Inställning: 10% i föräldralön för tjänsteman - Lön 600

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej, finns där en inställning i Visma Lön 600 för 10% i föräldralön för tjänsteman, precis som man kan välja för sjuklön?  Om där inte finns, kommer ni lägga till det?
Foto på Stacie

Stacie

 • 92 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 1
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Stacie,

Det finns ingen inställning så som det finns för sjuklön.
Det finns istället en löneart 1181, Föräldralön som du kan använda

Ha en fin dag
/Susan
Foto på Tiina

Tiina

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
Det är lite tokigt att föräldralön inte finns bättre förberedd i Visma Lön. Det borde finnas ett alternativ t ex att man kan ange individuell föräldralön per dag i brist på annat, t ex att hämtas från uppgifterna på den anställde. Det borde också dyka upp som alternativ i "Vård av barn". Som det är nu gör man ett avdrag per dag och då klarar inte programmet heller att rapportera korrekt lön som underlag till ITP1 där föräldralön inte ska ingå. Det är ett vanligt villkor som tillämpas idag. Det borde väl vara löst i programmet eller i vart fall bör ni varsko om bristerna i programmet så man inte råkar få en helt felaktig tillämpning - det kan bli kostsamt. Detta känns som en stor brist i programmet.
Foto på Christel

Christel

 • 6,230 poäng 5k badge 2x thumb

Håller helt med att programmet borde klara av att skapa rapporten till Collectum så att ITP1 underlaget blir rätt! Har också stött på detta, vid djupdykning i beräkningen, men hittar ingen lösning..

Finns vissa saker som inte ska vara med i underlaget till Collectum, men kommer med. Just nu inte riktigt uppdaterad på detta, men har för mig att det var tex de extra 10 % som arbetsgivaren betalar i sjuklön, som kommer med men inte ska det, när man använder de lönearter som skapas automatiskt.

Foto på Tiina

Tiina

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
Ja, det är bäddat för fel! Det minsta man kan kräva av programleverantören är att de måste se till att det i programmet finns tydlig information om vilka funktioner som inte levererar korrekta siffror och som man måste korrigera för manuellt. Helt galet detta!
Foto på Malin Kjellberg

Malin Kjellberg, Moderator

 • 1,968 poäng 1k badge 2x thumb
Hej!

Om man tillämpar olika procentsatser/beräkningar när det gäller föräldrarlön kan man på de anställda skapa en personvariabel. Man använder då fortfarande samma löneart 1181 men att beräkningen för beloppet tittar på variabeln man skapat på den anställde. Om jag förstår det rätt så vill ni inte betala ut 10% på månadslönen utan ersättning per dag? Hur du skapar en personvariabel i program kan du läsa här.

Som standard är löneart 1181 inte markerad för att påverka rapporteringen till Collectum alls. Men jag lägger denna tråden som en idé istället så det läggs som ett önskemål till vår utvecklingsavledning.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.