Avaktivera öresavrundning på kundfakturor - eEkonomi

 • 14
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej,
Min webshop tar emot mina kundordrar och tar betalt via paypal. Webshopen använder inte öresavrundning så när jag bokför betalningen så fattas det 50 öre. Egentligen inget stort problem så men jag tar betalt via paypal och de tar ut en transaktionsavgift varje köp och jag bokför flera inbetalningar åt gången så de blir onödigt med jobb att sitta o räkna ihop alla bankkostnader och öresavrundningar när jag väl ska bokföra mina kundfakturor. (Görs varje gång jag får in pengarna från mitt paypal-konto).

Finns det något sätt att inaktivera öresutjämningen när man skapar fakturor i eEkonomi?

Jag upptäckte inte detta förrän nu så jag har bokfört ett tiotal öresutjämningar på bankkostnader 6570. Bör jag rätta till detta genom en kredit 6570 och debet 3740 eller har det mindre betydelse om jag gör rätt i fortsättningen?

Tack på förhand!
/Anders
Foto på archen

archen

 • 774 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

 • 14
Foto på thbr02

thbr02

 • 630 poäng 500 badge 2x thumb
Jag sitter just med samma problem som alla andra här ovan. Motiveringen "...så tittar vi alltid på efterfrågan hos våra användare. Däremot kan vi inte genomföra alla idéer." är ju löjlig. Om det finns en ruta att bocka i om man vill ha öresutjämning eller ej, finns ju valmöjligheten för alla. Idag är eEkonomi inte avsedd för Internethandel med tanke på detta.

De första inläggen i denna tråd är 3 år gamla. Trots alla framförda önskemål har inget hänt. Vill Visma verkligen utveckla ett användarvänligt bokföringsprogram?
Foto på David L

David L

 • 320 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Kundfakturering: Val att avstå automatisk avrundning av totalen.

Hej!
Har en amerikansk storkund som tvärt inte accepterar öresavrundad total på våra fakturor, eftersom deras system tydligen aldrig avrundar. Utan att gå in på detaljer så är det kunden som dikterar faktureringsrutinen, inkl. denna abrovink.

Så jag måste manuellt rätta varje i eEkonomi upprättad kundfaktura så att kunden ska acceptera den, och senare givetvis boka korrigeringar på i princip alla inbetalningar från dem - eftersom eEkonomi redan avrundat kundfakturan och den featuren inte gått att avstå från för mig, så inbetalt belopp stämmer i stort sett aldrig. 

Skulle därför uppskatta om det kunde finnas en liten (halvhemlig) kryssruta vid kundfakturering för att (tillfälligt) slå av funktionen öresavrundad total, antingen per kund eller fall för fall (såklart inte generellt; alla andra kunder är ju 'normala').

Detta är låg prio, men ville ändå nämna det som ett förslag. På det viset blev vårt flöde i dessa fall också strömlinje, som med nästan allt annat i fina eEkonomi.  Det är ju alltid halvfrusterande med oftast smidiga features som ska vara hjälpsamma, men i vissa knäppa lägen tyvärr inte är det.
Inser att det troligen är ovanligt i Sverige med dylika kunder, men ändå....grejen är ju att vi är flertal små leverantörer i samma sits som råkar ut för detta lilla fenomenet varje månad, vet också att fler än vi använder eEkonomi och har samma kund, och därmed behöver pyssla med precis samma sak. :)
Foto på Egen

Egen

 • 1,510 poäng 1k badge 2x thumb
Varför visma, vill ni inte avvaktivera öresavrundningen. Era kunder vill ju inte ha den? Tacksam för rimligt svar då det borde vara en enkel åtgärd!?!?!?!?!?!?!?
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa.

Tack så mycket för alla tankar om önskemålet som ni delat med er av här i tråden! 

Vi förstår att detta är en funktion som skulle underlätta för er i ert dagliga arbete att ha möjlighet att välja om det ska finnas öresavrundning eller inte. Detta är en funktion som även finns på vår önskelista men vi kan tyvärr inte ge något tidsbesked om när det införs. 

I dagsläget är det inte planerat att utvecklas inom den närmsta framtiden.

/Lovisa
Foto på thbr02

thbr02

 • 630 poäng 500 badge 2x thumb
Jag kan inte förstå vad er motivering är för att inte implementera denna enkla funktion. Det skulle vara intressant att få en förklaring.
Foto på BWear

BWear

 • 358 poäng 250 badge 2x thumb
Vad synd...det kommer tvinga oss att byta ekonomiprogram när årsabonnemang går till ända. För vi MÅSTE ha tillgång till det.
Foto på Erik A

Erik A

 • 438 poäng 250 badge 2x thumb
Har precis startat upp ett nytt bolag med flera anställda och vi utvärderar just nu om vi skulle fortsätta med eEkonomi som jag själv haft en tid. Eftersom vi kommer behöva matcha våra flesta fakturor mot ett selfbillingsystem som INTE avrundar, kommer denna brist bli ännu mer påtaglig än tidigare.
Så snälla, ge en förklaring varför ni efter så lång tid, och så många viljor i forumet för att ta bort denna begränsning, väljer att inte åtgärda detta. Kommer programmet att ersättas, läggas ned, eller vad är orsaken till att inte lyssna på era användare när det handlar om en så enkel åtgärd?
Mvh
Erik
Foto på David L

David L

 • 320 poäng 250 badge 2x thumb
Hej!  Idag fick jag en ljusare eEkonomi med t.ex. ljusgrå staplar för obetalda fakturor så svaga att de knappt syns längre, vad är vitsen med det, tro...
Istället för denna kosmetiska förändring, skulle jag uppskattat om denna ca tre år gamla och, på riktigt, irriterande lilla problematik åtgärdats.

