Lön Special - hur länge finns det kvar?

 • 0
 • 5
 • Fråga
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Använder Lön Special och har gjort det länge. Jag är mycket nöjd, men ser att programmet inte utvecklas längre, bara underhålls och förstår att det ska läggas ner. Har provat 600 men tycker att det är skräp i jämförelse med Special (Dock har det några bra funktioner som jag gärna skulle se i special, arbetsgivarintyg bl a). Vad kommer att hända i framtiden, kommer det något liknande program eller läggs det bara ner? Finns det någon tidsplan? Vill absolut inte ha 600 om det inte genomgår en drastisk förändring i upplägget.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
 • orolig

Publicerades för 7 år sedan

 • 0
 • 5
Foto på Malin Sköld

Malin Sköld, Fd Produktansvarig Visma Lön

 • 9,962 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Det finns idag inget satt slutdatum för Visma Lön Special utan programmet uppdateras med lagar och regler.

Vad är det som du saknar i Visma Lön 600 som finns i Visma Lön Special. Vad är det som du inte tycker om med Visma Lön 600?
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Det är inga funktioner jag saknar, det är upplägget, jag (och i prinicip alla jag pratat med som använt båda) tycker att Special är intuitivt och lättanvänt medan 600 bara är en enda röra (kass gränssnitt och upplägg) Visst finns det funktioner i 600 som jag skulle vilja ha i special (Abetsgivarintyg bl a). Det känns som om 600 är OK för en företagare som sköter löner för sina egna anställda, men för oss redovisningsbyråer är det ganska värdelöst med kalendern. Jag själv får arbetstider och korrigeringar en gång i månaden från mina klienter, då registrerar jag in kode och tid/belopp på varje anställd, sedan är det i princip klart. Det tog mej nästan lika lång tid att köra igenom en löneregistrering med 2 anställda i 600 som mellan 5 och 10 i Special.
(Jag är mycket nöjd med Special och kommer att vara en trogen kund så länge det finns kvar, men om/när det försvinner vet jag inte - har kunder som använde "vanliga" lön och som nu bytt leverantör när det försvann. eftersom de inte gillade alternativen och Special blev för dyrt)
Foto på Malin Sköld

Malin Sköld, Fd Produktansvarig Visma Lön

 • 9,962 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

I Visma Lön 600 finns det olika arbetssätt. Du kan använda dig av kalendariet för att registrera avvikelser men jag rekommederar dig att istället arbeta som i Lön Special och göra detta direkt på lönekörningen. Du har här möjlighet att arbeta med programmets snabbval som är en stor hjälp eller så har du möjlighet att arbeta med lönearter på samma sätt som i Lön Special.

Hör gärna av dig till vår support så hjälper de dig med att hitta ett bra arbetssätt i programmet.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Jo det kan vara så, men det förändrar inte det faktum att Special känns mycket bättre och mer intuitivt att arbeta i, såvida ni inte gör om gränssnittet helt i 600.
Foto på Nicklas

Nicklas

 • 108 poäng 100 badge 2x thumb
Hej,
Har använt Visma i sex år, och datorprogram i ungefär tjugosex.

Det senaste Visma Lön är en ren katastrof. Gränssnittet är det värsta, men möjligheten att importera riktig data från er förra version lyser med sin frånvaro.

Har instruktioner att under året hitta en ny samarbetspartner istället för Visma. Tråkigt då vi trivts under alla år, men då vår verksamhet strävar framåt verkar Vismas ledning ha bestämt sig för att gå tillbaka i tiden. Den fula, mörkblåa färgen bakom den svårnavigerade (och fula) ytan beskriver ganska bra ungefär hur funktionellt programmet upplevs.

Beklagligt, men vet inte om Visma denna gång snöat in sig så mycket att det ej finns någon återvändo.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Bra att fler än jag reagerar och meddelar detta till Visma, när man pratar med supporten så är programmet fantastiskt och det är jag som inte lärt mej det. kan så vara, men det är väl jag som ska använda programmet, eller? Och då borde(?) det vara hur jag upplever programmet som gäller, inte hur support upplever det. Jag hoppas att Visma ändrar sig och tar upp utvecklingen av Special, eller gör om 600 drastiskt så att det mer fungerar och ser ut som gamla goda Special
:-)
Foto på Anitha

Anitha

 • 1,634 poäng 1k badge 2x thumb
Håller med er fullständigt. Jobbar för nuvarande både med Special och Lön 300 och det tar minst dubbelt så lång tid att köra i 300. Rörigt upplägg, många klickningar för att ta sig dit man vill, dålig översikt m.m. Ja, listan kan göras lång på minussidan för Lön 100/300/600. Det enda på plussidan som kanske kan vara något är ju arbetsgivarintygen, men eftersom jag inte har provat dessa så kan jag inte uttala mig om det.

Lutar mycket åt att även jag börjar titta omkring efter en annan leverantör om Lön Special försvinner.

Sen har jag lite svårt att förstå den senaste prishöjningen av Lön Special - när de nu inte utvecklar det längre utan endast uppdaterar med lagar och regler???
Ställde frågan till Visma och fick som svar att eftersom så få använder programmet idag.....???? Klart att det är få som använder programmet när det inte längre går att köpa och många användare i rädsla över att det skulle försvinna skyndade sig att byta!!

Nej, snälla, snälla Visma - Tänk om! Ni har/hade en underbar produkt i Lön Special som ni kastade på "soptippen" till förmån för en tungrodd, svårhanterbar och svåröverskådad "ny" produkt.

(Sen jobbar inte alla människor 7-16 mån till fre, de finns de med oregelbunda arbetstider också och då är kalendariet inte till den minsta hjälp......)
Foto på Inger

Inger

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Jag avskyr Lön 300 och ångrar att jag bytte till det. Jag får ont i ögonen för det är så svårt att läsa på skärmen. Ni måste göra det användarvänligt. Inger
Foto på Malin Sköld

Malin Sköld, Fd Produktansvarig Visma Lön

 • 9,962 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Inger!

Tack för din synpunkt. Vad är det som du vill förändra i programmet för att det ska bli mer användarvänligt? Du får väldigt gärna ge exempel/förslag.
Foto på Malin Sköld

Malin Sköld, Fd Produktansvarig Visma Lön

 • 9,962 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Tack för era synpunkter.Jag tar med mig dessa när vidareutvecklar Visma Lön 600.
Foto på ML

ML

 • 202 poäng 100 badge 2x thumb
Vi använder 4-veckorslön i Lön Special och vad jag förstår finns det inte i vare sig Lön 300 eller 600. Varför? Då är det inte möjligt att byta för vår del. Så vi efterlyser 4-veckorslön för att överhuvudtaget ens börja fundera på att byta nåt som redan funkar.

Vi har haft Lön Special i många år och är nöjd men förbättringar, utveckling och förnyande är ju alltid välkommet.
Foto på Malin Sköld

Malin Sköld, Fd Produktansvarig Visma Lön

 • 9,962 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Det finns inte 4-veckorslön i Visma Lön 300/600. I dessa program har vi tvåveckorslön och månadslön.

Jag tar med mig ditt önskemål när vi diskuterar framtida förändringar i programmet.
Foto på Nicklas

Nicklas

 • 108 poäng 100 badge 2x thumb
Vi använder oss uteslutande av fyraveckorslön. Är en övergång från Special då omöjlig för oss i praktiken?
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Nicklas!
Om ni behöver fortsätta med fyraveckorslön istället för månadsvis utbetalning blir det svårt eftersom det valet inte finns i dagsläget i Lön 300/600.

Min kollega Malin ser över möjligheterna att införa detta framöver.
Foto på Anders

Anders

 • 112 poäng 100 badge 2x thumb
Vi har använt Visma lön i många år men fick informationen att Visma lön och Visma lön special inte skulle finnas fr.o.m. år 2013.

Vi har därför betalt dyrt för att få programmet Visma lön 600, som vi tycker är knöligt att använda och fullt med begränsningar. Det tar alltså längre tid att göra lönerna i det programmet. Detta skall vi alltså motivera kunderna att betala, liksom den högre kostnaden för Visma 600.

Blir minst sagt förvånad och besviken och känner mig lurad när jag nu inser att Visma lön Special rullar vidare även under år 2013.

Överväger att höra av mig och be om retur av hela köpet och att få återgå till Visma lön. Vem vänder jag mig till för att diskutera detta? Tror knappast vi kommer att förlänga Visma 600 in på år 2014.

M.v.h.
Anders
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Anders!
Som min kollega Malin skriver i första svaret, och det vill jag verkligen understryka, finns inget datum satt för när Lön Special kommer att försvinna eller upphöra. Jag beklagar om det har blivit något fel i informationen som du har fått.

Det som hänt under 2012 är att programmet Visma Lön, alltså lillebror till Lön Special, lades ner och upphörde helt. Det går alltså inte att göra lönekörningar i Visma Lön med datum efter 2012-12-31 och inga fler uppdateringar kommer att släppas för det programmet.

Att det skulle ske började vi tidigt informera om under 2012, följt av löpande information under året. Allt för att säkerställa, så långt som bara möjligt, att alla kunder som hade Visma Lön skulle känna till detta vid årets slut och kunna göra ett aktivt val innan dess hur man ville fortsätta.
Valet man erbjöds var att antingen uppgradera till Lön Special eller byta över till Lön 300/600. Gjorde man inget aktivt val själv flyttades man automatiskt över till Lön Special.

Vi vill inte att du ska känna dig lurad. Önskar du reklamera ditt byte eller diskutera saken är du alltid välkommen att ringa till oss. Du når oss på telefon 0470 - 70 60 00, fråga då efter reklamationsavdelningen.
Foto på Anitha

Anitha

 • 1,634 poäng 1k badge 2x thumb
Faktum kvarstår:
Ingen utveckling av Lön Special! (dessutom löjligt högt pris för ett program som inte utvecklas)
Programmet går inte köpa för nya användare!
Tror inte det dröjer så länge innan ni (Visma) avvecklar även Lön Special :-(
Foto på Anitha

Anitha

 • 1,634 poäng 1k badge 2x thumb
Jaha, då var det dags.....
Foto på ML

ML

 • 202 poäng 100 badge 2x thumb
Är det verkligen så att Lön Special ska upphöra? Ju mer vi får reda på om era "nya" löneprogram desto mer inser vi att inte något alls verkar passar oss... Vi har varit kund hos Visma sedan slutet av 90-talet och varit nöjda tills nu... Förstår verkligen inte detta "bakåtsträvande"? Tycker dessutom att det är dålig "kundvård" av Visma att sluta utveckla ett väl fungerande löneprogram (Lön Special) och dessutom höja priset...
Foto på Anitha

Anitha

 • 1,634 poäng 1k badge 2x thumb
Finns det NÅGON därute som arbetat med Lön Special och gått över till Lön 100/300/600 och tycker att det är bättre? (de stackare som börjat med Lön 100 etc, vet ju tyvärr inte vad de gått miste om)

Och varför vill inte Visma lyssna på oss som vill att Special ska vara kvar????

Förr när mina kunder bad mig rekommendera ett löneprogram så brukade jag hänvisa till Visma och Lön Special - idag kan jag tyvärr inte det längre.Skulle aldrig kunna tänka mig att rekommendera Lön 100/300/600....
Foto på Bo W

Bo W

 • 338 poäng 250 badge 2x thumb
Hej,

jag bytte till Lön 600 för några år sedan och precis som många här, så tyckte jag att det var "knöligt" och saknade möjligheterna att direkt i lönebeskedet ändar olika saker som kontonummer m m. Kändes som en väldigt hög "tröskel" att komma över för att kunna jobba lika smidigt i Lön 600 som i gamla special. Jag var, minst sagt, rätt sur över "allt".

Men....... så småningom har jag (uppenbarligen) lärt mig hur det fungerar, hur jag skall göra alla grundinställningar (viktigt för att sen få en enkel och korrekt lönehantering) och hur jag skall jobba med exempelvis kalendariet och snabbval.

Idag går det minst lika snabbt, om inte snabbare, att göra lönerna än vad det gjorde i gamla Lön Special.

Jag uppskattar särskilt funktionerna för slutlön där Lön 600 med en knapptryckning beräknar all innestående semesterersättning (sparade dagar, ej uttagna dagar och intjänad under pågående intjänandeår), samt funktionen för beräkning av "Daglön" när en anställning påbörjas eller avslutas mitt i en månad.

Vi kör löner för många klienter där den största har ca 45-50 lönebesked och sedan i en fallande skala ner till enmanskonsulterna som bara har sin egen lön. Själva använder vi Visma Stämpla för byråns egna löner vilket ytterligare underlättar lönekörningen.

Visst finns det fortfarande saker att förbättra. Ibland kanske "småsaker" men nog så irriterande som ex vis att programmet, trots att man kör det via Byråstödet, inte kan lägga olika filer i respektive klientmapp på servern, utan envisas med att lägga det på medarbetarens dator.

När mina kunder frågar om löneprogram så tipsar jag om Stämpla och att jag sedan hjälper dem med lönerna. Oavsett löneprogram, så är Löner ett område som kräver mer kunskap än vad de flesta företagare inser - förrän de kanske gjort fel som kan kosta!
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Bo!
Kul att det finns någon som gillar 600.
Har några små undringar:
1. Hur lång tid tog det innan du tyckte att 600 var bättre än Special?
2. Kan man använda Projekt i Stämpla (och i så fall gör du det)?
3. Vad tycker du om skillnaden i arbetsgång (där man i Special har registrerat lönerna kan man i "utskriftsrutan"(Löneberabetning) gå från kontrollista-lönebesked-utbetalning-bokföringsorder-skattedeklaration på ett och samma ställe)
Foto på Bo W

Bo W

 • 338 poäng 250 badge 2x thumb
Hej,

1) svårt att säga, men när väl den första frustrationen släppt och jag förökte låta bli att jämföra med Special för att istället försöka anamma det ny tankesättet, så började det gå bättre. Sen tog det kanske en 5-6 månader eller så. Det blev, trots allt, en del positiva upptäckter vartefter jag lärde mig mer.

2) Ännu så länge använder vi bara stämpla internt och vi har ju inget behov av projekt/resultatenheter, så det har jag inte kollat.

3) väldigt enkel och "rak" arbetsgång tycker jag - numera :-).
Börjar alltid med att registrera inrapporterad frånvaro i kalendariet (även när jag gör klientlöner först i efterhand). Då och då får jag redan i god tid uppgift om planerade ledigheter m m som kanske inte skall med förrän på nästa lönekörning, men i och med att jag lagt in den i kalendariet så kan jag "släppa" den och behöver inte bevaka inför nästa lönekörning.
Sen skapar jag lönebeskeden och går igenom dem och kollar och kompletterar med ev andra justeringar och klarmarkerar dem vartefter.
Ett klick för att låsa dem och sedan skriva ut och skicka, alternativt hoppa över det för att skapa utbetalningsfil till bank först och sedan skicka lite närmare själva utbetalningsdagen. I samband med utbetalningsfilen får jag även bokföringsunderlaget.
När dessa är klara så är det bara att skriva ut arbetsgivardeklarationen.

Dessa moment är ju i princip lika i Special och 600. Låsa (fanns väl inte i Special?), skrivaut/skicka, utbetalning och bokföringsunderlag samt deklarationen. Enkla "klick" - godkänna - nästa moment.

Fast visst finns det fortfarande förbätttringar som jag skulle önska, men det kan vi ta en annan gång :-)
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Tack för snabbt svar.
5-6 månader är ju alldeles för lång tid, man kan förstå varför så många inte gillar 600 när man använt Special. Få människor orkar nog hålla på så länge innan man tröttnar. Kanske något för Visma SPCS att ta fasta på.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
....och! Det borde finnas ett bättre sätt att byta till 600. I dag verkar det väldigt knöligt och går inte alls med full automatik, det är något som Visma borde se till, kanske ha ett speciellt övergångsprogram som fixar till databaserna så att Specials databaser anpassas till 600:s.
Och som Bo säger: man borde verkligen kunna styra var programmets databasfiler hamnar! Oerhört viktigt för säkerhetskopieringen. Många använer inte Vismas inbyggda säkerhetskopiering utan säkerhetskopierar vissa bibliotek (själv styr jag allt till "Mina dokument" och säkerhetskopierar den mappen med undermappar med jämna mellanrum).
Foto på Bo W

Bo W

 • 338 poäng 250 badge 2x thumb
Tja, så sent som i fredags fick jag in en ny klient med lönen i Special sedan många år. Efter att ha lagt upp klienten i Byråstödet, läste jag in backupfilen i mitt Special (som jag har kvar just för dessa tillfällen) och sedan startade jag Lön 600. nästan genast kom det upp frågan om jag ville öppna en ny databas eller om jag ville konvertera den funna databasen från Special. Efter några minuter var konverteringen klar!
Det enda jag behövde göra var att gå igenom anställningsregistret och komplettera med en del uppgifter som 600 checkar (ex vis bankkontonr) och där Special inte har någon check.
Inom högst en halvtimme var jag igång och kunde starta lönekörningen till den 25/4. Det tycker är minst så bra som man kan förvänta.

Vad gäller sökvägarna så har Visma hört av sig och vi skall kolla upp det under morgondagen. De säger att det skall fungera. Jag återkommer.
Foto på Bo W

Bo W

 • 338 poäng 250 badge 2x thumb
..... 5-6 månader är inte så länge - bara 5 eller 6 lönekörningar om man bara gör en lönekörning i månaden. Har man många löneklienter går det nog snabbare eftersom man hinner "nöta in" allt med många lönekörningar under kortare tid.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Tja, jag hade ett företag som jag körde 600 för och använde programmet från nov 2010 till augusti 2011 sedan slutade jag med 600 helt. Jag tyckte det var skräp för mitt sätt att arbeta. Kanske har programmet blivit bättre sedan dess. Har kvar 600 för det företaget som nu är vilande och jag har laddat ner version 2013.11 och det ser fortfarande lika "fult" ut vit text mot blå bakgrund (som dessutom går från ljust till vänster till mörkare till höger) svart text mot grå bakgrund också. Ser ut som någon överförfriskad tonåring gjort layouten.
Foto på Malin Sköld

Malin Sköld, Fd Produktansvarig Visma Lön

 • 9,962 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Visma Lön Special kommer fortsatt att uppdateras med lagar och regelförändringar. Vad gäller utveckling av nya funktioner sker detta i Visma Lön 100/300/600 som är ett modernt löneprogram som förenklar och effektiviserar lönearbetet.

Jag vet att ni som arbetar i Visma Lön Special är mycket nöjda med det programmet . Jag skulle gärna vilja att ni berättar vad det är som ni saknar eller tycker är svårare i Visma Lön 100/300/600. Era synpunkter är viktiga för oss när vi vidareutvecklar den nya programserien.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Framför allt arbetsgången:
I Special skapar man en lönekörning, kör igenom lönerna, klickar på skrivarikonen och får ett fönster med alla flikar man behöver - Kontrollista - Lönebesked - Bokföringsunderlag - Arbetsgivardeklaration, sedan är det klart!
I Lön 600 är det rutor lite här och var som ska klickas i för att komma vidare - sedan är programmet bedrövlig att jobba i -blå bakgrund och svarta bokstäver!!! - hur tänker ni där???? Sämre gränssnitt får man leta efter. Vad hände med svarta bokstäver mot vit bakgrund?? Det har till och med hänt att jag inte kunde komma vidare för att "knappen" jag skulle klicka på inte syntes förrän jag scrollade ner!
Användarvänligt??
Nä, så länge special finns kvar är jag kvar, sedan får vi se. Ser det ut som det gör nu tar jag med mej alla mina klienter och byter både deras och mina program mot något lättanvänt. Varför inte utveckla Special i stället.
Foto på Malin Sköld

Malin Sköld, Fd Produktansvarig Visma Lön

 • 9,962 poäng 5k badge 2x thumb
Tack för synpunkterna på programmet. Jag tar med mig dessa när vi vidareutvecklar programmet.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Sedan en sak till - Lön Special ser ut som och känns mera som att jobba i Administration 2000 som jag använder. För ni tänker väl inte lägga ner Administrationsserien också????
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej,

Visma Administration är en viktig produkt för oss och för tiotusentals av våra kunder. Vi kommer fortsätta att möta de önskemål som våra användare har och förverkliga våra egna idéer, som ska effektivisera och förenkla för företagen.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Det var ett riktigt politeikersvar, man skulle kunna läsa mellan raderna:
Visma Administration(Lön special) är(var) en viktig produkt för oss och för tiotusentals av våra kunder. Vi kommer fortsätta att möta de önskemål som våra användare har och förverkliga våra egna idéer(genom att göra ett helt nytt Administration i samma anda och utseende som vårt moderna Lön 600), som ska effektivisera och förenkla för företagen
*ironi*
Foto på ML

ML

 • 202 poäng 100 badge 2x thumb
" Vi kommer fortsätta att möta de önskemål som våra användare har"

- Hej Helene Straath!

Vårt önskemål som Er kund är att Visma Lön Special får finnas kvar eftersom vi använder oss av det året runt och är mycket nöjda med Ert väl fungerande löneprogram.

Användare sedan 1999
Foto på ML

ML

 • 202 poäng 100 badge 2x thumb
Hur går det med Visma Lön Special - kommer det att läggas ner? Och när i så fall. Det vore som Er kund bra att veta. Vi håller just nu på att se över andra löneprogram. Mycket tråkigt eftersom vi för övrigt är nöjda och har varit det i många år.

This reply was created from a merged topic originally titled
Finns Visma Lön Special kvar?.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Jag har nu också tyvärr upptäckt att VismaSPCS försöker "tvinga" oss Specialanvändare att byta genom att inte testa programmet för Windows 8.
http://www.vismaspcs.se/windows8
Har köpt ny dator med Windows 8 och har en del problem med hängningar i Lön Special. Har kört 600 i 10 månader med ett av mina kundföretag och det är inget för mej, allt tar längre tid, så nu får jag kolla med Björn Lundén hur det ser ut med deras löneprogram.
Foto på Ellge

Ellge

 • 3,184 poäng 3k badge 2x thumb
Jag har nu kollat lite hos Vismas konkurrenter och döm om min förvåning när en säljare svarade mig: (när jag sade att jag tittar på löneprogram då min nuvarande leverantör - vars namn jag inte nämnde - ska lägga ner det program som jag använder och är nöjd med) "Visma Lön Special då?" När jag frågade hur han visste det, framgick det att han fått många förfrågningar från kunder som är missnöjda med Visma. Detta borde vara en alarmklocka för Visma. Det är tydligen väldigt många som inte gillar att Lön Special försvinner. Tyvärr verkar det som om Visma blivit lite för stora och har råd att ignorera oss "gnällspikar". Tycker det är oerhört tråkigt då jag använt Visma SPCS i över femton år och varit väldigt nöjd (är faktiskt väldigt nöjd med de flesta övriga programmen)
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 93,564 poäng 50k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Jag har missat att uppdatera den här tråden.
Förra veckan fick de flesta av er som använder Visma Lön Special ett mejl med information om framtiden.
På grund av nya regelverk både gällande arbetsgivardeklaration på individnivå och hantering av personuppgifter (GDPR) kommer vi inte fortsätta utveckla Visma Lön Special.
Vi lägger istället fokus på Visma Lön 100/300/600 som majoriteten av våra lönekunder använder. Där utvecklar vi funktionerna för arbetsgivardeklaration och GDPR.

För dig som arbetar med Visma Lön Special idag kan du använda programmet året ut och skapa kontrolluppgifter för 2017. Vi rekommenderar ändå att du byter till Visma Lön 600 så snart som möjligt och skapar kontrolluppgifterna i det nya programmet. - Vi hjälper dig självklart med att flytta informationen.
För att du ska komma igång så smidigt som möjligt har vi anpassade webbinarier, filmer och hjälptexter för dig som byter från Lön Special till Visma Lön 600: https://vismaspcs.se/support/byta-till-visma-lon

Mer information hittar du på: https://vismaspcs.se/produkter/loneprogram/bytlon.

/Anna
Foto på Per-Erik

Per-Erik

 • 60 poäng
Hej!
Av vem kan man köpa kunsulthjälp för att gå från special till 600
Per-Erik
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 93,564 poäng 50k badge 2x thumb
Hej Per-Erik!
Mina kollegor på supporten hjälper gärna till och visar hur du byter lönepogram, 
Enklast är att du fyller i formuläret som du hittar längst ner på sidan: https://vismaspcs.se/support/byta-till-visma-lon
Annars kan du mejla mig på anna.svensson@visma.com så ser jag till att någon kontaktar dig. 
/Anna

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.