Exportera från bokföringsrapportgeneratorn till Excel - Administration

 • 6
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Generella rapporter går att exportera till Excel, men motsvarande val finns inte för bokföringsrapportgeneratorn.
Kan detta implementeras så att även dessa rapporter går att exportera till Excel?
Foto på Thomas

Thomas

 • 3,236 poäng 3k badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 6
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
I bokföringsrapportgeneratorn kan du välja att exportera till fil. Om du skriver in filändelsen .xls kan du öppna den filen i Excel sedan. Du kan få en varning om att filformatet inte stämmer men går du vidare ska den öppnas korrekt.
Hoppas det hjälper dig!
Foto på Thomas

Thomas

 • 3,236 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!

Javisst fungerar det som du säger, men formateringen är ju fortfarande som en textfil. All information skrivs i första kolumnen med en massa mellanslag istället för att läggas i respektive celler.

Så funktionen behövs fortfarande... I dagsläget går det inte att använda informationen utan att manuellt justera hela innehållet.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej igen!
Jag ändrar ämnet till en idé och tar den vidare till vår utvecklingsavdelning.
Tack för att du framförde dina synpunkter till oss!
Foto på Anneli Malmgren

Anneli Malmgren, Employee

 • 1,170 poäng 1k badge 2x thumb
Hej!
Tack för förslaget. Just nu finns det inga planer på att göra om Bokföringsrapportgeneratorn så att man skulle kunna skriva ut filer så att de kan bearbetas i Excel. Om fler har behov av detta tar vi gärna emot synpunkter här i forumet, så vi får en bild av hur efterfrågan ser ut. Skriv då gärna också av vilken anledning man vill bearbeta dem vidare i Excel.
Du kan göra en del bokföringsrapporter även via generella rapportgeneratorn då du även i den kan välja en del register som är från bokföringen. I den generella rapportgeneratorn har du, precis som du skrev, stöd för att exportera till Excel.
Jag kan bara hålla med - det saknas en funktion där man kan sammanställa t.eks all försäljning och göra sammanställningen som man har behov av efterhand. 
Det saknas speciellt mycket eftersom man inte kan få dra ut momsrapport för första kvartal i ett år innan man avslutat allt för året innan. Det har man oftast inte när man är vid första momsrapport. 
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Project Manager eEkonomi/Website/Webshop

 • 19,720 poäng 10k badge 2x thumb
Hej! 

Tråden som du har kommenterat i gäller Visma Administration och vad jag kan se har du Visma eEkonomi. Har du önskemål gällande rapporterna i Visma eEkonomi får du gärna skapa ett nytt inlägg här
Foto på Elena

Elena

 • 510 poäng 500 badge 2x thumb
Varför har ni inga planer att göra rapportgenerator bättre?

Dessa rapporter, som ni erbjuder är ej tillräckliga för bra bokföringsprocess. Att betala massa pengar till era närstående företag för att skaffa en eller en annan rapport? Det ingen bra ide för företagare, specielt för de som kan själva lite i programmeringen eller är duktiga att arbeta med datorn.

Har ni skaffat rapportgenerator bara för att höja priser för VISMA och göra en reklam att det finns utan att man använda den på riktigt bra sätt?
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Elena,

När vi prioriterar funktioner till kommande versioner tittar vi på hur efterfrågan ser ut hos majoriteten av användarna. För att prioritera en åtgärd behöver vi underlag på att det verkligen kommer att uppskattas av de flesta kunder som använder produkten.

Vi uppmuntrar fler att kommentera här i tråden om man har behov av detta så att vi kan bevaka frågan och ta ställning till det igen. Forumet ger oss möjlighet att hålla diskussionen levande.
Foto på Roger

Roger

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb
Vi har för många av våra bolag haft behov av funktionen i flera år (och har även påtalat buggen ett flertal gånger) för att importera textfiler till externa konsolideringssystem. Textfilerna bör vara helt fria från annat än den information man behöver (fria från t ex rubriker, sidbrytningar etc). Vi tvingas mata in uppgifterna manuellt istället.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Roger, tack för din input!
Foto på Jannicke Henriksson

Jannicke Henriksson

 • 1,252 poäng 1k badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Export till excel via Rapportgeneratorn.


