Flexpension - Lön 300/600

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre. Communitymoderatorn angav följande anledning för att arkivera: ej aktuellt.

Hej, är det någon som börjat fundera på hur ni ska hantera flexpension? Om information ska skickas till Collectum på befintligt anställda samt nya, hur hanteras det? Om företaget väljer att hantera detta flexibelt så vill man ju tydligt se i lönesystemet om den anställde har tillägg på lönen pga flexpension eller om informationen om avsättning är skickad till Collectum...

Jag önskar att visma kan hantera att i collectumfilen anger man om personen ska omfattas av flexpension eller ej samt att det finns en "bock" vid månadslönen som visar om lönen är uppräknad eller ej. Detta för att kunna få ut tydliga listor vid lönerevisionen med "rätt" lön.

Någon mer som funderar kring detta?

Foto på Malin H

Malin H

  • 246 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 2
Foto på U

U

  • 328 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Flexpension att avstå - Lön.

Almega och bla Unionen/Sveriges ingenjörer har kommit överens om att våra anställda ska ha flexpension. Vi har som företag valt att våra anställda ska få välja att avstå flexpenision. Kommer det finnas någon form av rapportering i löneprogrammet som kan visa för Collectum vilka som valt att avstå? Som alltså kan skickas med samtidigt som Collectumrapporteringen görs? 
Foto på Marie

Marie

  • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Jag undrar hur vi på ett tydligt sätt i löneregister samt på lönebesked visar om den anställde har valt att avstå flexpension eller inte. Samt att kunna rapportera till Collectum på ett smidigt sätt.
Foto på Jesper Fogelström

Jesper Fogelström, Application Specialist Lön/Lön Anställd/Resa&utlägg

  • 6,708 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Det är inte aktuell att införa denna förändringen just nu.

Vi har fortsatt med oss önskemålet när vi tittar på vad vi kommer att förändra till kommande versioner av löneprogrammet.

// Jesper

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.