Kan ej skicka fil till SKV

  • 1
  • Problem
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Löst
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Har inte uppdaterat till sql än- har inte haft tid- beror mitt problem på detta?? J
Jag gör inbetalningsjournaler för 1 vecka åt gången. Dessa innehåller RUTrbeten och då har jag ju förut bara gått in på den fliken och klickat ” skapa ansökan” och skickat iväg dessa på fil.
I slutet av maj kom det inte fram några inbetalningar när jag klickade mig in på ”husarbete” helt tomt var det.. trodde ju förstås att jag gjort något tokigt i stressen då jag kunde göra nya inbet.journaler på samma fakturor, så jag gjorde om proceduren. Då funkade allt o jag fick upp raddan med fakturor att skicka till SKV. Frid o fröjd... tills jag gjorde månadsavslutdt på bokföringen o inte en siffra stämde... har på tok för lite pengar på bankkontot. Dessa fakturor står som slutbetalda fast halva beloppet(RUT) saknas. Och jag har alltså gjort klart all bokföring , journaler o rubbet för maj innan jag upptäckte detta på avstämningen..
Lång kö hos supporten så jag har inte hunnit få någon hjälp a dem. Jag tar ut junis inbetalningar för att inte hamna så långt efter- semester snart- och ser att det är samma problem nu också... gör unbetjoufnaler men det går inte att skicka dem till SKV via fil.
Är det någon som förstår mitt svammel??
Foto på Irre

Irre

  • 988 poäng 500 badge 2x thumb
  • frustrerad!!

Publicerades för 1 år sedan

  • 1
Foto på Davor P

Davor P, Champion

  • 26,832 poäng 20k badge 2x thumb
Första frågan gällande SQL så skall den inte ha någon betydelse vill jag få det till. Anledningen till detta är att man inte gjort några ändringar i hur XML filen som skall till Skatteverket ser ut.

Sen bör ju inte ROT pengarna (som du inte fått) komma med i någon inbetalningsjournal.

Eftersom roten görs i två steg bör ju kassa och bokföring stämma om man håller tungan rätt i mun.

Kontrollera följande:

1. När skickade du in ansökan?
2. När betalade SKV ut pengarna till kontot.
3. Vilket datum bokförde du inbetalningen på?

Det bör ju inte bli så att skattmasens pengar bokförs på samma datum som kunden betalat fakturan till dit......

Hoppas att detta hjälper dig lite på traven.

I värsta fall får du en massa extra arbete med att korrigera siffrorna i bokföringen manuellt eller (vilket jag avråder ifrån) läser in en säkerhetskopia och stansar om allt arbete..........

//Davor P
Foto på Irre

Irre

  • 988 poäng 500 badge 2x thumb
Tror du missförstått mig lite- fullt förståeligt, jag är bättre på att prata än skriva ...
RUT har jag sökt i 10 år så den biten med bokföring osv kan jag.
Problemet kom till när jag gjorde inbet. journaler på betalda fakturor. Då brukar man ju kunna klicka sig till ”ansök ” och så kommer alla fakturor man journalfört upp. Det gör de inte längre...j
Jag kolade på dessa fakturor igen och de stod som obetalda. Konstigt, tänkte jag och gjorde om samma procedur. Då funkade det med SKV-fil och jag skickade iväg. Och har fått pengarna.
Det var när jag gjorde månadsavstämning och allt i maj månad var journalfört och klart som jag upptäckte att jag hade 2 journaler per inbetalning i bokföringen och inte en siffra stämde på bankkonto/ reskontra. Hur sjutton får jag bort 5 inbetjournaler som jag har dubbel uppsättning av..??
Foto på Linnea Norden

Linnea Norden, Moderator

  • 5,880 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Det är svårt att säga vad som har hänt hos dig då du inte var i kontakt med oss när fakturorna inte kom upp på ansökan. Men för att få bort fem inbetalningsjournaler som är dubbla så får du göra ändringsverifikationer på dem så att du bara har dem bokförda en gång. 

//Linnea

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.