Ladda ner bildunderlag - eEkonomi

 • 5
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej!

Jag behöver använda bild underlag från eEkonomi som jag har laddat upp och hittade inte hur man laddar ner bilderna i original upplösning. Med pdf går det bra att ladda ner (de öppnas i nytt fönster och tyvärr saknar förgransningen) men bilder som jag tagit med er app kan jag inte förstå hur jag laddar ner. En workaround skulle vara att man kan öppna bilder som pdf i nuläget.

Kan ni lägga in en feature för detta och kanske i framtiden ett sätt att ladda ner alla underlag från ett vist verifikat samtidigt. Och kanske välja att bifoga bilder när man skapar pdf versionen av verifikat.

Med vänlig hälsning!

NigulFoto på Nigul

Nigul

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 5
Foto på Maria Fredriksson

Maria Fredriksson, Business analyst - Visma eEkonomi

 • 820 poäng 500 badge 2x thumb
Hej
Jag är lite osäker på hur du menar. Använder du andra filformat än pdf? På vilket sätt använder du bildhantering i eEkonomi/appen? 

Mvh Maria
Foto på knopster

knopster

 • 514 poäng 500 badge 2x thumb
Nigul skriver ju "bilder som jag tagit med er app kan jag inte förstå hur jag laddar ner"

Det är alltså frågan om bilder som tagits med er app. Visma Scanner.

Hur gör man för att ladda ner en bild som tagits med er app Visma Scanner?
Foto på Philip Hjelmberg

Philip Hjelmberg, Fd Moderator

 • 3,900 poäng 3k badge 2x thumb
Hej,

Tyvärr så har vi ingen funktion att ta ner själva bildunderlaget man har laddat upp. Jag kommer däremot se till så vår utvecklingsavdelning får ta del av ditt önskemål.

Med vänliga hälsningar
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Tack så hemskt mycket för att ni tagit er tid att skriva ner ett önskemål i vårt supportforum gällande Visma eEkonomi.

Precis som min kollega Philip meddelat så har vi i dagsläget ingen funktion för att kunna ladda ner bilderna från Visma eEkonomi till datorn. Jag förstår att det hade varit en smidig funktion för er men i dagsläget är det inget som är planerat att utvecklas. 

Vi ser gärna att fler användare går in och gillar tråden eller skriver en kommentar om det är så att det finns fler som efterfrågar samma funktion.

Vi uppdaterar självklart tråden om en ändring blir aktuell!

/Lovisa
Foto på a

a

 • 640 poäng 500 badge 2x thumb

Hej,

Ser också gärna att man kan ladda ner fullständiga underlag, om det finns bilder kopplade så ska de följa med ut tillsammans med verifikatets kontering.
En tanke är att detta skulle kunna finnas som exportfunktion under inställningar, vilket då skulle exportera en serie av verifikat med tillhörande bilder. Detta underlättar inför revision/extern granskning samt för arkivering i "läsbart format".

Ser även gärna att förhandsgranskningen kan visa PDF-filens innehåll, detta är särskilt intressant vid registrering av leverantörsfakturor som ofta inkommer som PDF.

Foto på bgrid

bgrid

 • 378 poäng 250 badge 2x thumb
Denna funktion efterfrågar vi också. Eftersom bildunderlagen kopplas till verifikaten så känns det högst rimligt att dessa följer med vid en export för en ev. revision.
Foto på johnor

johnor

 • 176 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!

Allt jag skulle vilja ha är en funktion så jag kan ladda ner alla kopplade underlag (bilder, pdf) som är kopplade till en verifikation. 

Se bild:
 

Alltså: Klicka på "ladda ner underlag" resulterar i att allt kopplat underlag till verifikationen laddas ner. 

Jag blev väldigt förvånad över att denna funktionalitet inte redan fanns.

Mvh
Johan
Foto på Lillemor

Lillemor

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb

Blev kontaktad av skatteverket som vill göra en koll av nystartade bolag. Trodde att jag lätt skulle kunna ladda ner allt från visma eftersom jag har lagt mycket tid på att bifoga filerna.

Ordentligt överraskad när jag inser att det inte fungerar. Hoppas den funktionen kommer snart!

Med vänlig hälsning

Lillemor

Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,096 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er! 

Jag tänkte uppdatera er med lite information här i tråden om hur ni kan skriva ut/spara ner era bildunderlag som redan är kopplade. 

Den möjlighet som finns idag är att du t ex går in via Inköp - Bildunderlag - Kopplade bilder - Klickar upp den kopplade bilden och det fälls ut en sida som heter "Kopplade bilder" där du högt upp till höger ser en skrivarikon. Klickar du på skrivarikonen så öppnas underlaget i en ny flik i webbläsaren och det finns där möjlighet att skriva ut det. Jag vill även tipsa er om att det alltid går bra att högerklicka på bilden och välja Spara som, om du vill spara ner bilden på datorn.

Ha en fortsatt bra dag! 

/Nellie 
Foto på Elliot

Elliot

 • 244 poäng 100 badge 2x thumb
Hej! 

Hade varit fantastiskt bra att kunna ladda ner även icke kopplade bilder. Vi har två aktiva bolag igång och det händer titt som tätt att bilder laddas upp på fel bolag. Enklare hade då varit om vi på ekonomi helt enkelt kunde flytta underläget till rätt företag.
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Det finns faktiskt en väg runt för att kunna skriva ut ett bildunderlag som ännu inte är kopplat! Om du går in under Inköp - Bildunderlag - Ej kopplade bilder och klickar på en utav bilderna så kommer du antingen in för att skapa en leverantörsfaktura eller ett inköp mot kvitto. Där kommer du kunna se den kopplade bilden på högersidan och kan välja utskriftssymbolen. Bilden öppnas i ett nytt fönster och där kan du högerklicka och välja Spara som, sedan kan du såklart avbryta leverantörsfakturan/inköp mot kvittot så att bilden inte kopplas. 

Hoppas att det kan hjälpa er lite ialla fall även om det inte är den mest smidigaste vägen. :)

Ha en fin dag!
/Jenny
Foto på staffan_n

staffan_n

 • 240 poäng 100 badge 2x thumb
Väldigt många skulle uppskatta en funktion för att ladda ner samtliga kopplade bildunderlag för ett bokföringsår till en enda fil. Programmeringsmässigt är det enkelt att sätta ihop PDF-dokument och bildfiler till en stor PDF. Det finns färdiga programmeringsbibliotek för det. Men om ni inte klarar att använda dessa så skulle man åtminstone kunna ladda ner en zip-fil med alla kopplade bildunderlag i det format ni har de sparade. Först då blir Visma eEkonomi en komplett digital lösning. En funktion som är enkel att implementera och som skulle uppskattas av många.
Foto på halvmanen

halvmanen

 • 274 poäng 250 badge 2x thumb
Detta vore väldigt bra. Jag tänker mig att man kör så digitalt som möjligt men gärna skriver ut samtliga underlag (kopplade bilder) i slutet av året, så att man kan spara en papperskopia också. 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.