Instabilt administration - Administration 2000

 • 1
 • Problem
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Löst
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Den här tråden skulle handla om att administration är instabilt och stänger ner sig titt som tätt. Skrev ett långt inlägg för att beskriva, vad händer? Jag klickar på logga in, inloggningsrutan försvinner och jag hamnar tillbaka på första forumsidan. Känns som att hela Visma är instabilt och stänger ner allt.

i alla fall upplever jag att verifikationsregistering i administration hänger sig ofta och programmet stängs ner. Hände aldrig förr och det är ett rejält irritationsmoment när man måste öppna programmet igen, öppna företaget och logga in, öppna verifikationer. Har det att göra med SQL server kopplingen?

Har alltid förordat administration för att det går fort när man som jag är en snabbknappande person, men som läget är nu är det frustrerande.
Foto på Lenasekonomi

Lenasekonomi

 • 1,820 poäng 1k badge 2x thumb
 • irriterad

Publicerades för 1 år sedan

 • 1
Foto på AccountantfromHell_singland

AccountantfromHell_singland, Champion

 • 24,212 poäng 20k badge 2x thumb
Hmmm. låter oroande. Vi använder Administration 2000 (och byråstöd för den delen) men jag har ännu inte uppdaterat till senaste versionen (den med nya databasen). Har du gjort det och uppstod problemet efter det? Då får man nog avvakta den uppdateringen ett tag till kanske....
Foto på Linnea Norden

Linnea Norden, Moderator

 • 5,766 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Lenasekonomi!

I vilket läge på verifikationen är det som det hänger sig? Om du låter den stå och jobba när den hänger sig, släpper det efter ett tag om du inte trycker på datorn? 

//Linnea
Foto på Lenasekonomi

Lenasekonomi

 • 1,820 poäng 1k badge 2x thumb
Nej, jag får direkt fram att ett fel har inträffat och programmet stängs ner. Nu har jag varit extremt långsam de nsenaste veckan så det har inte inträffat så jag minns inte i vilket läge det kan vara. Möjligen om jag har skrivit in något i en ruta och snabbt raderar och backar. Förstår att det handlar om för många kommandon samtidigt, men det har aldrig varit så förut utan har börjat under våren.
Foto på Jesper Lodén

Jesper Lodén, Moderator

 • 1,500 poäng 1k badge 2x thumb
Hej Lenasekonomi!

Vilken version av Visma Administration har ni installerad? Det ser du längst ner till höger i programmet. Arbetar ni mot en server eller ligger det lokalt installerat på din dator?

Mvh, Jesper
Foto på Lenasekonomi

Lenasekonomi

 • 1,820 poäng 1k badge 2x thumb
Nu inträffar det varje gång jag knappat för fort och kommer till att jag trycker enter för registrera när verifikationen inte innehåller något. Då får jag veta att det inte kan registreras och sen att administration har stött på ett fel, måste stängas ner och så får jag öppna programmet igen, logga in osv. Jag jobbar lokalt - eller visserligen mot ett fjärrskrivbord men jag antar att du med server menar vismaserver.
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 7,918 poäng 5k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej Lenasekonomi!
Det verka som programmet hänger inte riktigt med om du entrar dig för fort fram.
Jag skulle vilja att du uppdaterar din version av Administration. Den senaste heter 2018.3 i den är det en del förbättringar gjorda.
 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.