Kontringsmallar - Administration

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Kan man inte styra konto nr utifrån konterings mall? Detta skulle underlätta enormt så att det ska bli rätt i slutändan på leverantörsfakturan.Som det är nu måste jag ändra detta manuellt på leverantörsfakturan, missas det så blir rapporten för utrikeshandel fel. Jag menar alltså att konteringsmallen borde ta överhand på konto nummer när denna finns på en leverantör. Jag har artiklar som köps från både Sverige, EU och Icke EU, känns underligt om man måste ändra på artikel nivå innan man gör varje beställning.
Foto på smulan0503

smulan0503

 • 160 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på LW

LW

 • 20,874 poäng 20k badge 2x thumb

Jo men visst! Jag har kopplat alla mina leverantörsfakturor till mallar och i och med det har jag också dirigerat om så vissa hamnar på egna skuldkonton beroende på om de är intresseföretag, moderbolag, dotter eller entreprenörer. Det fungerar klockrent. Nu ser jag inte om du arbetar med Administration eller eEkonomi. Jag arbetar i Administration.

Lycka till!

//L

Foto på smulan0503

smulan0503

 • 160 poäng 100 badge 2x thumb

Ok, men jag förstår inte riktigt. Får du olika konto nummer på leverantörs fakturan beroende på vilken mall eller vilken leverantör eller vilken artikel.;- /

Foto på LW

LW

 • 20,874 poäng 20k badge 2x thumb

Det är så smutt med dessa mallar, att man kan skapa dem och koppla dem i leverantörsregistret så att leverantörsskuldkontot för en del leverantörer alltid hamnar på ett specifikt konto (istället för att alla hamnar under 2440).

Vad man också kan göra (och det är väl egentligen det de är till för) är att dirigera över kostnaden så att det är det kostnadskonto man oftast använder för en specifik leverantör, som automatiskt kommer upp. Är det så att man har ett par, tre kostnadskonton som frekvent används för en och samma leverantör, kan man välja att ändra i fakturainmatningen manuellt (det går kanske fortast) eller också skapar man några mallar till som man enkelt kan byta till när man står i "inmatningsfönstret" på fakturan.

Jag har gjort så, att jag har en mall per leverantör - i och med att jag stenhårt kör med resultatställen också - men man kan även göra som jag gjorde först, skapa mallar beroende på vilket kostnadskonto som ska användas. Då kan man ha en mall som heter 5410 (för att ta ett exempel) och den mallen lägger alltid kostnaden på 5410 och ordnar med momsen per automatik.

Man får ju tänka också att man har med en maskin att göra som inte har ett direktinterface kopplat till ens egna vilja, så lite handpåläggning måste ju till emellanåt...

I inmatningsfönstret kan man ju också välja vilken mall man vill utan att man har en koppling i leverantörsregistret till en specifik mall. Har man inte kopplingen, väljer man hela tiden mall manuellt när man matar in fakturan.

M a o får man se till vilket behov man själv har och välja själv hur man vill jobba med funktionen.

//L