Formatering av paketartiklar vid utskrift av ordererkännanden

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Går det att på något sätt anpassa utskriftmallen så att huvudartikeln skrivs ut med t.ex. fetstil eller större typsnitt. Alternativt att strukturartiklarna skrivs med indrag som i själva programmet.
Foto på HammarsV

HammarsV

  • 200 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 2
Foto på Diodhuset

Diodhuset

  • 1,082 poäng 1k badge 2x thumb
Hej! För att underlätta på lagret har vi en text på annan benämning för paketnumret. Det kan stå "Artiklar ingår enligt nedan". Det ger dock ingen nedre avgränsning om nästa artikel är en vanlig artikel.

MVH Magnus
Foto på Lisa Skandevall

Lisa Skandevall, Fd Moderator

  • 740 poäng 500 badge 2x thumb
Hej HammarsV.

Det finns inte någon funktion för detta i dagsläget men jag kommer att ta ditt önskemål vidare till ansvariga för programmet. 

Jag har däremot lite förslag på hur du ändå skulle kunna få till detta i den programversion som finns idag, utöver den som Diodhuset så vänligt delat med sig av ovan. Detta förutsätter att du inte använder artiklarna "fristående", utan endast i strukturen på paketartikeln. Skulle du använda den fristående också får du i så fall kopiera artikeln så att du har 2 varianter där en används i strukturen och den andra fristående. 

1. Om du vill ha artikelbenämningen inskjuten en bit är en enkel lösning att helt enkelt lägga in lite mellanslag innan artikelbenämningen på artikeln

2. Vill du att artiklarna ska skrivas ut i t ex kursiv text skulle du kunna göra en malländring om det är något du känner dig bekväm med. Detta gör du genom att gå in under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Mallar, klicka på listpilen till höger om din valda mall och sedan Ändra

Mallen använder som standard ett objekt som heter Benämning för att skriva ut artikelbenämningen. Denna är samma för strukturartiklar som för "vanliga" artiklar och därav behöver vi istället använda ett annat objekt om du vill ha en annan stiltyp. Om du inte använder fältet Annan benämning på några artiklar i övrigt (om du gör det fungerar inte denna lösning) kan du lämna benämningsfältet på artikeln tom och istället lägga benämningen i fältet Annan benämning. Vi kan då använda oss av objektet Annan benämning i mallen och lägga en annan stiltyp på den. Det kan du göra under Basegenskaper till höger efter att du har markerat objektet Annan benämning under Ruta orderrader - Radområde i Objektlistan till höger. Lägg in villkoret: %RADTYP="" OCH %BENÄMNING="". Det gör att annan benämning endast skrivs ut om du saknar benämning. Du kan även behöva justera Position y till samma som det Benämning har, som standard 1,5 men här får du testa dig fram så att det ser snyggt ut. 

Lycka till och hoppas du får till någon bra lösning!
/ Lisa
(Redigerad)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.