Går inte att exportera budget i Ekonomiöversikt i IOS (dubbel filändelse)

  • 1
  • Problem
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Pågående
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre. Communitymoderatorn angav följande anledning för att arkivera: .

Fel/Bugg: När jag skall exportera en budget i Ekonomiöversikt så får jag följande fel:
Det går inte att förhandsvisa den här filen
Den kan vara skadad eller ha ett okänt filformat
Detta inträffar när man klickar på knappen/ikonen som har beskrivningen "Ladda ner budget till Excel".

Förväntad beteende
Att jag skall få upp en dialogruta där jag kan peka ut var filen skall sparas (eftersom iOS inte har något förvald plats för nedladdade filer).

Troligt fel
Vid nedladdning får filen dubbel filändelse: ".xls.xls". Detta fel tycks inte inträffa på macOS, där tycks det bara bli en enkel filändelse.

Mer info
Om jag väljer Dela-symbolen i webläsaren så kan jag manuellt spara ner filen var jag vill.
Då ser man att det blir en dubbel filändelse. Det går att spara filen och senare öppna filen i Excel. Excel visar då en varningen:
Filformatet och filtillägget för <filnamn> stämmer inte överens. Filen kan vara skadad eller osäker. 
Svara man ja på den dialogrutan i Excel så öppnas sedan filen. Så det tycks inte vara något fel på själva filinnehållet.


Felet inträffar på en Apple iPad, iOS 11.3.1. PÅ grund av felets art har jag inte provat med annan webbläsare. Annan orsak till att inte prova andra läsare är att det, på grund av restriktioner från Apple, ändå är samma renderingsmotor i samtliga webbläsare i iOS. Jag har provat med att stänga av samtliga former av innehållsblockerare.
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

  • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

  • 1
Foto på Desiree Bergvall

Desiree Bergvall, Produktansvarig - Visma Ekonomiöversikt

  • 1,332 poäng 1k badge 2x thumb
Tack Khedron
Vi har noterat detta och lagt upp ett ärende för det, tror dessvärre inte vi prioriterar det allra högst då det är väldigt få som använder ipad och mobil men tar givetvis det med oss. Förr eller senare kommer mobilanvändningen att öka:-)

mvh

Desirée
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

  • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Å ena sidan:  tack för ärligt svar rakt på sak. Och faktum är att jag kommer bevisligen runt problemet om det behövs.

Å andra sidan: hur har ni tänkt att det skall bli fler användare på en plattform om ni inte lagar bristerna som finns på den? Även om inte spara budget kanske är den vanligast åtgärden så blir det lite andan/principen. Vilket är synd för jag tror på Ekonomiöversikt har en bra potential att fungera som portal för styrelserna i de företag som använder verktyget. Och styrelserna borde man rimligen vilja ställa in sig hos som leverantör... :-) 
Foto på Desiree Bergvall

Desiree Bergvall, Produktansvarig - Visma Ekonomiöversikt

  • 1,332 poäng 1k badge 2x thumb
Hej hej
Vi försöker balansera mellan att göra bästa möjliga där våra användare finns idag samt framtida behov, men självklart så är det intressant att titta vidare på hur vi kan förbättra mobilupplevelsen generellt. Vi tar det med oss i framtida utveckling och är det många tex här på forumet som önskar bättre stöd så är det en hjälp för oss i prioriterandet. Under sommaren skall vi också skicka ut en undersökning så där hoppas vi också få in en samlad bild av vad man önskar för nya el förbättrade funktioner. 

Vi hörs snart igen:-)

mvh

Desirée

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.