Kan man söka på ort i kundregistret då det skulle förenkla att nå kunderna på samma ort? - Administration

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 11 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Foto på Kicki

Kicki

 • 70 poäng

Publicerades för 6 år sedan

 • 1
Foto på Annie Karlsson

Annie Karlsson, Employee

 • 3,282 poäng 3k badge 2x thumb
Hej hej!

Längst upp i aktivitetsfältet har du en ikon som ser ut som en ficklampa:Om du klickar på ficklampan när du står i ditt kundregister så kan du söka på Ort. Då ser du sedan bara de kunderna på denna ort i listläget.

Kan detta vara en lösning?
(Redigerad)
Foto på Marie

Marie

 • 614 poäng 500 badge 2x thumb
Då får man ju hoppa framåt eller bakåt med ficklamporna. Varför kan man inte välja att sortera på ort istället listan för ordning?
Foto på Thomas

Thomas, Champion

 • 12,346 poäng 10k badge 2x thumb
Det går att sortera på postnummer, då får du alla på samma ort samlade.
Foto på Marie

Marie

 • 614 poäng 500 badge 2x thumb
Det är inte optimalt! Då måste man veta postnumret, och en ort kan ju dessutom ha flera olika postnummer. 
Foto på Ann

Ann

 • 138 poäng 100 badge 2x thumb
Håller med frågeställaren. Känns hopplöst ibland att bara kunna sortera på förnamn, skulle vara bra att även kunna sortera på efternamn!
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Ann! I Visma Administration är kundnamn klassat som ett fält och programmet vet inte skillnad på förnamn och efternamn i fältet. Av den anledningen kan du inte sortera kunderna på för- eller efternamn. Vill du däremot söka på ett efternamn kan du göra det med *-tecken i sökfunktionen kundregistret eller på kundutskrifterna. Som urval för Kundnamn kan du skriva *jonsson* som sökvillkor och få träff på alla kunder där ordet förekommer i namnet. 
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er, tack för synpunkterna.

Fler sorteringsmöjligheter och enklare sökningar är något vi har med på agendan till framtida versioner. Vi får många exempel på situationer där det behövs mer flexibilitet i filtreringarna, så det är ett prioriterat förbättringsområde. 

I listan över kunder i programmet går det idag att söka på t.ex. Ort och titta på resultatet en och en men det ger ingen bra överblick. Vill ni se ett samlat resultat och använda det vidare skulle jag istället rekommendera att använda rapporten Kundlista på bildskärm. I utskriften kan jag skriva Göteborg som ett villkor för Ort och då få en lista på alla kunder som matchar. En annan rapport som är bra för detta är Kunduppgifter för filutskrift, som finns att läsa in via Arkiv - Mallar/Rapportgenerator - Läs in rapport. Kan vara ett tips tillsvidare iallafall. 
Foto på Marie

Marie

 • 614 poäng 500 badge 2x thumb
Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att lägga till ort i urval/sortering? Jag vill inte behöva göra en massa andra utskrifter, utan bara kunna välja hur jag vill sortera listan. Om man kan välja på kundnr, namn, postnummer, kortnamn och sortbegrepp, förklara då för mig, hur svårt det kan vara att lägga till ett alternativ till????? 
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Marie, tack för återkopplingen. Vi har begränsat utrymme för sorteringsordningar i menyn i de olika listorna i programmet idag. Det låter heltokigt att vi inte kan lägga till hur många alternativ som helst men så är förutsättningarna just nu. Vi får som sagt många önskemål på sorteringsmöjligheter i listorna och hade vi kunnat lägga till dem utan vidare hade vi gjort många användare glada, det är vi medvetna om. Till framtida versioner ska vi se över detta med ett helhetsperspektiv och hoppas kunna rusta upp med mycket bättre filtreringsmöjligheter, helst på alla kolumner som finns i listorna. 
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Moderator

 • 30,774 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Från version 2018.5 har vi gjort om hanteringen på sök. I listläget i de flesta register finns nu en ruta överst i kolumnen där du kan skriva in det du söker efter för den kolumnen. Läs mer i tråden Nya sökmöjligheter i kolumnerna »

Söker du efter en ort så kan du lägga till det fältet i listan genom att högerklicka längst upp i kolumnen, klicka på Ort, klicka på översta pilen och du får en kolumn längst till höger med Ort. Nu är det bara att söka i denna kolumnen. 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.