Söka och sortera ej slutbetalda fakturor efter kundnamn - Administration

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 10 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Varför går det inte att söka på kundnamn i listläget (kundfakturor) när man valt "Ej slutbetalda"?
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

 • 3
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Bra fråga, jag gissar att det var en avgränsning man gjorde för många år sedan och att det därefter har fått förbli så. Men jag ändrar inlägget till en idé och för den vidare till vår utvecklingsavdelning som får ta ställning till vad vi kan göra åt det här i framtida versioner.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej,

Tack för frågan. På det sätt som programmet är uppbyggt finns det utrymme för ett visst antal sorteringsmöjligheter (urval/ordningar) i listorna innan det påverkar prestandan negativt. Vi har under årens lopp fyllt på med en del och man kan säga att vi idag har nått maxgränsen. Det finns flera ställen i programmet där vi önskar ge fler urvalsmöjligheter och vi får såklart önskemål på det från användarna, så vi kommer behöva utreda de tekniska förutsättningarna för detta vid tillfälle.
Foto på Maria van der Wie

Maria van der Wie

 • 880 poäng 500 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Sökalternativ försvinner, om man ändrar urval i listläge, Fakturor, kunder mm.


Arbetar i både Förening och Administration 500.
Jag har problem med båda programmen när jag är i listläge, på bland annat kunder/medlemmar och framför allt på fakturor.

Exemplevis i Admin: vid urval "Alla" har jag 5 sorteringsalternativ(ordningar) om jag byter till "Ej slutbetalda" så har jag bara 2 val. Endast Kundnummer och förfallodatum. Jag skulle behöva ha alla ordningar i alla urval, för att kunna jobba effektivt och dessutom "slippa se" de fakturor/kunder/medlemmar som inte är aktuella i den situationen.
Foto på Annie Karlsson

Annie Karlsson, Employee

 • 3,302 poäng 3k badge 2x thumb
Vi har fått ett liknande önskemål tidigare så jag slår ihop din tråd med denna. Tack för att du tar dig tid att dela med dig av dina synpunkter!

/Annie
Foto på SweDendro AB

SweDendro AB

 • 252 poäng 250 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Sortering i t.e.x faktura och listläge - Administration.


Har just "pratat" med supporten angående ett önskemål jag har:
När jag står i faktura/lista vill jag ha möjl att sortera fakturor på samma vis både i "alla" som t.ex "ej betalda" - detta är mkt irriterande att utvecklarna inte tänkt på!!!
Foto på Josefin Harrysson

Josefin Harrysson, Fd Team Manager - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Tid, Visma Webbfakturering, Visma Compact

 • 1,484 poäng 1k badge 2x thumb
Hej,

Inom kort kommer vi att mejla en enkel undersökning till dig som varit aktiv i den här forumstråden. I undersökningen vill vi få en bild av hur du använder Sök och Filtrering idag, samt få din åsikt om några förslag som vi har skissat på.

Vi hoppas att du har möjlighet att svara på undersökningen och ge oss värdefull feedback.

Soliga hälsningar,
Utvecklingsteamet för Visma Administration

Foto på Daniel

Daniel

 • 624 poäng 500 badge 2x thumb
Hur gick det med undersökningen. Jag har klagat oändligt antal gånger på hur ologiskt och dumt det är uppbyggt och det kommer alltid svar att det inte går eller inte är planerat..

Ett annat sätt är att det vore väldigt smidigt att kunna lista alla spalter man ser när man står i exempelvis "order" eller "fakturor utifrån de kriterier som visas på skärmen.
Alltså att jag kan lista alla resultatenheter i nummerordning, totalt kr eller vad som jag än känner för.

Framförallt för att det gör att jag enkelt kan se om jag missar någon kund som skall faktureras för en viss resultatenhet eller ett projekt. Att skriva ut detta hjälper inte då det så vitt jag förstår inte finns ett smidigt sätt att få ut varje enskild kund, med namn och sedan hur mkt denna betalat för en viss resultatenhet.

Men framförallt borde det gå att bara lista resultatenheterna i nummerordning stigande eller fallande då detta mycket enkelt i faktura vyn skulle ge mig en överblick.
Foto på Annelie Engvall

Annelie Engvall, Moderator

 • 2,296 poäng 2k badge 2x thumb
Hej Daniel,

Jag tar dina synpunkter vidare till Utvecklingsavdelningen.

Ha en bra dag!

/Annelie
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Daniel.
Vi har gjort en del förändringar gällande söket i de senare versionerna. Har du sett dessa? Det hjälper inte dig fullt ut med vad du söker just nu men, det är lättare att för oss att fortsätta utveckla sökfunktionerna utifrån den nya layouten.