Kontonummer på lönebesked - Lön 300/600

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej, det är ett stort problem för redovisningskonsulter och lönekonsulter som inte vill maila lönebesked med uppgifter om kontonummer . Vi behöver ofta maila lönebesked för attest men det rimmar illa mot att kontonumren inte ska mailas i onödan. När kommer ni ändra detta ?
Foto på fontana

fontana

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
Foto på katlar

katlar

 • 220 poäng 100 badge 2x thumb
Jag med fler har efterfrågat det tidigare men får inget svar mer än att dom ska ”ta med frågan”. Kan inte va så svårt att ändra att man kan få välja om man vill ha det med eller inte kan jag tycka. Riktigt dåligt!!!
Foto på Ludolf

Ludolf

 • 2,554 poäng 2k badge 2x thumb
Jag väckte frågan för flera år sedan, då vi gick över från Special till 600, fast av ett helt annat skäl:

När banken är registerhållare känner inte alltid arbetsgivaren till den anställdes kontonummer. Såväl Nordea som Swedbank vill att den anställde själv meddelar banken vilket konto lönen ska sättas in på. Lön 600 skapar en fil till banken, ur vilken banken endast tar den anställdes personnummer och lönebelopp, och gör sedan överföringen utifrån sitt eget register. Löneadministratören vill gärna lämna fälten för clearingnr och kontonr blanka (gick utmärkt i Special) men i 600 blir det felmeddelande när man sparar. Det går i o f s att spara ändå och fortsätta, men personerna man inte har konto på är röda i listan, och det blir varning vid varje utbetalning som man måste bekräfta och välja "Fortsätt ändå". I JANUARI KOMMER TILL SLUT ETT MOMENT SOM MAN BARA INTE KAN KOMMA FÖRBI. JAG MINNS INTE OM DET VAR KU ELLER FORA, MEN MAN VAR HELT ENKELT TVUNGEN ATT LÄGGA IN BANKKONTON FÖR ATT KUNNA SLUTFÖRA UPPGIFTEN. Vi löste det genom att lägga in ett påhittat konto, samma på alla, men det tog ett tag att hitta ett som dels har godkänd kontrollsiffra (annars går det inte att spara), dels inte kan misstas för ett äkta konto. Vi bestämde oss för tio 9:or. Vill man ha färre tecken kan man ta sex 9:or och en 6:a på slutet.

Snälla Visma, kan ni inte bara ta bort kravet på konton i anställningsregistret på utbetalningstyper som inte berörs? Alternativt möjlighet att välja om man vill ha varning eller inte?
Foto på Joakim Loden

Joakim Loden, Fd Testledare - Visma Lön

 • 6,802 poäng 5k badge 2x thumb
Hej.

Att lägga till möjligheten att dölja kontonummer på lönespecifikationen är för närvarande planerat till den version som vi kommer släppa inför att de nya lagkraven GDPR (EU:s datadirektiv) som träder i kraft i maj 2018 .
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,218 poäng 50k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

I version 2018.1 och 2018.2 av Visma Lön kan du aktivt välja om kontonumret ska visas på lönespecifikationen: Läs mer: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/version-2018-2-av-visma-lon-100-300-600
/Anna

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.