Förfallodatum måste vara tidigare än dagens datum - eEkonomi

 • 0
 • 2
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Besvarad
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag har koppling till SEB men bara för att få in alla betalningar i Visma, inte för kundfakturor. Jag får också detta onödiga felmeddelande som Fredrik har citerat.
Jag utgår från att min koppling till SEB INTE innebär att mina leverantörsfakturor betalas automatiskt efter att jag har bokfört dem i Visma. Jag vill definitivt lägga in alla betalningar manuellt via SEB:s hemsida.
Därför ser jag ingen anledning till en sådan datumspärr. Jag anser att det är centralt att uppge så korrekta uppgifter som möjligt vid registrering, inte hitta på felaktiga datum.

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Lägga in förfallna leverantörsfakturor - eEkonomi.
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,360 poäng 10k badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 0
 • 2
Foto på Annie Sten

Annie Sten, Knowledgeteam eAccounting

 • 7,230 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Förlåt för sen återkoppling på ditt inlägg.

Jag håller med dig att meddelandet enbart borde dyka upp i de fallen när leverantörsfakturorna skickas över till banken. Det gör de inte när du har SEB och då bör meddelandet inte dyka upp. Jag har rapporterat detta som ett förbättringsförslag.

Tack för att du tar dig tid att skriva i vårt forum. 

/Annie
Foto på Amrit

Amrit

 • 3,858 poäng 3k badge 2x thumb
Hej.

Jag har samma fel gällande Swedbank.

Det var en himla massa strul med min bank innan kopplingen kom igång (tog ett par månader, deras fel och delvis mitt, inte Vismas) och det gjorde att jag fortsatte som vanligt med att lägga upp mina leverantörsfakturor när jag hade tid.

Just nu har jag nästan 30 fakturor jag inte kan stämma av då bankkopplingen tydligen är gjord för hur Handelsbankens upplägg men som inte gäller för oss med andra banker.
Det handlar ju inte om ett bättringsförslag, det handlar ju om en felaktig programmering som borde åtgärdas typ i förrgår...

Beskriv gärna hur jag ska lägga in fakturor så jag kan matcha dem mot korrekt datum för inbetalningen?

/Amrit
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej,

När du registrerar dina leverantörsfakturor i efterhand får du skriva dagens datum som förfallodag för att komma vidare.
När fakturorna är upplagda kommer de inte att matchas med automatik då händelsen har kommit in från banken innan fakturorna är förfallna i programmet - du får Matcha dem manuellt under Kassa- och bankhändelser.
När man har faktureringsmetoden bokförs fakturorna på fakturadatumet och förfallodatum styr ingen bokföring utan den bokas bort på datum för utbetalningen.

Förstår att det är ett problem och som Annie skrivit ovan är det rapporterat vidare till vår utvecklingsavdelning.

Ha en trevlig helg
/Susan
Foto på Anders

Anders

 • 60 poäng
Jag är ny med VISMA som bokföring och det vore bra om ni skriver sist i frågorna vilken åtgärd som är vidtagen så man vet om det hänt något nytt eller om det är samma problem fortfarande.

/Anders

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.