Hur skapar jag en tabell? - Website/Webshop

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Behöver skapa en tabell för att visa bokningsläge genom Website, kan inte hitta funktionen för detta? Antar bara att dena basala funktion finns tillgänglig.
Foto på Patrik Thored

Patrik Thored

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
 • frustrerad

Publicerades för 7 år sedan

 • 3
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
En tabell är inte möjligt att skapa i texteditorn. Om det räcker med fyra kolumner i tabellen så är ett alternativ att välja sidlayouten 25-25-25-25 och lägga upp rubrik och text i de.
Här är ett exempel på hur det kan se ut:


Om inte det passar, förklara gärna mer hur den ska användas/hur du vill den ska vara upplagd så kan vi se om vi kan hitta någon annan lämplig lösning.
Foto på Patrik Thored

Patrik Thored

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Hej, tack för snabbt svar!
Är i behov av en tabell med 7 rader i 10 kolumner. Det är tänkt som en enkel bild över bokningsläget på de 6 hus jag hyr ut sommartid.
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Okej, då fungerar dessvärre inte min lösning ovan. En tänkbar workaround, som jag kan komma på, skulle vara om du exempelvis gör tabellen i Powerpoint och där väljer att spara den som png och sen laddar upp den som en bild.

Att göra den i Excel eller Word skulle också fungera om du därifrån tar en printscreen som du klistrar in i ett bildbehandlingsprogram och sparar sedan ner som png.

Exempel på hur det blir när jag gjort tabell i Powerpoint:


Detta är såklart inte en optimal lösning och jag för vidare ditt önskemål om möjlighet att kunna skapa tabell direkt i Avendo Web.
Foto på Patrik Thored

Patrik Thored

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Hej, osäker på hur det gått med detta? Har inte provat efter att jag insåg att denna basala funktion saknades. Nej, förslag på workarounds enligt ovan är inte en lösning, tanken var väl att website skulle underlätta inte skapa merjobb? Går det fortfarande inte att skapa enkla tabeller? Tack för svar.
Foto på Kristian Sandström

Kristian Sandström, Anställd

 • 5,878 poäng 5k badge 2x thumb
Tanken med Website är absolut att det ska förenkla! Givetvis finns det saker som vi önskar få med i framtiden som inte finns idag. Men som också måste prioriteras gentemot alla andra saker som ska bidra med att göra produkten enklare/snabbare/stabilare/säkrare etc :)

Det är en bra synpunkt och jag lovar att vi har med den i diskussionerna i projektet!
Foto på Yngve

Yngve

 • 70 poäng
Snagit är ett program för att på ett enkelt sätt klippa ut vad som helt och spara en fil i användbart format. Innan du sparar filen kan du göra mycket roligt med det du klippt ut. Jag använder det mycket. Du kan pröva det fritt under 30 dagar. Länk: http://www.techsmith.com/download/sna...
Foto på Per

Per

 • 112 poäng 100 badge 2x thumb
Jag är också i stort behov av att kunna skapa tabeller. I nuläget gör jag min tabell i excell sedan kopierar jag och klistrar i den i ett textblock på Avendo, Där kan jag sedan fylla i min text, men man kan inte ändra i kolumnbredden, vilket gör att det blir väldigt mycket klipp & klistra mellan excell och Avendo web.
Stor tack om ni fixar detta!
mvh
Per
www.berglundtravel.se
Foto på Martina

Martina

 • 1,786 poäng 1k badge 2x thumb
Hej!
Jag behöver också kunna skapa tabell i texteditorn.
Alternativt fler kolumner i sidfoten. För att få en fungerande sidfot måste jag nu skriva i excel och klistra in för att få jämna rader.....
Men då kan jag, som Per skriver ovan, inte ändra i kolumnbredden....

//Martina
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Jag vill börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering i denna tråd. Det finns numera möjlighet att skapa en egen tabell, om du t ex använt dig av elementet "Text" eller "Text och bild" så kan du välja att Redigera text - klicka på symbolen längst ut till höger i menyn i form av pilar som pekar nedåt för att visa mer - på symbolen för tabell så kan du välja att Infoga tabell. 


Ha en bra dag!
/Nellie
(Redigerad)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.