Framtida API-kopplingar?

 • 0
 • 4
 • Fråga
 • Uppdaterades för 3 månader sedan
 • Besvarad
Jag har just fått upp ögonen för en tjänst som heter Zapier, som kopplar samman en hel drös med appar som man redan använder, så att man kan automatisera flöden. Jag undrar om det, när API släpps för Visma Advisor, kommer direkt gå att koppla samman det med hjälp av en tjänst som Zapier - eller om man måste ha en egen utvecklare emellan om man vill nyttja kopplingar från Advisor (till annat än andra visma-produkter eller office 365-produkter, vilket jag såg att ni avser kunna koppla direkt). För ett svar ja/nej på den får ni gärna ta en titt på Zapier och se vad jag menar.

Jag tänker främst på import av tider från annat tidrapporteringssystem,
export av kunders grund-data,
export/import av information/status i bevakningslistor,
import av mailkonversationer in på kunden,
import av filer in på kunden.

Sen undrar jag också om det finns/kommer finnas en kopplingsmöjlighet för eEkonomi på samma vis, vad gäller import av fakturaunderlag och leverantörs-underlag från annat system, kvitton man får i mailen etc.
Foto på Nina T

Nina T

 • 1,308 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

 • 0
 • 4
Foto på Staffan Spjuth

Staffan Spjuth, Fd Application Management Engineer - Accounting Offices

 • 484 poäng 250 badge 2x thumb
Hej Nina!

Jag kommer att undersöka detta närmare då Zapier som du nämner verkar vara en väldigt intressant produkt. Vid min första anblick så stödjer vi Zapier vad det gäller säkerhet och struktur. Men jag behöver testa lite för att se att det håller hela vägen. 

Återkommer här senare i veckan. Det är möjligt att jag ringer dig med för att nysta ut lite mer i detalj vilken information du vill få ut osv.

Mvh Staffan Spjuth
(Redigerad)
Foto på Nina T

Nina T

 • 1,308 poäng 1k badge 2x thumb
Tack! Det vore intressant att se om det går att lösa!
Foto på Staffan Spjuth

Staffan Spjuth, Fd Application Management Engineer - Accounting Offices

 • 484 poäng 250 badge 2x thumb
Ursäkta att jag inte svarat än, men jag håller fortfarande på att utvärdera Zapier. Men det jag kommit fram till hittills är att det kommer att fungera. Ge mig en vecka till för ett slutgiltigt svar.
Foto på Nina T

Nina T

 • 1,308 poäng 1k badge 2x thumb
Hej!
Jag ska nu under sommaren sitta och manuellt föra över tiderna från mitt vanliga tidrapporteringssytem för de senaste tre månaderna in i Advisor, så då tänkte jag passa på att fråga hur det har gått i undersökningen av kopplingsmöjligheterna Visma/Zapier? Och om det skulle funka - från när man i bästa fall kan få igång en koppling?

Jag lägger in all data i efterhand i Advisor för jag föreställer mig att jag någon gång ska få nytta av programmet med hjälp av denna information, t.ex. vid verksamhetsplanering.

Trevlig sommar!
/Nina
Foto på Staffan Spjuth

Staffan Spjuth, Fd Application Management Engineer - Accounting Offices

 • 484 poäng 250 badge 2x thumb
Hej Nina. 

Tyvärr är inte Advisors API publikt än så ingen av våra kunder kan använa det. Däremot har testat i våra testmiljöer och det fungerar att integrera med Zapier då vi använder öppna standarder för anslutning till vårt API. 

Jag kommer be Produktägaren för Advisor att ta kontakt med dig angående release av Advisor API till våra kunder.

Mvh Staffan
Foto på Nina T

Nina T

 • 1,308 poäng 1k badge 2x thumb
Intressant, tack för det!
Foto på Alireza

Alireza

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Hände det något med Zapier? Vi efterfrågar bl.a. stöd till att koppla Visma eEkonomi mot externt CRM samt kassa & artikelhanterings- / PIM-system. 
Foto på Nina T

Nina T

 • 1,308 poäng 1k badge 2x thumb
Nej, man behövde dessvärre en egen programmerare emellan, utöver att köpa API-kopplingen av Visma. Det sköna med koppling mot Zapier hade ju varit att slippa en programmerare emellan.
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

När det gäller Visma eEkonomi så har vi börjat titta på integration med Zapier! 
För att läsa mer och om du är intresserad av att testa detta, läs vidare i forumtråden: Skapa unika integrationer mot Visma eEkonomi med hjälp av Zapier

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Jag kommer med glädjande nyheter :) 

Zapier finns nu under Appar och tillval inne i eEkonomi. Zapier är en plattform för integrationer som gör det möjligt för dig att dra nytta av smarta funktioner du inte visste att du saknat. Plattformen innehåller kopplingar till många tjänster. Genom att använda Zapier kan du integrera Visma eEkonomi Smart med över 1 300 appar och tjänster, så som Google Sheets, Google Docs, e-posttjänster, betalningslösningar, webbshoppar, osv. På så vis behöver du inte längre registrera samma uppgifter i flera system, utan kan istället arbeta sömlöst mellan olika lösningar för att skapa en effektivare arbetsgång.

Läs gärna mer om funktionen på vår hjälpsida "Zapier och Visma eEkonomi Smart" eller på vår hemsida "Zapier + Visma". 

Ha en härlig dag!