Vad vi saknar i Visma eEkonomi jämfört med Visma Fakturering

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Arkiverad

Denna konversation har arkiverats och kan inte längre ses av communitymedlemmar.

1. Hur gör man om vi vill få ut fakturakopior? Nu när vi skriver ut står det "faktura" på alla.

2. Det går endast att göra rabatt i %. Önskar att det går att göra i kr.

3. Idag kan man få fram artikelstatistik, men det är inte i antal utan i kronor. Om man då rabatterar en vara så blir det svårt att få fram antalet sålda artiklar.

4. När kommer man att kunna välja "postförskott, förskottsbetalning etc" på kundfakturor. Det går att välja på leverantörsfakturor.

5. Vilken rapport rekommenderar ni att vi ska använda för att se försäljning under en viss period?
Foto på Ellinor Nilsson

Ellinor Nilsson

  • 242 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

  • 2
Foto på Pernilla Eckervad

Pernilla Eckervad, Fd Anställd

  • 2,760 poäng 2k badge 2x thumb
1. Det stämmer att det alltid står Faktura på fakturorna även när du skriver ut samma faktura flera gånger. Det finns i dagsläget ingen möjlighet att få texten Fakturakopia på dessa dokument.

2. Tyvärr finns det i dagsläget inte möjlighet att ange rabatt i kr. Vi har noterat synpunkten, men i dagsläget är detta inte med bland de förbättringar som är planerade den närmsta tiden

3. Artikelstatistik ser du bäst från varje artikel. Du väljer då Försäljning - Artiklar. Expandera den artikel du är intresserad av och klicka på knappen Statistik. Här ser du en sammanställning över försäljningen i både kr och antal. Även summan av lämnade rabatter visas.

4. För närvarande kan man inte använda betalningsvillkor för postförskott eller förskottsbetalning på kundfakturorna. Men vi tar med oss ditt önskemål men vågar inte utlova något om när detta kan komma att införas i programmet.

5. När det gäller rapporter för försäljningar beror det på vad det är du vill se. Kanske resultatrapporten skulle vara ett alternativ, eller kan du titta på artikelstatistiken respektive kundstatistiken (se punkt 3)
Foto på Molle

Molle

  • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Vill ha förskottsbetalning som alternativ på kundfakturor.
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Jag tänkte göra en uppdatering gällande de önskemål som finns här i tråden och spaltar upp det på samma sätt som ni gjort :)

1. I dagsläget finns ingen hantering för att skriva ut en fakturakopia. Däremot kan du skriva ut en faktura i efterhand och spara, det kommer dock inte stå fakturakopia på denna. Vill också lyfta att du inte måste spara alla fakturor på papper, läs gärna mer på vår hemsida "De här kopiorna behöver du inte skriva ut". 

2. Gällande önskemålet om att kunna använda rabatt i kronor så finns det sedan tidigare önskemål om det. Följ tråden "fakturarabatt och rabatt i kronor - Visma eEkonomi" för att få uppdateringar kring det önskemålet. 

3. Det finns numera möjlighet att få fram försäljningsstatistik där du även ser antalet på respektive artikel. Gå in under Bokföring - Utskrifter - Välj utskriften "försäljningsstatistik". 

4. Önskemålet om förskottsbetalning finns också sedan tidigare. Följ tråden "Förskottsbetalning som betalningsvillkor - eEkonomi" för att få uppdateringar kring det. 

Ha en härlig torsdag!

/Lovisa