Skriva ut preliminär momsrapport - eEkonomi

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Tidigare har det funnits en utskriftsfunktion på momsrapport och verifikationer där man kan skapa en pdf för att få en snygg utskrift. Jag hittar inte den funktionen och undrar om någon kan hjälpa mig.
Foto på Eva

Eva

 • 206 poäng 100 badge 2x thumb
 • otroligt frustrerad

Publicerades för 2 år sedan

 • 2
Foto på Ytterhogdal

Ytterhogdal

 • 1,754 poäng 1k badge 2x thumb
Vilken program gãller det?
Foto på Eva

Eva

 • 206 poäng 100 badge 2x thumb
Eekonomi... (stängde av för jag blev tokig på att detta inte funkar...)
Foto på Conny

Conny

 • 284 poäng 250 badge 2x thumb
Hej gå till fliken bokföring där väljer du momsredovisning, skapa PDF och vips så är den där :)

Ha en bra dag 
Conny
Foto på Lars R

Lars R

 • 10,370 poäng 10k badge 2x thumb
Conny har helt fel.  Tyvärr Eva också. Det har inte gått att skriva ut momsrapporten överhuvudtaget åtminstone de senaste tre åren. Skulle kalla det för skandal. Hur ofta är det inte som rapporten inte stämmer. Då vill man skriva ut den och granska varje post. 
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej,

Är inte med på vad ni menar med att det inte går att skriva ut momsredovisningen som PDF.

Som Conny skriver kan man göra detta under Bokföring - momsrapport osv..

Kan det vara den preliminära momsrapporten ni menar?
Den går inte att skriva ut som pdf innan den är bokförd, det går att bokföra den och sedan Ångra den om man upptäcker att siffrorna inte stämmer.

Alternativt kan man högerklicka och välja Ta en skärmbild och sedan skriva ut skärmbilden om det är siffrorna i de olika rutorna man vill kolla.
Förstår att detta blir ett extra moment men är ett alternativ om man inte vill Bokföra och sedan Ångra om/när man upptäcker fel.

Ha en fin dag
/Susan
Foto på hans

hans

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Ursäkta kanske en dum fråga, vad är "händelse i listläge" och hur får jag fram detta?
Hans
Foto på Hanna Hultemark

Hanna Hultemark, Moderator

 • 7,916 poäng 5k badge 2x thumb
Hej igen! 

Det jag menar är det läge när du ser alla dina gjorda momsrapporter i en lista och inte när du är inne på själva rapporten. 

När du ser alla i en lista klickar du på en valfri gjord rapport och klickar på den. Då kommer valen för att skapa fil samt skapa PDF upp som alternativ på högerkanten. 

/Hanna 
Foto på hans

hans

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Detta är min första momsredovisning i detta program. Jag trycker
Bokföring sen Momsredovisning, får då upp valrutan där jag kan välja 2016 eller 2017. Jag väljer då 2017 som gjordes förra året. Den kommer då upp med rätt ifyllda värden. Men något "listläge" ser jag aldrig!
Foto på Hanna Hultemark

Hanna Hultemark, Moderator

 • 7,916 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Då är det inte så konstigt att du inte ser något listläge :-)

Om det är din första momsredovisning i programmet måste den skapas och bokföras först innan du får valet att skapa PDF eller fil. 

/Hanna
Foto på hans

hans

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Den är förstås bokförd, annars kunde jag inte göra bokslut för 2017.
Men du menar kanske att det är betalningen som måste bokas först och sen kan man skapa filen till skatteverket. Då kan du gärna få beskriva eller hänvisa till hjälpen för att bokföra denna betalning?
Foto på Hanna Hultemark

Hanna Hultemark, Moderator

 • 7,916 poäng 5k badge 2x thumb
Hej! 

