ISO20022 - Administration

 • 1
 • Problem
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Ej problem
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Vår bank kommer inom en snar framtid att gå över till att alla betalningar skickas via ISO20022, och enligt dom så kommer alla banker att gå över till ISO20022. Detta medföra att inkommande kreditfakturor inte längre kommer att kunna hanteras automatisk i Visma! Det nya filformatet hanterar nämligen inte kredit poster! För oss så medför detta väldigt mycket mer jobb och problem. Vi jobbar mot många leverantörer där vi skickar in en vara för reparation, vi får faktura på hela summan, vår kund ska skicka in en stomme avseende den del som repareras och när vår leverantör mottagit denna så får vi en kredit! Om vi då manuellt i Visman drar av krediten innan vi betalar vår leverantör så vet ju inte de vad vi dragit av!

Finns det någon som har en bra lösning på vårt problem? Eller kommer Visma att göra någon förändring så man kan meddela mottagren av betalningen när man skickar den?


Foto på Linda

Linda

 • 244 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
Foto på LW

LW

 • 20,874 poäng 20k badge 2x thumb

Jag bytte till det formatet direkt när det infördes och jag drar av kreditnotor utan problem.

//L

Foto på Linda

Linda

 • 244 poäng 100 badge 2x thumb
Då antar jag att du drar av manuellt i Visman? Är det något som du gör ofta? För enligt Visma så finns inget sätt nu för att kunna meddela leverantören? Vi har många leverantörer som läser in automatiskt i sina system och då får ju de ett fel när inte de kan se att det dragits mot en kredit?
Foto på LW

LW

 • 20,874 poäng 20k badge 2x thumb

Nej, jag gör inget manuellt utan jag betalar debet- och kreditnotor till leverantörerna på fil till banken och emottar återrapporteringsfil vid betalningstillfällena. Kreditnotor dras som de skall och ingen har sagt något om att våra betalningar felar.

//L

Foto på Linda

Linda

 • 244 poäng 100 badge 2x thumb

Men....nu hoppas jag att Visma som har upplyst mig om detta kan komma in här och tala om vad som gäller? Jag har även precis nu avslutat en chat med Visma angående detta och de rådde mig att man skulle ringa varje kund som man dragit av en kredit för och meddela dom?? Blir ju lite lätt förvirrad nu?

Tack för att du skriver i tråden så vi får klarhet i detta!


Foto på LW

LW

 • 20,874 poäng 20k badge 2x thumb

Vet du vad, jag har kanske missat något. Mina inställningar under betalningar är det nya formatet, men nu när jag läser ordentligt i rutan gäller det utlandsbetalningar och så många sådana har jag ju inte alls. Jag ber om ursäkt; jag har nog kommit med felaktig information till dig att det funkar klockrent. Förlåt.

//L

Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!
Ursäkta det sena svaret. Vi har flera synpunkter och önskemål gällande kredit här i forumet. Hur tänker du att Visma ska lösa detta i programmet, vilken funktionalitet söker du? Du kan ju använda kreditar av olika anledningar så därav min fråga. Någonstans är väl en del av syftet att kunden ska betala mellanskillnaden på debet och kredit.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.