Bättre validering av .si-filer så bokföringen inte blir dubbel - eEkonomi

  • 3
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Under bevakning
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.I måndags råkade vi ut för ett allvarligt fel när vi skulle importera ekonomens SIE-filin i programmet eekonomi. Jag hade fått hjälp med några felaktigamomsredovisningar. I första försöket att importera filen meddelade programmetatt det var fel på en verifikation och att importen inte kunde fullföljas. Viavbröt då importen. Gick igenom den aktuella verifikationen som inte hade någotfel. Skapade en ny SIE-fil med nytt namn att importera. Vi importerade filenutan problem. När vi sedan tittade i bokföringen och på verifikationerna hadeprogrammet lagt in nästan alla verifikationer dubbelt upp. Supportens svar var dåatt vi bara kunde göra en omstart. Visma eekonomi sparar inga kunddata på ettsådant sätt att en kund kan få en tidigare version tillbaka av sin bokföring.Detta anser jag är en mycket allvarlig brist i programmet. Hade jag vetat attVisma inte kan återställa kunddata vid fel hade vi aldrig köpt tjänsten. jag är så missnöjd. den här informationen måste verkligen spridas vidare. Det kan ju hända när som helst och vem som helst.
Foto på anita

anita

  • 120 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 3
Foto på Jonny V

Jonny V

  • 4,548 poäng 4k badge 2x thumb
Jag har också påpekat detta... 
Detsamma gäller om deras DB krashar... och inte kan återställas.
Det framgår tydligen i avtalet me dom också.
Utöver det så har de inte någon SLA eller kompensation när systemet ligger nere..... 
Foto på anita

anita

  • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Vet faktiskt inte om vi vågar fortsätta använda Visma eekonomi som annars är ett jättebra program!
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Precis som min kollega på supporten informerat dig om så är det tyvärr så att man antingen behöver starta om eEkonomi eller korrigera verifikationerna för att få bort de dubbla verifikationerna som lästs in. Detta är självklart inte en optimal lösning och det finns flera förbättringsmöjligheter gällande funktionen. Men i dagsläget är det dessa lösningar som finns. 

Gällande säkerhetskopiering och återställning till tidigare datum så finns det en tråd om det sedan tidigare, "Säkerhetskopiering och återställning - eEkonomi". Kika gärna in på den tråden för att läsa mer om frågan samt se svar från vår utvecklingsavdelning. 

Ha en fin torsdag!

/Lovisa

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.