Större teckenstorlek tack - Administration/Förening/Fakturering

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Vi har nu uppdaterat oss till Administration 500 version 2013.01. Texttypsnittet på den vanliga texten i dokument och listor har minskat vilket inte var bra, för människans synförmåga har varit densamma förmodligen i miljontals år. Den kan inte anpassa sig till ny teknik utan tekniken måste anpassas till människan. Det är nu ännu svårare att arbeta med en vanlig 15 tums laptop. Vi har nu tvingats till lägre upplösning av bildskärmen: 1280x720 pixlar men det ger suddigare bild. Vänligen tänk om och acceptera att man inte ser mer information på bredden och höjden än i versionen dessförinnan och återställ till det typsnittet och teckenstorlek, tack!

Varannanradstoningen i listor är ett bra drag, men testa med att byta till en färg som inte innehåller svart, t.ex. ljusgul eller ljusrosa, för att öka kontrasten till den svarta texten ovanpå.
Foto på Kristian

Kristian

 • 230 poäng 100 badge 2x thumb
 • ledsen

Publicerades för 6 år sedan

 • 2
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Kristian,

Tack för att du återkopplar om upplevelsen i den nya versionen.

Teckensnittet som nu används är samma standardteckensnitt som i Windows och textstorleken är samma som tidigare. Kanske är det helhetsintrycket av ändringarna i programmet som får texten att kännas mindre? Eller är texten i Windows större än texten i programmet hos dig?

För att få större text på skärmen finns inställningar i Windows för textstorlek (DPI). Genom att ändra DPI-inställningarna kan du gå tillbaka till den upplösning som rekommenderas på enheten och istället bara öka textstorleken. Är detta något du känner till sedan tidigare? I Windows 7 hittar du detta i inställningarna för Bildskärm i Kontrollpanelen. Där finns även teman för Högkontrast.

DPI är annars något som diskuteras här på forumet då vi har sett att om man väljer tex 150% textstorlek så kan det ser lustigt ut i programmet. Vi håller på att göra anpassningar där så att programmet i kommande version skalas korrekt utifrån hur stor text du har valt i inställningarna. Att ändra till 125% kanske skulle vara tillräcklig hjälp i ditt fall, utifrån din beskrivning.
Foto på Kristian

Kristian

 • 230 poäng 100 badge 2x thumb
Okej, men du skriver "Teckensnittet som nu används är samma standardteckensnitt som i Windows" utan att avslöja om ni ändrat detta till version 2013.01. Är det fallet? I så fall kan texten ha minskat i storlek på det sättet.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej igen Kristian, i gamla versionen var det inte helt konsekvent med teckensnittet men även där var tanken att använda Windows standardteckensnitt. Vi har nu medvetet sett till att samma teckensnitt används överallt i programmet.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Ett litet tillägg kring detta, från en av våra utvecklare:

Det teckensnittet som tidigare var vanligast i programmet är MS Sans Serif. Nu används Microsoft Sans Serif, som är ett vektorbaserat teckensnitt som infördes i Windows 2000 som ersättare till MS Sans Serif.

Teckensnittet är exakt lika stort (vilket man kan mäta sig till), däremot renderas det nya teckensnittet med kantutjämning. Detta är tänkt att göra teckensnittet lättare att läsa.

Om teckensnittet ser otydligt ut, kan man prova att gå igenom guiden för ClearType-inställningar som finns under bildskärms-inställningarna.
Foto på MariaW

MariaW

 • 326 poäng 250 badge 2x thumb
Hej,

Jag har också uppdaterat till senaste versionen av Administration 2000, och tycker att det känns väldigt otydligt.

I ordervyn är tex bockarna väldigt ljusa. Skulle vara bra med större kontraster.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Maria, till versionen som kommer nu innan sommaren har vi justerat kryssrutorna och markeringen så att det blir större kontrast. Du kan läsa om det i den här tråden: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs...

Är det något annat som är otydligt som du kan ge exempel på annars?
Foto på GPC Tryck

GPC Tryck

 • 264 poäng 250 badge 2x thumb
Hej, Visserligen en gammal tråd men jag efterlyser större text i programmet. Det är väldigt smått.
Foto på Josefin Harrysson

Josefin Harrysson, Fd Team Manager - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Tid, Visma Webbfakturering, Visma Compact

 • 1,484 poäng 1k badge 2x thumb
Hej GPC Tryck,

Tack för din synpunkt. Vi har inte detta på agendan just nu, men vi bevakar intresset för denna typ av önskemål. 

Ha en fin dag! 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.