Kontera izettle-betalningar - eEkonomi

  • 0
  • 1
  • Fråga
  • Uppdaterades för 9 månader sedan
  • Besvarad
  • (Redigerad)
När jag skapade länken mellan izettle och visma så slutade jag kontera, då jag trodde (i min enfald) att allt detta skedde automatiskt.. Men jag märkte i början av året att det verkade som om statistiken inte presenterades korrekt på startsidan då den konstant visade rött i företagskassan, men det måste vart för att jag inte konterat swish och izettle betalningar på ett tag?
Foto på Eddie_D

Eddie_D

  • 70 poäng

Publicerades för 9 månader sedan

  • 0
  • 1
Foto på Fanny Örnberg

Fanny Örnberg, Moderator

  • 3,904 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Eddie_D,

Med integrationen till iZettle kommer din dagsförsäljning automatiskt att bokföras dagligen, transaktionsavgifterna kommer in med tre dagars fördröjning. Du får alltså en verifikation för dagsförsäljningen och en verifikation för transaktionsavgiften. När du får betalt från iZettle till ditt bankkonto ska du matcha transaktionen mot de försäljningstransaktionerna som redan har bokförts automatiskt i programmet. Du ska alltså själv bokföra själva betalningen från iZettle och det är troligtvis detta du har missat att göra vilket genererar felaktig statistik på startsidan. Nedan följer information från den skrivna hjälpen om hur du registrerar utbetalning från iZettle.

1. Välj Kassa- och bankhändelser.
 
2. Välj det konto du fått inbetalningen på.

Har du en aktiv bankkoppling finns din bankhändelse redan i listan Bankhändelser på kontoutdraget. Om du saknar bankkoppling välj Ny bankhändelse och lägg till det utbetalda beloppet från iZettle.

3. Klicka på bankhändelsen och välj Matcha.

4. Välj bokföringshändelsen Övrig insättning och inkomsttypen Egen kontering.

Din försäljning via iZettle har som sagt gjorts automatiskt av programmet. Du ska nu bokföra betalningen från iZettle. Det gör du mot det bokföringskonto som programmet bokfört fordran från iZettle på. Standardinställningen är att fordran bokförs mot 1580. Om du är osäker på vilket konto som dina transaktionsavgifter och din fordran för iZettle bokförs mot kan du kolla under Inställningar Företagsinställningar Grunduppgifter

5. Bokför betalningen enligt informationen ovan.

Notera att utbetalningen från iZettle är en klumpsumma som kan bestå av flera olika typer av transaktioner. Det kan exempelvis finnas avgifter eller bonus som ska bokföras mot andra konton än de för fordran mot kortutgivare och transaktionsavgift.

6. Välj Bokför.

Återkom om du har fler funderingar!
/Fanny