 poäng 250 badge 2x thumb
Tack för svar! Vilka webshoppar är det?
Du säger då att jag kan behålla vår nuvarande Visma Webshop + och koppla på en ytterligare extern webshop till samma Eekonomi utan att det påverkar teknisk nuvarande lösning.
Foto på Per

Per

 • 280 poäng 250 badge 2x thumb
Kolla på https://www.sharespine.com/multishop/ de är de jag hittat som kopplar ihop det
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej emma,

Det stämmer som Per skrivit ovan att du inte kan ha 2 Webshop från Visma med koppling till samma eEkonomi.
Rekommenderar att du kontaktar någon integrationspartner för vidare hjälp att hitta en lösning som kan fungera för er - du hittar fler partners här

Ha en fin dag
/Susan
Foto på Per

Per

 • 280 poäng 250 badge 2x thumb
Men det hade varit strålande om Visma kunde ta och titta på det för jag gissar att flera i Webshop branschen allt eftersom ser möjlighet med flera webshoppar och att då leta sig utanför visma känns synd, jag går och grubblar om total byte istället. Jag saknar multishop, Klarna som betal alternativ och lite andra saker. Viktigt att ni som leverantör hänger med i marknaden och kommer med de funktioner som efterfrågas i webdelen, det är där vi(era kunder) får in vår omsättning så ligger vi efter andra konkurrenter med att erbjuda lösningar som efterfrågas tappar vi marknadsandel.
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 21,594 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Stort tack för önskemålet gällande att ha flera webshopar kopplade till Visma eEkonomi. Det är inget som är planerat att genomföra inom den närmsta tiden, men självklart behåller vi tråden öppen. 

Är ni fler som också önskar att kunna koppla ihop flera webshopar till Visma eEkonomi så får ni gärna rösta på tråden! 

/Nellie 
Foto på Per

Per

 • 280 poäng 250 badge 2x thumb
Hej Hur röstar man på tråden, vi har 4st webshopar och givetvis hade det varit bra om alla gick koppla mot e-ekonomi. Om det ej blir en lösning måste vi nog hitta något annan lösning
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 21,284 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Per! 

När du står inne i forumtråden så ser du "Rösta" långt upp till höger :) 


/Nellie 
Foto på Per

Per

 • 180 poäng 100 badge 2x thumb
Jag instämmer tillfullo med Per ovan! Jag har flera varumärken i min portfölj; ett inriktat mot bar och ett mot vuxna exempelvis. Det faller sig naturligt att jag inte vill att dessa ska kopplas samman. I nuläget kan jag bara ha en sidlayout på samtliga sidor i min webshop, vilket innebär att det blir samma "konceptlayout" för båda varumärkena när det borde vara två separata. Att koppla en extern webshop till eEkonomi är inte ett likvärdigt alternativ. Jag har tittat på denna lösning, men det verkar som att försäljningsstatistik, lagersaldo och artikelinfo inte är kompatibelt. Dvs säljer jag en artikel via Vismas webshop så justeras lagersaldo och fsg-statistik. Säljer jag via en extern webshop så får jag bara fsg-summan till eEkonomi. Detta är absolut något som Visma måste prioritera. Överväger också att byta helt i annat fall.