Inloggning i eEkonomi

 • 20
 • Problem
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Löst
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Så här ser det ut på min skärm när jag försöker logga in i eEkonomi? Har rensat i webbhistoriken.
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <title>Unknown Error</title> <style> .error-content { width: 658px; height: calc(100% - 15rem); font-family: sans-serif, Verdana, "Helvetica Neue", "Helvetica", Helvetica, Arial; position: absolute; top: 15rem; bottom: 0; left: 0; right: 0; margin: auto; } .error-image { width: 218px; height: 218px; background: url(content/img/error-Illustrations-server-down.svg); float: left; margin-right: 5rem; } .error-text { width: 300px; float: left; text-align: left; margin-top: 2rem; } .error-text h1 { font-weight: normal; } .visma-logo { position: absolute; bottom: 2rem; width: 100%; float: left; } .visma-logo img { margin: auto; width: 100px; } </style> </head> <body> <div> <center> <div class="error-content"> <div class="error-image"></div> <div class="error-text"> <h1>Visma eAccounting</h1> <p> An unknown error occurred.<br /> <a href="https://status.visma.com">Show status</a> </p> </div> <div class="visma-logo"> <img src="content/img/new_digital_Visma_logo.svg" /> </div> </div> </center> </div> </body> 
</html>
Foto på Sara

Sara

 • 1,368 poäng 1k badge 2x thumb
 • frustrerad

Publicerades för 2 år sedan

 • 20
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,944 poäng 10k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Tidigare idag kom en kortare rapport av det stora problemet med eEkonomi på https://status.visma.com/
Jag delar informationen med er här också. 

Uppdatering angående det stora problemen med Visma  eEkonomi i måndags 5 juni. 

Avbrottet i eEkonomi uppstod på grund av fel i databas-servern. Problemet vi hade är löst, men vi jobbar fortfarande på att identifiera den faktiska orsaken.

Vi jobbar tillsammans med vår tjänsteleverantör Microsoft Azure för att få en insikt i vad grundorsaken till driftavbrottet är. Vi hoppas vara klara med detta i slutet av veckan och då kommer vi att dela med oss av mer tekniska detaljer om vad som hände och vilka åtgärder vi tagit. 
Det vi med säkerhet vet är: 
 • Vi har inte förlorat någon data
 • Vi har inte blivit utsatta för någon hackerattack 
 • Vi har inte ändrat något i vare sig infrastrukturen eller i i koden de sista dagarna innan problemet startade. 
Våra utvecklare och drifttekniker började jobba på detta omedelbart efter att problemet identifierats och vi inledde ett samarbete med Microsoft i ett tidigt skede. 


Vi ber så hemskt mycket om ursäkt till alla er kunder som blev drabbade av detta! 
(Redigerad)
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,944 poäng 10k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!
 
Vi har nu fått mer inblick i orsaken till driftavbrottet i veckan och vill göra en uppdatering här.
 
Kortfattat kan jag säga att felet berodde på att en av databaserna som Visma eEkonomi använder inte var korrekt konfigurerad. Databasen ingår i en tjänst som som vi köper hos Microsoft och Microsoft behövde lösa problemet med konfigurationen och göra en ändring i Azure SQL. Detta är den största anledningen till att det drog ut på tiden.
 
Nyss publicerades en fullständig incidentrapport på status.visma.com där det förklaras steg för steg vad som hände och hur vi har agerat.
Om du har några frågetecken eller undrar över något, tveka inte att höra av dig till mig på lisa.henriks@visma.com så återkommer jag med svar efter helgen.
 
Tack för ert tålamod och ha nu en fin helg!


(Redigerad)