Inkommande följesedel från beställning? - Administration

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 3 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Kan man skapa en inkommande följesedel direkt från en beställning? Detta hade underlättat vårt arbete mycket. I grunden så använder vi, och jag gissar att många andra gör samma, vårt ordernummer som "master". Vi märker vår beställning med det så när vi får leverans och följesedel så använder vi vårt ordernummer som bas. Samma när fakturan kommer från leverantören, då vill vi kunna söka på vårt ordernummer (beställningsnummer) för att välja in rätt följesedel.  
Det som då hade varit bra hade varit om man kunna skapa inleverans (inkommande följesedel) från beställningen och att beställningsnumret hade följt med sökbart. Det underlättar hela kedjan eftersom jag då lätt kan välja rätt följesedel när jag skall plocka ned min leverantörsfaktura.
Foto på Niklas

Niklas

  • 140 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

  • 1
Foto på Linnea Norden

Linnea Norden, Moderator

  • 5,838 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Det går inte att skapa inkommande följesedel inifrån beställningen, utan du skapar en inkommande följesedel och plockar upp beställningen på fliken Beställning.
När det gäller leverantörsfakturan så plockar du upp den inkommande följesedeln på fliken Följesedlar.

Du kan läsa hur lagerhanteringen fungerar i programmet, men beställningar, inkommande följesedlar och leverantörs fakturor här.

//Linnea
Foto på Niklas

Niklas

  • 140 poäng 100 badge 2x thumb
Tack för svaret. Alltså: Önskar att ni skapar en funktion så att man kan skapa en inkommande följesedel direkt från beställningen. Även att ni ändrar så att beställningsnumret följer med in på inkommande följesedel så att det är sökbart när jag väljer in följesedel på min leverantörsfaktura. 
Foto på Susanne Friman

Susanne Friman, Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering, Visma Tid, Visma Compact

  • 2,430 poäng 2k badge 2x thumb
Hej Niklas!

Tack för bra önskemål. Håller med att det hade varit super. Tar med mig önskemålet när vi ska sätta planen för kommande versioner och följer tråden för att se om det är fler som önskar det.
Är det fler med dig som har det här behovet  gilla gärna förslaget med +1 knappen. 

Mvh
Susanne

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.