Autogirofunktion på kreditfaktura i leverantörsfaktura? - Administration

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 8 månader sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Foto på gio

gio

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 3
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Content Producer - Administrationsfamiljen

 • 30,906 poäng 20k badge 2x thumb
Hejsan!

När det gäller Autogiro på kreditfakturor på leverantörsfaktura så finns inte den funktionen. Du får sköta det manuellt på fliken Betalningar och Kommando - Direktkvittera (om det är samma belopp) eller Kommando - Ändra betalstatus inne på leverantörsfakturan. Eller hanterar du det under Betalningar - Utbetalningar
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Detta är inte bra,
 då alla (åtminstone hos mina kunder) autogiroleverantörer också sätter in pengarna automatiskt via autogiro. Då finns ju risken igen att man skickar iväg en autogirofaktura (kredit) som aldrig kommer att få något att kvitta mot och ligga i bankgirots system i ett år.
Foto på Andrea Kalman

Andrea Kalman

 • 126 poäng 100 badge 2x thumb
Hej,
jag har precis samma problem, då vid avställning av bilar efter säsongen kommer pengarna tillbaka genom Autogiro både från försäkringsbolaget och Transportstyrelsen. Det vore verkligen nyttigt att få med möjligheten att välja Autogiro även hos kreditfakturor sin är egentligen långt bort från originalfakturorna och summan inte heller är liknande originalbeloppet.

En bra ändring skulle vara heltäckande för saken i fråga. Hoppas det kommer med i nästa uppdateringen. Tack på förhand!

Med vänlig hälsning
Andrea Kalman
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej, tack för ytterligare input kring detta. Jag har gjort om tråden till en idé istället och tar med mig detta som ett önskemål. 
Foto på borje

borje

 • 114 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Autogirobetalningar av kreditfakturor - Administration.

Äntligen finns funktionen att separera autogiro från vanliga leverantörsbetalningar. MEN, det går inte att registrera en kreditfaktura som autogiro!? Följaktligen måste man även i fortsättningen bevaka dessa manuellt vid varje betalning så att dessa inte kommer med i betalningsfilen.  Varför GLÖMDE man bort kreditfakturor i den nya funktionen?
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er, 

Nu har vi tittat närmare på detta och diskuterat ert önskemål. Sammanfattningsvis håller vi med att det var dumt att vi avgränsade kreditfakturorna i den här hanteringen. 

Det är inte bara att ta bort spärren så jag har med mig detta som en åtgärd framöver, när vi har tid att säkerställa hela flödet. Detta är därmed inte med i kommande uppdatering. 
Foto på Andrea Kalman

Andrea Kalman

 • 126 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Önskemål om markering för Autogiro eller betalningsspärr även för kreditfakturor ....

Jag får ofta återbetalning t.ex. från försäkringsfirma eller Transportstyrelsen genom Autogiro insättning direkt på BG. Det vore mycket hjälpsamt och underlättande om jag inte behövde kontrollera dessa kreditfakturor en extra gång vid betalning genom filsändning till LB hos BG utan ha fått dem markerade redan från registreringen, precis på samma sätt som vid vanliga fakturor. Det finns även andra kreditfakturor som inte går att kvitta mot framtida fakturor och då får man beloppet inbetalt på BG. Redan för länge sedan har jag läst i någon tråd om liknande önskemål men det blev inte genomfört i senaste uppdateringen heller, fast den här ändringen kan inte vara särskilt stor insats i programmeringen, tror jag.
Tack på förhand för en snar lösning och genomförande av en nygammal idé och önskemål.
Med vänlig hälsning
Andrea Kalman
Foto på Thomas

Thomas, Champion

 • 12,878 poäng 10k badge 2x thumb
Vad händer med denna idé?