Fraktkostnad - Administration

 • 4
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Saknar alternativ att kunna lägga in kostnaden för frakt. 
Idag går det att debitera kunden en fraktkostnad (en egen ruta för detta finns), men det går inte att lägga in den kostnad som fraktbolaget debiterar oss. 

Vi har löst detta genom att skapa en artikel 10-Frakt och debitera frakt genom denna, lösningen är dock inte optimal då t.e.x. kunden har fraktfritt så kommer det med en rad på fakturan för frakt men dem betalar inte för det. 
Vi önskar oss använda den rutan som finns skapad för frakt men samtidigt ha möjligheten att lägga in den kostnad vi har för frakten.
Foto på HF Sport AB

HF Sport AB

 • 306 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 4
Foto på Ronnie Palmqvist

Ronnie Palmqvist

 • 810 poäng 500 badge 2x thumb
Hej, vi har samma problem. Jag har löst det genom att ha en artikel för fraktkostnad och ändra både artikelpriset och kalkylpriset på varje order där jag behöver ha med detta i kalkylen och i de fall kunden har fri frakt dragit 100% rabatt. På så sätt får man minus TB på hela fraktkostnaden.
Iden om möjlighet att lägga in faaktiska fraktkostnaden är annars god.
Foto på Davor P

Davor P, Champion

 • 26,832 poäng 20k badge 2x thumb
Den andra varianten att gå på är att lägga in frakten i kalkylpriset på produkten. Det ger inte ett 100% rätt pris, men det kan ju spara in en del arbete....

Davor P
Foto på HF Sport AB

HF Sport AB

 • 306 poäng 250 badge 2x thumb
Tack för Era svar, vi löser "problemet" idag som dig Ronnie att vi har en artikel för fraktkostnad. Problematiken i det är att vi sänder en OB direkt vid order och när sedan fraktkostnaderna skall korrigeras måste man avmarkera och markera rutan för OB samt att man måste jobba med att dra raderna fram och tillbaka.
Jag anser bara att eftersom det finns en ruta där man kan fylla i frakten som man önskar debitera borde det likväl finnas en för den faktiska kostnaden för frakten, annars är det svårt att ha beräkning över frakterna under en period.
Foto på Susanne Friman

Susanne Friman, Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering, Visma Tid, Visma Compact

 • 2,430 poäng 2k badge 2x thumb
Hej,

Håller med om att det hade varit super. Det är inget vi planerar att ändra just nu, men om det är fler med dig som har det här behovet gilla gärna förslaget med +1 knappen.

/Susanne
Foto på kax

kax

 • 824 poäng 500 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Dynamisk/rörlig fraktkostnad baserad på volym vikt och/eller postnummer - Adminis....

Vi skulle önska ställa in fraktkostnaden mer dynamiskt. Fraktkostnaden variera kraftigt beroende på destination och volymvikt. Fraktbolagen delar ofta in postnummer i distrikt. Ofta finns tillägg för vissa orter och öar mm. Viktintervall och postnummerintervall kunde vara parametrar som skulle kunna relativt enkelt bestämma en relativt korrekt fraktkostnad på ett enkelt sett.
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Kax!
Tack för din input, jag slog ihop din tråd med en liknande önskan i samma område.