Jag skulle vilja kunna få ut prislistor och aktivitetslistor/uppdragslistor i Excel - Visma Advisor

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 5 år sedan
  • Under bevakning
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag har suttit och lagt upp väldigt många prislistor i Adviser från Byråstöd och inser att det skulle vara väldigt bra att kunna skriva ut prislistan i excel. Om man har många prislistor så är oftast en del av priserna samma som i standardprislistan och då skulle det vara bra att kunna skriva ut den. I samband med att vi byter till Adviser så kommer våra anställda att få nya instruktioner om hur uppdrag och aktivitet fungerar och även här skulle det vara bra att kunna få fram en struktur i excel för vår rutinbeskrivning, som det är nu så kommer jag att få sitta och skriva av den för hand. Det jag alltså saknar är någon form av rapportgenerator. 

Mvh
Camilla J Forsgren
QCC
Foto på Camilla

Camilla

  • 120 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

  • 2
Foto på Mathias Vahlgren

Mathias Vahlgren, Produktansvarig - Visma Advisor och Visma Byråstöd

  • 6,370 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Camilla!
Vi kommer inte att göra någon klassisk rapportgenerator i Visma Advisor. Däremot försöker vi fixa till så att saker och ting går att skriva ut där det behövs. Och prislistan skulle kunna vara ett sådant ställe där vi kanske skulle göra det möjligt att skriva ut. Jag lägger till det som ett utvecklingsönskemål. 

I dagsläget har vi inte utskrift av prislistor eller uppdrag som du noterat. Däremot kan du skriva ut dessa på följande sätt, även om det inte kommer bli exakt som du önskar:

Om du vill skriva ut de uppdrag och aktiviteter som du har lagt upp under Underhåll - Uppdrag kan du gå in på respektive uppdrag och välja att skriva ut direkt i din webbläsare. Enklast är att välja CTRL + P. 

Vad det gäller prislistorna märker jag att det inte blir så bra att göra på det viset under Underhåll - Prislistor. Gör i stället så här: Välj in prislistan på en kund, klicka sedan på prislistan som ligger till höger på kundkortet. Välj därefter CTRL + P och skriv ut. 

Tyvärr kan du inte få ut dessa bilder till Excel. Däremot kan du välja att skriva ut dem till PDF eller direkt på papper om du vill. 

Med vänliga hälsningar

Mathias Vahlgren

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.