Import av kundregister inkludera möjlighet att sätta kundetiketter i import filen - eEkonomi

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 6 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

När man importerar kundregister via "Import och Export" går det ej att ange kundetiketter i import filen utan man måste manuellt gå in på varje kund och lägga till lämplig kundetikett.

Jag är kassör i vår förening och använder mig av kundetiketter för att gruppera medlemmarna för att kunna skapa en faktura med rätt medlemsavgift för den kundetiketten. Vi har flera olika nivåer av medlemsavgifter exempel: Senior, Junior osv

Om det skulle gå att i import filen sätta kundetiketten direkt skulle det vara enkelt att uppdatera medlemmarna varje år för årsavgiften.

Vore tacksam om denna funktion kunde läggas till i CSV formatet.
Foto på AndersE

AndersE

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 2
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Tack för att du delat ditt önskemål med oss här på forumet. Jag håller med dig om att det hade varit en bra idé att kunna få med kundetiketterna i exportfilen. 

Jag tar önskemålet vidare till vår utvecklingsavdelning och sker det någon förändring så uppdateras självklart forumtråden. Alla användare som önskar samma sak rekommenderar jag till att lämna en kommentar eller följa tråden!

Ett litet tips som kanske kan underlätta arbetet för dig är att du kan välja upp kunderna direkt på Kundetiketten under Inställningar - Kundetiketter. Då slipper du gå in på respektive kund och lägga till kundetiketten och sedan spara för varje gång. :)

Ha en fin dag!
/Jenny
Foto på Roger

Roger

 • 60 poäng
Hej,
Instämmer i önskemålet.

Vi använder också kundetiketter för att gruppera medlemmar så att vi kan gruppfakturera. Problemet är att själva villkoren för de olika etiketterna ändras i  kundregistret, men kundetiketten sitter kvar oförändrad så kundetiketten inte längre stämmer med egenskaperna på kunden.
Då måste man tillgripa ett omständligt synkroniseringsförfarande.

Det synes kunna vara en enkel ändring att vid import av kunder, man fick välja vilken kundetikett som ska sättas på just denna import. Alltså på samma sätt som vid exporten.
Foto på Nisse K

Nisse K

 • 494 poäng 250 badge 2x thumb
Hade varit väldigt uppskattat att kunna sätta kundetikett i CSV-importen, och självklart också få ut vilken/vilka etiketter en kund har vid export. Alternativt kunna exportera/importera kundetiktterna, och tillhörande kund-ID
Foto på BillectaRickard

BillectaRickard

 • 590 poäng 500 badge 2x thumb
Hej,

Vi är en integrationspartner till Visma som erbjuder en lösning för att importera "kundetiketten" samtidigt som du importerar resterande information så att du enkelt kan massfakturera dina olika typer av medlemmar. 

Vi hjälper då också till med distribution, avprickning av inbetalningar och påminnelser. 

Hojta till om det låter intressant! 

Allt gott,

Rickard 
rickard.hessner@billecta.com
070 336 04 13 
Foto på Nisse K

Nisse K

 • 494 poäng 250 badge 2x thumb
Tack Rickard,

Jag tycker dock att en sån här basal grej som massredigering är något som Visma borde tillhandahålla i grundtjänsten.
Foto på MatsBRB

MatsBRB

 • 92 poäng 75 badge 2x thumb
Även intresserad av att få med kundetikett vid export av kunder, samt för import. Komigen det är kunddata, låt oss sätta det i filen för import. Ev nyckel för egna etiketter får man ut vid exporten.
(Redigerad)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.