Skicka lönebesked med e-post i utskriftsvyn utan e-postklient installerad

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 4 år sedan
 • Inte planerade
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag sköter löneadministration för en klient med 50+ specar per månad, alla går ut som e-post. Dock använder inte jag något e-postprogram utan webbaserade e-postklienter, då jag på så sätt slipper vara bunden till en viss dator. När kommer Visma göra det möjligt att skicka lönespecar via e-post utan krav på e-postklient, s.k. MAPI-lösning...????
Foto på AoJ Bok

AoJ Bok

 • 154 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

 • 3
Foto på Malin Hellborgsson

Malin Hellborgsson, Support Manager

 • 1,810 poäng 1k badge 2x thumb
Hej!

Som användare av Visma Lön 300 eller 600 får du tjänsten Mitt lönebesked helt gratis.

Den ger dig och dina medarbetare möjligheten att ha koll på upp till två år gamla lönespecifikationer.

Aktivera tjänsten på Min Sida, under internettjänster. Sedan når du och dina medarbetare alla sina lönebesked på nätet. Tjänsten ger dessutom en kalendervy över eventuella avvikelser i lönebeskeden, till exempel OB-tillägg och sjukfrånvaro. Enklare kan det inte bli!

Hoppas detta är det du efterfrågar!
Foto på AoJ Bok

AoJ Bok

 • 154 poäng 100 badge 2x thumb
Hej,
och tack för tipset! Men det känner jag redan till, och är inte aktuellt i den här organisationen i nuläget. Jag vill kunna skicka ut lönebesked med e-post, så som idag. Men idag är kravet att jag måste ha en e-postklient, ett program installerat på datorn, och det har jag inte som arbetar så mycket som möjligt i molnet.
Foto på Nicole

Nicole

 • 154 poäng 100 badge 2x thumb
Jag har samma problem. Vi använder också bara mail via webläsare. Går inte ens att installera i Outlook.
Skulle verkligen uppskatta en lösning på detta!
Foto på Kalle Ekstrand

Kalle Ekstrand

 • 196 poäng 100 badge 2x thumb
Instämmer. Fullständigt idiotiskt att inte erbjuda möjligheten att skicka via extern SMTP-server. Det kan alla andra program på marknaden inklusive ert eget XOR-program.
Foto på Kalle Ekstrand

Kalle Ekstrand

 • 196 poäng 100 badge 2x thumb
Instämmer. Fullständigt idiotiskt att inte erbjuda möjlighet att skicka detta via egen SMTP-server istället för installerad E-postklient...

Tacksam för svar!

P.S. Gäller ju även Visma Administration med fakturor...
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Tack för era synpunkter.

Inom den närmaste framtiden är det inte planerat att införa stöd för att skicka via SMTP-server. Hur saken prioriteras längre fram kan jag inte svara på nu.

För att skicka e-post från programmen så behöver man därför ett mailprogram installerat på den datorn där man kör Visma Lön/Visma Administration. Det är inget krav att det är Outlook utan det går även bra med kostnadsfria program som stödjer MAPI, t ex Windows Live Mail.
Foto på Kalle Ekstrand

Kalle Ekstrand

 • 196 poäng 100 badge 2x thumb
Hejsan,

Windows Live Mail funkar tydligen inte på Windows Server 2012.
Vi kör en terminalserverlösning...

//Kalle
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Okej, såg att Live Mail inte har uttalat stöd för Server 2012 men jag testade för skojs skull att installera det på en Server 2012. Installationen gick igenom och det fungerade att maila faktura. Men eftersom Microsoft inte skriver Server 2012 bland sina systemkrav är det nog inte att rekommendera att göra i en driftmiljö.

Skulle Thunderbird kunna vara ett alternativ? En annan ganska vanlig gratisklient.

Thunderbirds MAPI-stöd är kanske inte lika bra som Live Mails men jag testade nu både att skicka lönespecifikationer från Visma Lön 600 (på Windows 7) och skicka faktura med e-post från Visma Administration (på Server 2012) och det fungerade bra.
Foto på Daniel

Daniel

 • 60 poäng
Hej,

Vart exakt på "min sida" hittar man den tjänsten "Mitt lönebesked"?
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Mitt Lönebesked är en del av Visma Stämpla så för att komma igång aktiverar du Visma Stämpla under Internettjänster på Min Sida. I löneprogrammet går du sedan in under Arkiv - Företagsunderhåll - Företagsinställingar - Import/Export och markerar "Använder Mitt Lönebesked i Visma Stämpla".

I filmen Kom igång med Mitt Lönebesked visar vi närmare hur du kommer igång.
Foto på Kalle Ekstrand

Kalle Ekstrand

 • 196 poäng 100 badge 2x thumb
Hejsan, ingen lösning på detta? Tycker fortfarande att det är klumpigt att man behöver ha en E-postklient för att maila ut lönebeskeden.
Foto på Joakim Loden

Joakim Loden, Fd Testledare - Visma Lön

 • 6,802 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

I dagsläget fungerar det att skicka e-post med en lokalt installerad e-postklient, det går även att koppla en lokalt installerad e-postklient mot en webbaserad e-post om man använder sig av detta. Vill man inte nyttja detta finns tjänsten Mitt lönebesked att tillgå som en gratis tilläggstjänst till Visma Lön där man även kan se sina lönebesked med hjälp av en app i telefonen. Kombinationen av dessa tjänster gör att vi kan täcka in majoriteten av våra kunder så att de kan ha en lösning som de är nöjda med. Vi har därför valt att lägga våra utvecklingsresurser den kommande tiden på andra punkter som vi anser skapar större kundnytta och kan hjälpa fler användare.

Vi försökte fylla detta behovet med Mitt Lönebesked och för många kunder har detta varit precis vad de efterfrågat. Det vore även intressant att höra vad det är som gör att ni inte använder tjänsten idag och vad ni upplever saknas för att den ska kunna hjälpa er fullt ut.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.