Önskar kunna exportera till excel via rapportgeneratorn, precis som vid övriga rapporter från andra ställen.
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 93,504 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!
Jag slår ihop ditt inlägg med en tidigare tråd om samma funktion.
Tack för att du framför dina idéer till vår utvecklingsavdelning!
/Anna
Foto på Anna B

Anna B

 • 146 poäng 100 badge 2x thumb
Jag jobbar med Visma Admin i flera olika bolag och har stort behov att kunna öppna filen från bokföringsrapportgeneratorn. Anledningen till det är att de funktioner ni erbjuder i bokföringsrapportgeneratorn inte är tillräckliga utan vi vill kunna lägga till någon extra kolumne ( t ex en prognos som VD själv fyller i).
Foto på Jannicke Henriksson

Jannicke Henriksson

 • 1,252 poäng 1k badge 2x thumb
Hej,

detta skulle verkligen vara väldigt bra, de rapporter man själv bygger behöver kunna exporteras till Excel för vidare bearbetning.
Sedan att öppna upp dem från txt till excel fungerar bara halvdant, man behöver ändå göra mkt handpåläggning innan det funkar, en kolumn går bra, men flera går ej. Sedan tror jag man med liten programmeringsinsats kunde göra mkt mer med denna rapportgenerator som har ett bra grundtänk. Bygga funktionsindelade rapporter tex, vilket också är en ofta förekommande internt rapport. Även ha sparade favoriter i de vanliga rapportuttagen hade varit förnämligt... nu måste man scrolla o leta värden att fylla i o det känns litet B.
Foto på Laila B

Laila B

 • 114 poäng 100 badge 2x thumb
Jag behöver också kunna exportera filen till Excel för vidare bearbetning. Skälen är flera. Har byggt specialanpassade rapporter för att rapportera vidare till vårt utländska moderbolag enligt deras summeringsformat. Behöver också kunna be mina svenska kollegor om input i samband med budgetarbete, och vill då lägga till kolumner där de anger sina estimat avdelningsvis, och där jag kan lägga in kommentarer i separat kolumn. Ett minimikrav för en rapportgenerator borde vara att kunna exportera till excel. Att få en textfil skapar massor av manuellt arbete. Eftersom textfilen har blanksteg som tusentalsavgränsare blir det nästan omöjligt att göra om filen till användbart excelformat även om filen går att öppna i excel.
Foto på Lennart Jonsson

Lennart Jonsson

 • 196 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Excelutskrift från rapportgeneratorn.


Jag behöver dagligen använda rapporter som jag gjort i rapportgeneratorn. Vill även få dessa rapporter till excel.
Hoppades det skulle komma i version 2014.0
När kommer den möjligheten?
Lennart Jonsson
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej,

Tack för ytterligare input i den här diskussionen. Kul att se att Bokföringsrapportgeneratorn uppskattas och att det finns ett intresse i att vidareutveckla funktionen.

Som svar på din fråga Lennart så har jag ingen tidsplan för när vi kan rusta upp funktionen med möjligheten att exportera till Excel. Anpassningen i sig är ingen liten sak att lösa och därför måste vi prioritera det i förhållande till annat. Just nu ser vi större efterfrågan på förbättringar inom andra områden i programmet så vi kommer inte kunna prioritera detta under 2014.
Foto på Jannicke Henriksson

Jannicke Henriksson

 • 1,252 poäng 1k badge 2x thumb

Hej,

man behöver inte få valet att exportera till Excel direkt utan ok att från en textfil konvertera till excel, fixa till det först i Visma, att kolumndefinitionerna kan hamna i egna kolumner, det hade löst mkt.

Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Jannicke, tack för ytterligare input och ett konkret förslag på vad du önskar att vi prioriterar. 
Foto på Thomas

Thomas

 • 3,236 poäng 3k badge 2x thumb
Vill gärna lyfta den här tråden igen då behovet fortfarande finns kvar...
Foto på Jannicke Henriksson

Jannicke Henriksson

 • 1,252 poäng 1k badge 2x thumb
Detta vore mycket önskvärt att få ut det som finns idag till excel , hade underlättat enormt.
Foto på M.Eriksson

M.Eriksson

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
Vill även jag pusha denna tråd. Ämnet togs först upp för 4 år sedan och ännu har inget hänt...
Rapportgeneratorn är hopplöst föråldrad och där finns stort utrymme till förbättring. Det finns inte ens möjlighet att få ut kundfakturalista per kund utan bara efter datum eller fakturaintervall.

Kan ni åtminstone lägga in möjligheten att sortera per kund på kundfakturalista, funktionen finns i obetalda fakturor men det hjälper inte när man vill ha ett utdrag på alla fakturor.

Istället för att få ut en oerhört dåligt formaterad excelfil så går det i princip snabbare att bara skriva av det från skärmen.

Om jag t.ex. vill ha en fakturalista så borde jag bara kunna gå in via kundfakturor, filtrera ut det som jag vill ha och bara dra ut informationen via excel eller liknande. Men den vägen är det tvärstopp. Går inte ens att markera data på skärmen.
Foto på Joanna Norlander

Joanna Norlander, Fd Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering

 • 3,002 poäng 3k badge 2x thumb
Hej och tack för ert engagemang!

Jag förstår att en ändring av bokföringsrapportgeneratorn skulle innebära en stor förbättring för er i programmet. Sedan denna tråd skapades har vi bevakat önskemålet, men vi har inte kunnat prioritera det baserat på efterfrågan i kombination med ingreppet som då behövs i programmet. Er input i frågan glöms inte på något sätt bort, men just nu är det ingenting vi kan prioritera i förhållande till andra önskemål som vi får in via forum och andra kanaler.
Foto på Jannicke Henriksson

Jannicke Henriksson

 • 1,252 poäng 1k badge 2x thumb
Hej, kan inte se att det skulle vara ett jätteingrepp att fixa så att även kolumn 2s innehåll osv hamnade i egna kolumner vid konvertering till excel från denna *.txt fil. Kanske ni inte riktigt förstår hur vi menar, eller så använder vi inte programmet rätt och man kanske kan få det till en hyfsad excel?
Kolla gärna min bifogade bild på hur jag menar och om du sedan kan svara utifrån den frågeställningen.
Tack!
Foto på Eric

Eric

 • 72 poäng
Hej, Tycker också att det vore mer än önskvärt att lösa detta. Mycket användbart för organisationer som inte kan köpa in konsolideringsverktyg, utan behöver göra mycket i excel.
Foto på Roger

Roger

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb
Vi som har konsolideringsverktyg delar problemet då utdatafilen inte går att använda. Buggen har varit påtalad i över tio år. Jag har svårt att förstå att det är så problematisk att laga felet. Vi har ju i och för sig sett att yta gått före funktion när man Visma arbetat med att förbättra programmet. Jag önskar hellre att man lagar det som är trasigt än det som inte är det.
Foto på Eric

Eric

 • 72 poäng
Roger, vet du om det går att dra ut en resultatrapport i excel med "fast radfall".Exempelvis med hela kontoplanen oavsett om det finns utfall på kontot eller inte? Då kan jag i alla fall göra en enkel snurra i excel med nyckeltal varje månad utan att behöva skriva om varenda formel varje månad...
Foto på Jannicke Henriksson

Jannicke Henriksson

 • 1,252 poäng 1k badge 2x thumb
Om inte det går så kan du ju göra en snurra från en excellista där du summerat alla konton i önskad period, saldo eller inte, ifrån en DB lista.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.