Hur matchar jag två belopp på skattekontot mot en arbetsgivardeklaration? - Visma eEkonomi

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 4 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Hej!

När jag importerade transaktioner från Skatteverket till skattekontot i eEkonomi fick 2 olika rader som jag på något sätt skall matcha mot EN arbetsgivardeklaration (maj 2017). Hur lyckas man med det? Så här ser transaktionerna ut:

2017-06-12 - Avdragen skatt maj 2017 - x kr
2017-06-12 - Arbetsgivaravgift maj 2017 - x kr

Summan av ovanstående blir samma som arbetsgivardeklaration för maj 2017.

Tack på förhand!

Robert
Foto på RobertL

RobertL

 • 278 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 3
Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

 • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!
Du kan plocka upp arbetsgivardeklarationen på båda händelserna men du får ett belopp kvar att stämma av när du matchar var och en av dom eftersom du inte kan välja ett delbelopp när du väljer just arbetsgivardeklarationen. Oftast betalar man in både skatt och arbetsgivaravgifter i en klumpsumma och får en händelse. Du kan boka upp mot ett tillfälligt konto som du bokar bort på nästa händelse. Men enklast hade varit att ta bort dessa två händelser genom att klicka på krysset ute till höger. Lägg manuellt till en skattehändelse och slå ihop beloppen för att matcha mot arbetsgivardeklarationen. Så hade jag gjort :)


/Sanna
Foto på RobertL

RobertL

 • 278 poäng 250 badge 2x thumb
Tack! Gjorde precis som du säger och då funkar det klockrent :) 
Foto på Jan

Jan

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Importera skattehändelser - eEkonomi..

Hej Har ett problem med hur jag skall matcha importerade händelser från mitt skattekonto till eEkonomi. Efter import av SKV-fil Valde jag att matcha arbetsavgiften mot arbetsgivardeklaration för Juni Nästa steg var att matcha den avdragna skatten Valde då igen arbetsgvaredeklarationen som bokförings händelse. Följden blev då att det blev ett belopp på 16 977 kr att stämma av...... ???? Hur skall jag matcha både de importerade arb.avg och avdragna skatten Se bifogad skärmutskrift
Foto på Jonah

Jonah

 • 1,032 poäng 1k badge 2x thumb
Finns det en bättre lösning på detta nu när SKV har börjat särredovisa dessa debiteringar?

Det är ju knappast någon idé att använda Skattekonto-funktionen i eEkonomi om man ändå tvingas registrera detta manuellt? Dessutom kvittas arbetsgivardeklarationen automatiskt om man matchar direkt från utbetalningen från företagskontot med 1630 och inte använder Skattekonto-funktionen.
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Project Manager eEkonomi/Website/Webshop

 • 19,674 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Jonah! 

Vi är på gång med en funktion där du kan slå ihop och matcha flera bankhändelser mot händelse, följ gärna tråden Välja flera bankhändelser att matcha mot en verifikation/händelse för att få uppdateringar. 
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 20,064 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

I senaste versionsnyheterna av eEkonomi så finns det nu möjlighet att matcha flera händelser under Kassa- och bankhändelser samtidigt mot en verifikation. Det blir väldigt användbart för dig som arbetar med ditt skattekonto i eEkonomi. Läs mer om nyheterna i forumtråden: Nyheter i eEkonomi 30 januari

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie