Kunna välja eget betalningsvillkor/förfallodag i eEkonomi

 • 26
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Kan man själv välja antal förfallodagar, tex 3? Jag ser bara minst 10 dagar eller kontant.
Foto på JE

JE

 • 330 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 26
Foto på Ville

Ville

 • 194 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Val av betalningsperiod på faktura - eEkonomi.

Hej! Har precis börjat med vismas fakturering och där finns förvalda betalningsperioder att välja mellan 10,14,20,30,45dgr osv men vi har 25dagar och skulle önska att ni kan lägga dit det också. Eller ett val där man själv bestämmer dagarna. Nu får vi lägga ett förvalt och sedan ändra förfallodatum i fakturan men då visas det förvalda tex 20dgr i orderbekräftelsen och kunder ringer och tror att det blivit fel.
Foto på Mats

Mats

 • 156 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Betalningsvillkor!.

Hur gör man för att lägga till egna betalningsvillkor?
Foto på Linda Svahn

Linda Svahn, Produktansvarig - Visma eEkonomi

 • 6,824 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

I programmet följer det med ett antal olika betalningsvillkor och det går idag inte att lägga till egna men jag tar med mig ditt önskemål. Vilka betalningsvillkor är det som du saknar i eEkonomi för att passa ditt företag?
Foto på Tommi

Tommi

 • 124 poäng 100 badge 2x thumb
Jag behöver 35 dagar.
Foto på Mats

Mats

 • 156 poäng 100 badge 2x thumb
Se mitt tidigare svar på en Katarinas inlägg som är 11 månader gammal.

Hej,

Nu har det nästan gått 1år sedan den här tråden och det går fortfarande inte ändra betalningsvillkor!? Vi har bla. också omgående eller payment in advance. Precis som Katarina ovan upplever vi också då vi ska skicka vår första faktura på eEkonimi som råkar vara payment in advance som är till en utländsk kund. Ni måste ändra på detta omgående tack!! Självklart ska vi användare bestämma betalnings vilkoren för våra kunder och INTE Visma! Annars kan vi inte använda oss av eEkonomi! Ser framemot ett positivt svar. Mvh Mats
Foto på SofiaSilva

SofiaSilva

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Egna betalningsvillkor - förskottsbetalning.

Varför finns ingen funktion för att skriva egna betalningsvilkor? Jag driver ett fotoföretag och 99% av mina kunder betalar i förskott och det ska stå på fakturan, annars får de inte sina bilder.
Det är helt obegripligt varför man inte kan välja det, när jag ser flera trådar där folk begär om en sådan funktion, åtminstone sedan 2 år tillbaka.
Jag prövar nu Visma eEkonomi för fakturering efter flera år med ett annat online program och för min del är avgörande att kunna sätta de vilkoren jag vill. Men det absolut minsta är att kunna välja förskottsbetalning och det kan väl inte vara så svårt att lägga en sådan rad.
Foto på KentACar

KentACar

 • 130 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!

Hur har ni tänkt att man ska kunna betala en Bankgiro "omgående" med integration via Handelsbanken och Fil? Är det tänkt att man ska välja "kontant"? Går det då att sända betalningen via fil, vilket ju är allt annat än "kontant".

Lägg åtminstone till "Omgående" och "3 dagar" - det kan väl ändå inte vara någon större teknisk utmaning? Fria villkor kräver ju mer logik men två villkor till känns rimligt?

Med vänlig hälsning
Kent
Foto på 4spas

4spas

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Möjlighet att kunna skriva in Betalningsvillkoren: Betalning innan/vid leverans, ....
Foto på Tobias Ljung

Tobias Ljung

 • 212 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Egna/anpassade betalningsvillkor i Visma eEkonomi tack.

Det finns endast 8 olika betalningsvillkor i programmet (alla "X dagar netto"). Precis som man kan skapa artiklar, resultatenheter etc. har vi (och många andra kan jag tänka mig) behov av anpassade/egna betalningsvillkor. Man bör åtminstone kunna skapa ett betalningsvillkor med eget namn och antal dagar. Detta borde heller inte vara speciellt stort programmeringsjobb.
(I övrigt efter ca en månads användande: riktigt bra upplevelse av programmet!)
Foto på Markus

Markus

 • 324 poäng 250 badge 2x thumb
+1 på att kunna lägga till egna betalningsvillkor.
Mvh Markus
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej på er! 

Jag vill börja med att tacka för alla önskemål gällande att det behövs fler betalningsvillkor/alternativt skapa upp helt egna betalningsvillkor till Visma eEkonomi. För att vi ska samla alla önskemål så skulle jag vilja be er att fylla i och genomföra en undersökning för betalningsvillkor till Visma eEkonomi. 

Stort tack på förhand. 

/Nellie 
Foto på Stefan Hogman

Stefan Hogman

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Tycker att det är ganska undermåligt att inte kunna registrera egna betalvillkor. Det kan inte vara rocket science direkt. Vi jobbar som underkonsulter där mellanhanden oftast vill ha betalt innan de betalar oss. De kräver då 35 dagars kredittid. Som det är nu får jag ange 30 dagar och det blir antingen fel förfallodatum på fakturan eller fakturadatum, kredittid och förfallodatum hänger inte ihop. Att skicka iväg sådana fakturor känns tämligen amatörmässigt och jobbar man som ekonom direkt pinsamt.
Foto på Humm Europe AB

Humm Europe AB

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Jag behöver hjälp med att lägga upp ett nytt betalningsvillkor - eEkonomi.

Vi har nyligen skrivit avtal med en stor kund och nu behöver vi kunna välja 35 dagar som betalningsvillkor på kundkortet. Kan någon hjälpa oss att lägga upp 35 dagar så att det syns som valbart i dropplistan.
Foto på Ulrica

Ulrica

 • 170 poäng 100 badge 2x thumb
Ni borde lägga in så att man kan lägga upp antal dagar själva