Bästa lösningen har redan konstaterats tidigare i tråden:
Kryssruta generellt som företagsinställning,
kryssruta per kund om annat önskas än ovan,
kryssruta per faktura om annat önskas än ovan.

Simsalabim, alla glada. Många av oss skulle då slippa göra manuella och dubbla händelser inbetalningar; bara är irriterande, ger helt onödiga extra verifikationsnr, och är allmänt skräpigt till ingen nytta. 

Annars nöjd med bra bokföringsprogram, men den här detaljen är bara för dum, och jag är lite förvånad att visma slår dövörat till år efter år.

Hälsar,
   David
Foto på Claes

Claes

 • 788 poäng 500 badge 2x thumb
@Lovisa, det här är att gå motsatt väg mot vad ni borde göra. Ni lever på kunder och deras nöjdhet och här har man efterfrågat en enkel funktion som att stänga av något som inte borde funnits från första början. Man har frågat efter det i 3 år vilket betyder att detta inte är en litet enstaka klagomål utan det finns ett verkligt affärsvärde i att ta bort öresavrundning. Dvs. ni sänker kundnöjdheten och ni tappar kunder!

Bra jobbat!

Kommer ta en titt på Fortknow jag med. Tycker eEkonomi funkar bra bortsett från detta men attityd ni möter era kunder med får mig att leta alternativ.

Mvh
Claes
Foto på AG

AG

 • 242 poäng 100 badge 2x thumb
Märkligt att det ska vara så svårt att lösa. Så fort jag byter valuta på mina fakturor till EUR eller NOK så försvinner öresutjämningen. Går det på andra valutor så varför kan det inte vara standard även på SEK och ett aktivt val om man vill ha öresutjämning istället. Detta är fortfarande ett stort irritationsmoment och tar onödig tid.

Hälsningar
/Anne
Foto på InnerJoin

InnerJoin

 • 308 poäng 250 badge 2x thumb
Känns ju som att detta är fel forum att föra den här diskussionen på. Man borde skicka hela tråden till VD:n.
Foto på thbr02

thbr02

 • 630 poäng 500 badge 2x thumb
Bra idé!
Foto på Egen

Egen

 • 1,510 poäng 1k badge 2x thumb
Till alla mailadresser på Visma kanske ;-)
Foto på Bo Ko

Bo Ko

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb
Ta bort öresavrundningen, den är en kvarleva som bara skapar merjobb för alla. mycket irriterande och konstig att det inte går att ta bort den.
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,944 poäng 10k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Framtiden har nått oss! Att kunna inaktivera öresavrundning planeras inte längre i framtiden utan nutiden. Funktionen är inte på plats ännu, men jag ville flika in och säga att detta är något som vi jobbar på just nu. Jag uppdaterar er när vi kommer närmare. 

Trevlig helg!
(Redigerad)
Foto på thbr02

thbr02

 • 630 poäng 500 badge 2x thumb
Det var absolut det bästa jag hört på länge! Skönt att slippa en massa extra krångel.
Tack!
Foto på osterlundm

osterlundm

 • 312 poäng 250 badge 2x thumb
Framtiden... du menar väl historien? Den här tråden har ju hållt på i 4 år. Hur lång tid tar det?
Foto på BWear

BWear

 • 358 poäng 250 badge 2x thumb
Jag skulle vilja veta NÄR funktionen kommer eftersom det är dags att förlänga abonnemanget och vi tänker inte sitta fast i det här tidskrävande träsket 1 år till!
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,944 poäng 10k badge 2x thumb
Hej igen!

Kul att ni är så ivriga :)

Just nu kör vi sluttester på funktionen öresavrundning. Vi planerar att ha funktionen ute till er alla under maj! Är det som så att någon av er redan nu är nyfiken på funktionen så mejla kundnummer till lisa.henriks@visma.com så kan vi aktivera en beta redan nu.

Annars håll ut!
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,944 poäng 10k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej och hallå! 

Nu är funktionen för öresavrundning här!
Skynda er in under Inställningar - Företagsinställningar - Faktureringsuppgifter - Öresavrundning och välj Ingen avrundning! 
Foto på InnerJoin

InnerJoin

 • 308 poäng 250 badge 2x thumb
Undrens tid är tydligen inte förbi
Foto på thbr02

thbr02

 • 630 poäng 500 badge 2x thumb
Det optimala hade varit att placera kryssrutan för valet av öresutjämning direkt i anslutning till skapandet av fakturan. Detta eftersom örestutjämningen fungera bra för kunder i Sverige, men mindre bra för utländska kunder som ej ska betala svensk moms. Som det nu är får man i förväg gå till företagsinställningar och ändra när man ska skapa en faktura.
Foto på BWear

BWear

 • 358 poäng 250 badge 2x thumb
För oss är detta perfekt, då många av våra underlag har ören, svenska som utländska :)
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,944 poäng 10k badge 2x thumb
Hej på er! 
Jag skulle varit tydligare i mitt förra inlägg, men jag var nog lite ivrig :) 
Öresavrundningen gäller enbart för fakturor skapade i SEK. Fakturor i andra valutor öresavrundas inte, precis som tidigare. 
Foto på David L

David L

 • 320 poäng 250 badge 2x thumb
Bra att denna inställning kommit äntligen!
Foto på AG

AG

 • 242 poäng 100 badge 2x thumb
Äntligen :)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.