Införa och massuppdatera lagerplats - Administration

 • 2
 • Problem
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Löst
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej!
För några år sedan startades företaget och kunde då presentera 10 artiklar till försäljning. Lite vatten har runnit under broarna, så nu har vi ca 2500 artiklar i sortimentet och har kommit fram till att vi behöver använda oss av lagerplatser, för att inte allt skall hänga på en persons (mitt) minne. Därför kontaktade jag er support, och fick besked - felaktigt, skulle det visa sig - att jag skulle ta ut en artikellista i excel, göra en kolumn för lagerplats, för att sedan kunna importera de ifyllda lagerplatserna i programmet, ungefär som man importerar priser. Detta fungerade alltså inte, enligt mina senare kontakter med supporten (ja, jag kan själv se att Lagerplats inte finns med bland kolumnerna i importverktyget) och supporten lyckas inte presentera ett alternativ. Hur kan det vara möjligt att Visma inte hanterar detta? Alltså att införa eller uppdatera lagerplatser i en större mängd.
Foto på AnnaB

AnnaB

 • 1,598 poäng 1k badge 2x thumb
 • arg

Publicerades för 2 år sedan

 • 2
Foto på Diodhuset

Diodhuset

 • 1,112 poäng 1k badge 2x thumb
Datapartner har ett program som heter Artikelimport som hanterar samtliga fält på artikelkortet.
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 7,376 poäng 5k badge 2x thumb
Hej AnnaB
Ledsen att du blivit vilseledd av vår support. Som det ser ut i dag kan man bara ha en lagerplats inne på dina artiklar, jag har sett att det är ett önskemål om att kunna ha flera lagerplatser på varje artikel. Detta har vi med oss i planerna framåt. Vad gäller uppdatera lagerplats så kan du göra det via massuppdatera knappen, den hittar du i listläget över dina artiklar. Men det förutsätter att flera ska ha samma lagerplats. I övrigt tipsar jag också om att Datapartner säkert kan hjälpa dig.
Foto på AnnaB

AnnaB

 • 1,598 poäng 1k badge 2x thumb
Alltså, denna frustration över att inte på ett enkelt sätt kunna hantera lagerplatserna... Nu verkar det ju ändå som att ni börjat fundera över att folk behöver använda lagerplatser, i och med enkäten som var nyligen. Jag har svarat på den, men gör en liten lista här också. Detta behöver vi:
- Import av lagerplats via excel eller motsvarande (massuppdatera betyder här inte att ge flera produkter samma lagerplats, utan att ge många produkter sina olika lagerplatser!). Databashantering, liksom.
- Lagerplats skall finnas på funktionen inkommande följesedel, annars blir det nämligen väldigt tidsödande att ställa in sakerna där de skall vara. Lägg in möjlighet att redigera kolumninställningarna där.
- Lagerplats på plocklista - det finns ju redan, så det är rätt.
- Lagerplats kunde gärna vara ett möjligt tillval på följesedeln. Lägg in möjlighet att redigera kolumninställningarna där.

Just nu har jag alla lagerplatser i admin på hemsidan (inte Vismas), där går det smidigt att exportera och importera excelfiler, men jag får ju inte med dem på Vismas plocklista.
Import av lagerplats via excel, kom igen nu!

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.