Inaktivera anställd

 • 9
 • Idé
 • Uppdaterades för 12 månader sedan
 • Inte planerade
Som konsult har jag flera företag med ett ganska stort antal s k "springvikarier", dvs personer som vid behov rings in och jobbar några timmar eller några dagar under en period. Därefter kan det gå flera månader eller tom år innan personen kommer tillbaka. Om jag använder "Mitt lönebesked" för dessa och avslutar deras anställning efter en arbetsperiod försvinner lönebeskedet från deras konto. Detta är ju inte bra ifall de vill gå tillbaka och kontrollera mot t ex kontrolluppgift kommande år. Om jag inte avslutar anställningen kommer listan med anställda så småningom att bli väldigt lång och svårhanterlig - inte minst i samband med lönekörningar etc. Skulle därför önska, antingen att personens konto kan ligga kvar en viss tid (kanske tom maj året efter) eller att man kunde inaktivera personen utan att avsluta anställningen, så att man inte behöver se personen i anställdalistan i programmet. Då kan åtminstone den anställdes konto på Visma ligga kvar och hen kommer åt sina lönebesked.
/Lagolas
Foto på lagolas

lagolas

 • 250 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 9
Foto på Christel

Christel

 • 6,340 poäng 5k badge 2x thumb

Håller fullständigt med! Visma gör om och gör rätt!

Semesterskuldslistan blir också väldigt lång om man inte kan avsluta anställningen. Även om beloppen är noll..
Foto på Annapanna

Annapanna

 • 3,874 poäng 3k badge 2x thumb
Ja, denna funktion vill jag också ha! Vi har ungdomar som jobbar på t.ex. sommar-, höst- och jullov, jag är jättetrött på att avsluta och öppna igen. En funktion för att lägga dem som vilande vore toppen! 
Foto på Ludolf

Ludolf

 • 2,554 poäng 2k badge 2x thumb
Angående Mitt Lönebesked så vore en fråga: "Vill du radera lönebeskeden från Mitt Lönebesked?" när man kryssar i "Har slutat" mycket bättre än ytterligare en status (aktiv/inaktiv) på de anställda.

Angående personalens förekomst på listor: Är det inte bättre med lite smartare listor i stället? Finns ingen semesterskuld till en viss anställd så ska personen inte nämnas heller. Inte konstigare än att ett konto som är 0 inte längre hamnar på balans- eller resultaträkningen.

Angående lönekörningarna så finns kryssrutan "Ta med anställd automatiskt vid ny lönekörning", så att man slipper få med lågfrekventa.

Foto på lagolas

lagolas

 • 250 poäng 250 badge 2x thumb
Nja, jag tror inte det är så enkelt, eftersom användarens konto på Visma inaktiveras när man markerar kryssrutan "Har slutat". Då spelar det ju ingen roll om lönebeskeden ligger kvar. Jag kan förstå att inte Visma vill ha hur många konton som helst, och framför allt inte användare som har slutat för länge sedan. Då vore en automatisk fördröjning bättre tror jag. 

I utskriftslistor går det alltid att filtrera men i listbilden för anställda kunde man absolut önska en eller ett par urvalsfunktioner liknande dem som finns i Visma Administration. 

Vad beträffar lönekörningarna spelar det ju ingen roll om "Ta med anställd automatiskt vid ny lönekörning" är avkryssad eller inte - namnen finns ju ändå med på listan och gör det svårt att hitta dem som ska vara med. De som är med varje månad är ju kryssade men det är de andra, som bara ska vara med ibland som är problemet.
/Lagolas
Foto på annsofie

annsofie

 • 1,528 poäng 1k badge 2x thumb
Instämmer helt med Lagolas!
Foto på Jesper Fogelström

Jesper Fogelström, Application Specialist Lön/Lön Anställd/Resa&utlägg

 • 6,748 poäng 5k badge 2x thumb
Hej! 

Ursäkta sent svar, vi har inget planerat att införa denna funktion just nu, men jag tar givetvis vidare detta och lyfter det med vår utvecklingsavdelning. För att vi ska införa en förändring som denna ni önskar så krävs det att fler går in och gillar eller kommenterar detta. Jag uppmanar därför att ni som ser denna tråd gör detta. 


// Jesper
Foto på Marie

Marie

 • 1,088 poäng 1k badge 2x thumb
Tacksam för en förändring