Jag är fri!

  • 13
  • Beröm
  • Uppdaterades för 3 år sedan
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej mina själsvänner!
Jag sitter här och tittar in i min bokhylla som rymmer mina företagsrelaterade pärmar och det känns som mitt företag är på väg och försvinna, upphöra och (Br)exit likt en såpbubbla...poff!

Mitt företag som alltid gått så bra, vilket bevisats av alla 8-10 pärmar som alltid stolt stått där i givakt i olika kostymer (färger), sprängfyllda av fakturor och verifikationer och trängts om den bästa platsen.

Vad är det som händer?
Allt jag ser är en enda ynklig plommonfärgad pärm som nästan ber om ursäkt för att den finns... Den innehåller hela mitt företag i pappersform.

Det går dåligt nu?
Näe det är det som är mysko i hela den här historien, det går bra nu och en enda ynka pärm som sällan öppnas.

Vad är hemligheten?
Vet inte om det direkt är någon hemlighet för er som sett mina inlägg, att jag får gåshud och i bland ser rosa elefanter för att jag använder e-Ekonomi. (Förlåt alla ni som konverterar från Enskild Firma och aldrig upplever det här men om man går på 3-D Bio och inte tar på sig glasögonen då blir det som det blir med föreställningen...;))

Följ med mig på en magisk guidad tur hos Ekonomiakuten nu...
- Jag fakturerar kunden via Autoinvoice (e-faktura/brev) direkt efter avslutat besök hos kunden. I bland på kundens toalett om jag ändå är där, två flugor i en smäll. (Likviditet)

- Bankkopplingen fixar inbetalningen och bokföringen medan jag drömmer om att det skulle va bra att anställa någon som sköter bokföringen;))

- Alla leverantörsfakturor får jag via Autoinvoice eller den nya funktionen med fakturaskanning, rakt in i systemet, poff! Minimalt med manuellt arbete och framförallt inga papper i pärmen!

- Dom drar själva i väg till min bank och lägger sig själva snällt i kö för att bli godkända, vilket snart blir enklare då min bank snart ger mig möjlighet att göra detta i bankappen. (kanske på kundens toalett samtidigt som jag fakturerar. Då blir det tre flugor i en smäll;))

- Bankkopplingen matchar dom på nattenbär jag sussar gott med örat på kudden och drömmer om att jag inte behöver någon som sköter min bokföring,..

- Lönen fixar jag i e-Ekonomi och som belöning får jag en arbetsgivardeklaration med en eSKD-fil som fixar min skattedeklaration på 37 sekunder.

- Momsrapporten skapar jag i e-Ekonomi och som belöning får jag en fil som fixar momsdeklarationen på 32 sekunder. (totalt 69 sekunder för skattedeklarationen. Omräknat till 100 meter så framstår Usain Bolt som en sköldpadda, det här blir 5,83)

- Övriga eventuella dokument fotograferar jag med Visma Scanner = Inga papper!

What ́s up?
Jag sitter här och stirrar i bokhyllan på min enda pärm som hanterar hela mitt företag och inser att jag är en priviligerad människa. Den enda pärmen som står där vittnar om att jag snart har en optimal hantering (100% i programmet och INGEN pärm).

Jag är nästan där, en pärm med några enstaka papper och då använder jag ändå inte Visma eEkonomi Tid eftersom programmerarna hade ätit för mycket chips och slant på tangenterna så det blev en hybrid på webben i stället för en app..

När det är fixat är jag DÄR! Och slänger den sista pärmen, säljer bokhyllan på blocket och njuter av alla underbara mess från dom c:a 100,000 bävrar i skogen som av glädje dansar hambo på logen.  

Där bokhylla stog funderar jag p datt installera en vinkyl så jag kan tappa upp ett glas samtidigt som jag loggar in i mitt härliga eEkonomi bara för att konstatera att det behövdes inte egentligen, det har ju blivit ett självspelande piano där jag blivit en statist;)

från 10 till 0 pärmar på några år, tack eEkonomi!
När jag tänker efter tror jag att jag sparar en pärm trots allt... Den får stå där och bli ett monument över den historiska resan, så att jag aldrig glömmer hur jag blev en fri människa med ett företag som sköter det mesta medan jag sover;)

Tack för att ni tog er tid att lyssna.


Kenneth
Foto på KenArd

KenArd, Champion

  • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

  • 13
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

  • 49,100 poäng 20k badge 2x thumb

Alltid roligt att höra dina åsikter som för det mesta är väldigt positiva och poetiska nästan som Fröding

Håller med dig helt men det är kanske lättare för mig som inte är skolad i ekonomi och inte jobbat med det tidigare att anpassa sig till detta med att inte behöva listor och journaler.

Jag som inför min start för 5 år sedan införskaffade "europeiska"-pärmar med 2 hål och ny hålslag och var bekymrad hur jag skulle anskaffa nya, Men jag klarar mig fint med dom få jag har.


/Bruno


(Redigerad)
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej KenArd!

Precis som Pacsac skrivit så är det alltid himla roligt och trevligt att läsa dina positiva ord om eEkonomi :) Vi är glada och tacksamma för att vi får ta del av dessa inlägg!

Nu har jag lite information som jag hoppas glädjer dig: Vi har nu släppt en eEkonomi Tid-app! Det innebär att du förhoppningsvis känner att tjänsten känns komplett och kan koppla på den till ditt företag. Du kan läsa mer om appen i vår tråd "App till Tid i Visma eEkonomi". 

Ha en trevlig dag!

/Lovisa
(Redigerad)
Foto på Gunilla Jaltsén

Gunilla Jaltsén, Produktansvarig Marknad Visma eEkonomi

  • 3,418 poäng 3k badge 2x thumb
Hej
Trevlig helg alla eEkonomi lovers.
//Gunilla

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.