Försäljningsstatistik per artikel vid kortförsäljning med iZettle - eEkonomi

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej.  Vanligtvis säljer jag till konsument via webshop och till ÅF via faktura. Jag kan lätt följa lagersaldo samt få försäljningsstatistik (antal sålda, täckningsbidrag etc) på artikelnivå. Jag har nu aktiverat iZettle i eEkonomi, men det slår mig att detta kan (för)störa mina försäljningsrapporter. I iZettle väljer jag en exakt artikel(variant) som jag säljer, och kan se detta i en rapport, men den info som förs över till eEkonomi verkar endast vara totala försäljningsbeloppet.(?) Säljer jag mycket med iZettle så kommer inte mitt täckningsbidrag, BV eller antal sålda artiklar stämma! Den statistiken ser ut att bli helt meningslös!

Det måste finnas något sätt där även info om vilka artiklar som sålts förs över till eEkonomi i och med att jag säljer på artikel(variant)nivå? Antingen fortsätter jag sälja med iZettle, men då har jag ingen glädje av försäljningsrapporter innehållande BVoch antal sålda av resp. artikel. Lagersaldot kan jag uppdatera manuellt, men bara korrigera lagerstatus, men artikeln har inte blivit såld enligt eEkonomi. Hur löser man detta?
 
Foto på Per

Per

  • 180 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 1
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

  • 10,206 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Per,

Det blir precis som du säger att när man aktiverar kopplingen med iZettle så får du inte längre fram samma försäljningsstatistik ner på artikelnivå.
Detta är kanske än så länge baksidan av denna integration då det fortfarande är en relativt ny funktion hos oss.
Däremot tycker jag att du ska kolla med iZettle om vilken statistik du kan få ut från dem gällande försäljningen.

Jag tar ditt önskemål vidare till utveckling.

Ha en fin dag
/Cecilia
Foto på Per

Per

  • 180 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Cecilia,
Tack för ditt svar!

Bra att du tar det vidare till utveckling. För mig är försäljningsstatistiken viktig då den påverkar hela bokföringen; täckningsbidrag mm. Jag överväger starkt att koppla bort iZettle då det känns meningslöst att ha den kopplad.

Det kommer en klumpsumma (kortförsäljning) in på mitt bankkonto. eEkonomi undrar till vilken händelse inbetalningen ska kopplas. Skriver jag då bara "inbetalning iZettle" eller motsv. så vet inte eEkonomi vad som sålts eller till vilket pris.
Jag har provat att göra en fiktiv faktura till en fiktiv kund (iZettle) med de artiklar som faktiskt sålts och som jag kan matcha mot inbetalningen. Då stämmer moms, täckningsbidrag, lagersaldo mm. 

I demoklippet avslutar man med att säga att det ska vara enkelt så att man kan ägna tiden till annat. Nu blir det precis tvärtom. Det tar tid att följa upp med en fiktiv faktura. Dessutom stämmer inte beloppet helt heller då iZettle drar en kortavgift som måste justeras för att summorna ska stämma överens.

Jag får upp bra försäljningsstatistik i iZettle, men det är ju den jag vill få över till eEkonomi för att min bokföring och totala försäljning (fakturor och nätbutik) ska stämma. En brist i iZettle (som jag tar upp med dem) är att man inte lägger in inköpspris och artikelnummer i artikelinformationen (som i övrigt är väldigt enkel att lägga in via en excelmall som man bara laddar upp).  Om det nu har gått att integrera eEkonomi och iZettle så borde även artikelinformationen kunna överföras mellan systemen. Hoppas att detta går att lösa!

Ha en fin dag du med!
Hälsningar
Per

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.