För att skapa en fil gällande din momsredovisning, gäller det att den skapats under Bokföring - Momsredovisning

Du kan alltså inte skapa en fil om du har bokfört din momsredovisning manuellt utan en förutsättning är att den är skapad (och bokförd) i eEkonomi.

Har du skapat en momsredovisning kommer du se att den är skapad. Då kan du alltså klicka på raden där det står t.ex Januari-December 2017 och välja Åtgärder - Skapa fil eller enbart klicka på raden och välja Skapa PDF.

Se nedan bilder:

1. "Listläge" där du ser dina skapade momsrapporter.2. När du klickar på raden för din skapade momsrapport.3. Om det är din senaste rapport som ska skapas fil på får du istället gå in under Åtgärder - Skapa fil. 

Din momsredovisning måste alltså inte vara betald för att skapa en PDF eller en fil. Däremot behöver den vara skapad i eEkonomi.

Om du vill ha en supportfilm på hur det ser ut exakt får du gärna istället klicka på följande direktlänk: Skapa momsredovisning i eEkonomi


Däremot, som själva forumtråden avser, går det i dagsläget inte att skapa en PDF innan du skapat själva momsredovisningen, vilket vi gärna tar emot alla önskemål och förbättringsförslag vi kan få gällande det. 

Hoppas detta förtydligade det lite. Annars får du gärna återkomma via chatt eller telefon så ska vi hjälpa dig skapa en fil på din gjorda momsrapport. 

Ha en fortsatt fin dag!

/Hanna
(Redigerad)
Foto på hans

hans

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Måste bara fråga samma fråga igen, då du inte svarade på min senaste. År det "Betalningen till skatteverket" som måste vara bokförd? Beskriv då gärna hur denna betalning bokas?
Mvh Hans
Foto på Theodor Ahlström

Theodor Ahlström, Moderator

 • 5,194 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Hans,


För att kunna skapa en fil på din momsredovisning så behöver inte betalningen till Skatteverket vara bokförd. Som Hanna skriver ovan "Din momsredovisning måste alltså inte vara betald för att skapa en PDF eller en fil. Däremot behöver den vara skapad i eEkonomi." Det som krävs är alltså att momsredovisningen är skapad och bokförd i eEkonomi, genom Bokföring - Momsredovisning. Efter det kan du skapa en fil enligt instruktionerna ovan. 


För att se hur man sedan bokför betalningen till Skatteverket så skulle jag tipsa dig om att titta på filmen: Få full koll på skattekontot i Visma eEkonomi. Det finns även en forumstråd gällande att Bokföra betalning av moms - eEkonomi som du kan kika på.


Ha det fint!
/Theodor 
Foto på hans

hans

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Tyvärr verkar det som om momsredovisningen för 2017 EJ blivit bokförd.
Kan man alltså låsa bokföringen utan att denna är gjord??
Försöker nu bokföra men får svar att bokföringen förstås är låst. Dessutom inskickad!
Vad göra nu? Låsa upp? Hur presenteras momsredovisningen i årsredovingen?
Mvh Hans.
Foto på Theodor Ahlström

Theodor Ahlström, Moderator

 • 5,194 poäng 5k badge 2x thumb
Hej igen Hans,


Bokföringen går att låsa utan att momsredovisningen för det valda räkenskapsåret är bokförd. Bokföringen går att låsa upp på två ställen om du skulle önska det, för att då kunna skapa momsredovisningen i efterhand. Den ena inställningen du kan göra är i Inställningar - Företagsinställningar - fliken bokföringsuppgifter - ändra Bokföring låst t.o.m. Den andra inställningen är i Inställningar - Räkenskapsår och IB - bocken för Lås räkenskapsår. 


Momsredovisningen påverkar din balansräkning, som är med i årsredovisningen. Om den inte är bokförd i programmet så antar jag att den inte heller är inskickad till Skatteverket? Därför tänker jag att det kan vara smart att kolla med Skatteverket hur de tycker att du ska rapportera in det till dem nu i efterhand.


/Theodor