Hantera flera order/offerter/fakturor åt gången - eEkonomi

 • 9
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 månad sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Blev så glad när jag såg att det kommit upp en "Hantera flera fakturor"-knapp i eEkonomi. Lika besviken blev jag när det bara fanns EN (!) funktion för att skicka påminnelser till flera mottagare.
När kommer man att kunna hantera flera order åt gången för att leverera o skapa faktura? Även vid inbetalning skulle jag vilja ha den funktionen. Just nu håller man ju på att klicka ihjäl sig när man har några hundra fakturor som ska iväg...
Foto på hultsdd

hultsdd

 • 160 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 9
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Precis som du säger så finns den funktionen inte i samtliga delar utav eEkonomi vilket såklart vore det ultimata. Jag håller med dig om att det vore smidigt att ha samma funktion på alla delar i programmet. Jag måste dock vara så pass ärlig och säga att det är inte något som är planerat att utvecklas inom den närmsta framtiden.

Din tråd är relativt ny så vi håller den under uppsikt och rekommenderar alla användare att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar om ni har samma behov. Vi uppdaterar självklart tråden om en ändring blir aktuell.

Ha en fin torsdag!

/Lovisa
Foto på TGC

TGC

 • 2,412 poäng 2k badge 2x thumb
Hej, jag skulle vilja se motsvarande funktionalitet när man bockar av in- och utbetalningar från eller till samma kund eller leverantör. Vi får ofta en enda inbetalning som skall matchas mot kanske 15-20 fakturor och det är onödigt tidsödande att hoppa in och ut för varje faktura istället för att helt enkelt ha en checkbox bredvid varje faktura i listan. Det skulle spara en hel del tid för många!
MVH Roger Magnuson TGC
Foto på hultsdd

hultsdd

 • 160 poäng 100 badge 2x thumb
Hej igen!

Jag förstår inte er prioriteringsordning ibland - hur aktuellt är det att skicka påminnelser till så många att man behöver en "checkbox-lösning" för detta...

mvh
Ulf Olsson
Hults Dryck & Delikatess AB
Foto på Christer Ekman

Christer Ekman

 • 2,340 poäng 2k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Behandla flera order i eEkonomi - eEkonomi.

Jag skulle vilja kunna behandla flera order på liknande sätt som det finns på fakturautkast. T ex för att fakturera alla levererade order, helst med urval så att man kan välja alla eller kryssa för enstaka.
Foto på ustav10

ustav10

 • 134 poäng 100 badge 2x thumb
jag vill gärna ha "massfakturering" dvs skriva ut samma faktura till flera kunder . Tex bocka för kunderna som ska ha samma faktura.

anna
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Flyttar ditt inlägg så det hamnar i en tråd med samma frågeställning https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/id4xc90fzlfl3  /Susan 
(Redigerad)
Foto på Martin Persson

Martin Persson

 • 282 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Leverera flera ordrar i ett svep - eEkonomi.

Hej, vi spenderar mycket tid varje vecka på att markera ordrar som levererade. För oss skulle det verkligen underlätta och spara tid/pengar om vi kunde markera flera ordrar och ändra alla till "levererade" samtidigt. Är detta något ni har funderat på?
Foto på Martin Persson

Martin Persson

 • 282 poäng 250 badge 2x thumb
I likhet med Hultsdd och TGC lägger vi enormt mycket tid på klickande fram och tillbaka vid avstämning av inbetalningar från betalkort. Vi har ett par hundra poster att stämma av varje gång och med det nuvarande systemet är det praktiskt taget omöjligt på grund av tidskonsumtionen. Snälla prioritera att lägga in ett check-box system i likhet med det för påminnelserna. 
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,096 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Tack för alla önskemål och kommentarer i denna tråd. 
En del handlar om att kunna hantera flera offerter/ordrar/fakturor samtidigt. Och en del om betalningar under Kassa- och bankhändelser så jag tänkte förklara vad som fungerar idag och vad vi får ta med oss som önskemål för framtiden :) 

Skapa och skicka faktura till flera kunder samtidigt
Du kan skapa en ny faktura via Försäljning - Kundfakturor - Ny faktura - När du väljer upp kund att fakturera så kan du bocka för "Välj flera kunder" och har på så vis möjlighet att skicka samma faktura till flera kunder på en gång. Men självklart genereras ett nytt fakturanummer på respektive faktura till varje kund. Du kan läsa mer om detta i hjälpen
Önskemål: Detta fungerar inte på Offert och Order utan här får vi ta det med oss som önskemål. 

Du har även möjlighet att hantera flera fakturautkast och flera påminnelser vid ett och samma tillfälle. Det gör du under Försäljning - Kundfakturor - Utkast. Du kan läsa mer om detta i hjälpen

Matcha flera betalningar på en gång
Under Kassa- och bankhändelser har du möjlighet att matcha flera händelser på en och samma gång. Händelserna behöver vara inlagda på samma datum. 
Du går till Kassa- och bankhändelser och i listan till vänster har du möjlighet att bocka för en liten ruta för att markera att du ska matcha denna händelse. Du kan läsa mer om detta i hjälpen under "Matcha flera bankhändelser samtidigt". 

/Nellie