Förfallna obetalda fakturor men inte förfallna delbetalda fakturor - eEkonomi

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Angående eEkonomi: Har ett företag inom hushållsnära tjänster. Vill få fram vilka kundfakturor som är förfallna till betalning, men exkludera de fakturor som har blivit delbetalda. Hur gör jag? I förra versionen fanns det "obetalda förfallna fakturor" som ordnade detta, men inte i nya (eller har jag missat något?).
Foto på hocke70

hocke70

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

 • 3
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Nej du har inte missat något. I den nya versionen har vi slagit ihop förfallna och förfallna delbetalda fakturor vilket gör att, som du skriver, det inte går att få ut detta i dagsläget. Du kan ta fram en lista över vilka fakturor med husarbete som är delbetalda men det är ju inte riktigt det du efterfrågar. 

Jag för synpunkten vidare till vår utvecklingsavdelning som ser över möjligheten att införa en ändring i kommande versioner.
Foto på hocke70

hocke70

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Joakim,

Tyvärr så blir jag nog tvungen att byta system, då denna funktion är jätteviktig för oss som håller på med RUT och ROT.

Blir otroligt svårt att kolla vilka som inte har betalat en enda krona på fakturan. Jag skrev imorse ut 4 sidor förfallna fakturor (som då inkluderar förfallna delbetalda fakturor som jag har skickat in till Skv och väntar nu på pengar. Dessa fakturor är ju inte så intressanta just nu). Nu måste jag gå igenom dessa 4 sidor manuellt vilket kommer att ta mig halva dagen säkert, vilket som ni förstår är frusterande och bortkastad tid.

Tror att era programmerare kan fixa denna funktion denna vecka om de vill. Den fanns ju som sagt i förra versionen. Den SQL-frågan mot databasen är ju inte speciellt svår att skriva, eller hur?
Foto på Emelie Citron

Emelie Citron, UX Designer - Visma eEkonomi

 • 7,236 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Jag förstår ditt problem men jag kan inte hitta någon väg för dig där du kan få ut information om förfallna fakturor som exkluderar allt som blivit delbetalt. Händer det att dina kunder gör en felaktig delbetalning, så att fakturan fortfarande inte är betald upp till det belopp som krävs för att göra ansökan till skatteverket? Jag tänker att en sådan faktura skulle ju i så fall också exkluderas i ett sådant urval du efterfrågar. I vår prioritering finns det idag inte med någon punkt för att lägga till detta urval.

//Emelie
Foto på Norpan

Norpan

 • 170 poäng 100 badge 2x thumb
1 år senare och fortfarande ingen uppdatering i systemet när det gäller detta problem men ändå annonserar Visma med reklamblad till RUT/ROT företag, tråkig inställning tycker jag!
Foto på Mendys

Mendys

 • 154 poäng 100 badge 2x thumb
Hej! Detta är något som behöver ordnas, ni måste öka prioriteten på detta för det är lite frustrerande av följande orsaker:

Säg att jag har 40 fakturor som är förfallna, 35 av dessa är delbetalda med det belopp som krävs för att skicka efter utbetalning från skatteverket och resten är obetalda. Jag har ansökt för utbetalning och ska nu kolla om några fakturor är obetalda för att skicka påminnelser, och får leta igenom 35 "färdiga" fakturor för att hitta de 5 som ännu inte har betalt.

Detta är verkligen onödigt och det borde finnas ett sätt att åtminstone få bort de som man ansökt om.
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Jag ber om ursäkt för att vi inte uppdaterat i den här tråden på ett bra tag. 

Jag vill lyfta att detta är något som vi har uppe för diskussion och tittar på hur det kan förbättras, så det är något som finns med även på vår önskelista :) I dagsläget vågar jag inte säga när det kommer att ändras/införas i programmet men vi vill ändå poängtera att det är något vi kikar på hur vi kan lösa på bästa sätt. 

Ha en fin helg!

/Lovisa 
Foto på Fonsterputsarn

Fonsterputsarn

 • 92 poäng 75 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Lista för att skicka påminnelser - eEkonomi.

Det skulle vara jättebra om man kunde få fram en lista över förfallna och helt obetalda kundfakturor, alltå de man ska skicka påminnelser till. Vi fakturerar mycket med RUT och då står alla fakturor som obetalda tills vi har fått inbetalningen från Skatteverket. Så även om kunden har betalat sin del (fakturan delbetald) så ser det ut som att jag behöver skicka påminnelse.
Skulle önska en funktion där man kan få en översikt över de kunder som inte betalat i tid / betalat för lite? Vore toppen! Som det är nu måste jag gå igenom faktura för faktura...

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.