Fråga om urval vid utskrifter - Visma Lön 300/600

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Vi skriver ut semesterskuldsskuldslistan på "innevarande lön" och "släpande" lön, dvs 2 olika semesterskuldslistor. Detta har vi angett i i fliken rapportering/utskriftsurval på personnivå. Samtidigt måste vi kunna dra ut kontroll listan på olika avdelningar, vilket vi också anger i fliken  rapportering/utskriftsurval på personnivå. Detta gör att vi varje månad måste sitta och ändra detta vilket tar mycket tid. Vi kan heller inte använda oss av kst då de ligger som "fasta" i systemet. Hur ska vi gå tillväga för att slippa sitta och ändra varje månad? Finns det något mer urval man kan lägga in för att kunna ta ut semesterskuldslistan och kontroll listan?
Foto på Karolina

Karolina

 • 496 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 2
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Karolina,

Är inte helt med på vad du menar?
Förstår att du i anställningsregistret under Fliken 6, Rapportering och i rutan Eget utskriftsval har skrivit egen text som du sedan gör urval på när du tar ut semesterskuldlistan men på kontrollistan kan man inte göra något sådant val, är detta detta du efterfrågar?

Får jag vara nyfiken och fråga varför du inte kan använda dig av Resultatenheter eller Projekt och vad menar du med att kostnadsställena ligger "fasta"?
Återkom gärna med mer info så kikar vi vidare på det

Ha en fin dag
/Susan
Foto på Karolina

Karolina

 • 496 poäng 250 badge 2x thumb

Hej,

Jo, man kan göra ett urval på kontrollistan men då behöver jag göra urval på andra kriterier vilket innebär att jag måste byta på alla innan jag skapar semesterskuldslistan.

På semesterskuldslistan kan jag söka på tex res enhet men om det är flera res enheter som ska vara på samma lista blir det problem.

När jag skriver fasta så menar jag bara att varje person ligger på ett kst:-).

Med vänlig hälsning Karolina


Foto på Christel

Christel

 • 6,230 poäng 5k badge 2x thumb
Har också önskemål om att kunna sortera semesterskuldslistan. Vet inte riktigt om det är samma typ av sortering som ovan, men om jag har tex tre olika semestervillkor, så skulle jag vilja kunna skriva ut två i en lista och slippa få med den tredje. Eftersom den tredje innehåller bara noll på varje person (får ut sin semesterersättning direkt, extra anställda) så blir listan onödigt lång. Så lite mer valmöjligheter på utskriften vore tacksamt.
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej,

Då är jag med på hur du/ni menar:)

Förstår att ni skulle vilja att det fanns fler val för utskrift av semesterskuldlista och kontrollista, vilket det i dagsläget inte finns.

Jag tar det gärna vidare som ett önskemål för framtida versionen

Ha en fin dag
/Susan

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.