Behörighetsutdelning i Visma Tid

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 6 år sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej.
Vi har ett par saker som vi upplever som problem med Visma Tid.

1. Vi använder oss av 2 resultatenheter på företaget och när man registrerar en medarbetare i medarbetarregistret så anger man vilken resultatenhet den ska tillhöra.
Alla medarbetare arbetar mestadels i "sin" resultatenhet som de är registrerade på, men problemet uppstår när det lånas över till den andra resultatenheten. De glömmer då att ändra resultatenheten i sin tidsregistrering, vilket får till följd att viss arbetstid hamnar på fel resultatenhet. Det blir nästan ohållbart att jag som "administratör" måste gå in och kontrollera varje tidsregistrering på varje medarbetare.
Därför har jag ett önskemål om att när man registrerar ett nytt projekt ska man kunna "bocka i" en ruta där man låser projektet till en viss resultatenhet. Detta skulle spara en massa irritation både hos mig och hos medarbetarna eftersom jag måste agera "polis" och påpeka detta med jämna mellanrum.

2. Ett annat problem som uppstår är när jag som "administratör" är på semester eller inte är på arbetsplatsen av någon anledning.
Om en kund ringer om ett "akutjobb" som måste göras innan jag är tillbaka igen, finns ingen möjlighet att skapa ett nytt projekt av någon annan medarbetare, vilket får till följd att ingen kan registrera tid eller material på det "nya/akuta" projektet. Detta skapar då en massa efterarbete när jag då som administratör kommer tillbaka, och det ska skrivas på lappar hit och dit.
Jag vill att jag som "administratör" i systemet ska ha möjlighet att bestämma vilka behörigheter varje enskild medarbetare ska ha tillgång till.

För övrigt vill jag dock säga att vi har stor nytta av Visma Tid och ser en otrolig nytta för oss i vårt företag. Nu har det blivit riktig struktur och kontroll på tid och materialregistrering samt att många kunder komenterat "proffsigheten" med bifogade fakturaspecifikationer vid faktureringen av löpandejobb.

MVH
Peder
Foto på Pask Bygg

Pask Bygg

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 2
Foto på Per Nyquist

Per Nyquist, Moderator

 • 43,402 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Peder!

Tack för dina synpunkter och för dina ingående förklaringar, de uppskattas. Mycket roligt att höra att ni har stor nytta av Visma Tid. Dina önskemål vidarebefordrar jag till vår utvecklingsavdelning.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!

Tack för dina synpunkter och bra beskrivningar.

Möjlighet att välja resultatenhet på projektnivå är en bra idé. Vi har diskuterat detta tidigare men jag ser gärna att fler skriver i forumet om man har behov av det, så vi får en bättre bild av hur stor efterfrågan är i förhållande till andra önskemål.

När det gäller behörigheterna så förstår jag att man gärna vill ha möjlighet att styra precis vilka rättigheter som ska gälla för respektive medarbetare. Den tekniska lösningen för en sådan funktion innebär ganska omfattande arbete och därmed har en standardlösning valts (låsta behörigheter). Det är en väldigt aktuell fråga dock så jag samlar gärna in förslag på vilka problem som uppstår med de befintliga behörigheterna. Hur motsvarar de låsta behörigheterna de uppgifter eller ansvarsområden som dina anställda har?

Med bra underlag kan vi undersöka om det finns lösningar som ger mer flexibilitet. Om fler har synpunkter på behörigheterna så beskriv gärna vilka rättigheter man helst vill kunna styra över.
Foto på Resam

Resam

 • 260 poäng 250 badge 2x thumb
Hej, vill gärna att man kan styra behörigheterna! Vi har ett par medarbetare som är ansvariga för en del kunder men som inte ska ha alla behörigheter som kundansvarig utan motsvarande 'Resurs'.

Nu har vi varit tvungna att lägga upp en fiktiv medarbetare med behörighet Kundansvarig och ange på vissa kunder, MEN då syns inte på statistikrapporterna vilken kund som tillhör vem.... Skulle underlätta vid statistikrapporterna på kunderna!
Foto på BMG

BMG

 • 228 poäng 100 badge 2x thumb
Hej
Vi är på väg att skaffa ett tidredovisningssystem, Visma Tid faller bort om det inte går att hitta en lösning för att få med resultatenhet på varje projekt. Jag vill även att det skall gå inte går att importera in projekt med kundnummer från Admin.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.