Hur ska man ställa frågor här för att veta att man får svar?

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Besvarad
Hej

Jag har ställt flera frågor som jag inte fått svar på här i forumet.
Nu undrar jag om jag alltid måste skapa en ny fråga med egen rubrik för att jag ska få svar.
Hittills har jag för det mesta gått in på andras ställda frågor som rör samma ämne som jag har frågor inom och så har jag lagt in min fråga där. Antingen har den hamnat på kommentera eller svara. Är detta fel sätt att ställa frågor för att ni ska se frågorna?

Hälsningar Anette
Foto på Anette H

Anette H

 • 230 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Karl Wilsborn

Karl Wilsborn, Moderator

 • 9,184 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Du kan göra båda delarna. Är det ett nytt ämne som inte finns behandlat i någon tidigare tråd får du gärna posta det som ett nytt inlägg, efter att du sökt och gått igenom de trådar som finns. Är det en fråga angående en tråd som redan finns, får du gärna ställa den direkt i den tråden så samlar vi allting på samma ställe. När svaret kommer kan vara lite olika, beroende på aktiviteten i forumet. Men förr eller senare ska det absolut trilla in ett svar, allt som oftast någon eller några dagar efteråt.

Kollar lite i din historik och hittar ingen fråga du ställt som inte besvarats, men jag kan säkert ha missat något! Har du en tråd får du gärna länka den här, så tar vi den så fort vi kan:)

Ha en fin dag!

/Karl
(Redigerad)
Foto på Anette H

Anette H

 • 230 poäng 100 badge 2x thumb
Hej

Här för detta företag har jag inte fått någon respons på 2 mån om min undran angående vilka konton som används vid bokföring av löner och arbetsgivaravgifter i enskild firma, se länk
https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/arbetsgivaravgift-och-skattekonto-enligt-kontantmetoden

Har valt konton men vet ju inte om det var rätt för just detta företag.

Har även eEkonomi för 2 föreningar som jag är ekonomiansvarig för och där finns åtminstone en fråga som jag ställde inför 2015 års bokslut och som jag fortfarande inte hade fått svar på vid det senaste bokslutet. Eftersom jag var osäker på att jag gjort rätt förra bokslutet så upprepade jag frågan igen men hade inte fått något svar tills jag skulle göra klart bokslutet. Har inte tittat om jag har fått svar nu när jag är klar med bokslutet. Vet att jag haft fler frågor som varit obesvarade väldigt länge. Är nu osäker om någon av dessa fortfarande är obesvarade. Kan ju inte gå in och kolla detta då jag inte kan vara inloggad på flera företag samtidigt utan blir automatiskt utloggad från det första företaget jag var inne på - Varför kan ni inte ändra på det?
Jag jobbar ofta parallellt med båda dessa föreningar och ibland kommer chefen in och undrar över tex någon faktura i den andra föreningen än den jag sitter och jobbar i för stunden och jag blir tvungen att logga ut och in i den andra föreningen och sen logga ut ur den för att kunna logga in i den första igen. Detta kan hända flera ggr per dag vilket är ganska irriterande. Varför kan man inte bara öppna en ny flik och behålla inloggningen på den förening man håller på i?

Hälsningar Anette
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 89,312 poäng 50k badge 2x thumb
Hej Anette!

Jag ser till att du får svar i din fråga gällande löner och arbetsgivaravgift under morgondagen. I stort sett så fungerar bokföringen av löner på samma sätt om du har anställda - oavsett om det är ett aktiebolag eller en enskild firma. Själva näringsidkaren i en enskild firma får ju däremot inte lön utan gör egna uttag.

Jag har kikat igenom dina tidigare trådar och hoppas och tror att du har fått svar på dina funderingar i övriga trådar - säg till annars. Du hittar trådar du varit inblandad i genom att klicka på ditt namn längst upp till höger och välja Profil.

Hoppas att du också sett att vi igår släppte funktionen att växla mellan olika företag direkt inne i Visma eEkonomi. Det gör du genom att klicka på ditt företagsnamn längst upp till höger och sen vid Välj företag. - Hoppas att detta är vad du letat efter! :)

/Anna