Sortera bildunderlag efter angivet datum i Visma eEkonomi

 • 8
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej.

Tycker ni borde göra om så att det går att sortera efter det angivna datumet man anger i tex. MobileScanner då man skapar bilden. Som det är nu att det sorteras efter datum då bilden är tagen är ju helt oväsentligt..? Det är ju datumet man anger som man vill koppla mot kvitto-datum eller fakturadatum, inte då bilden togs. Är ju inte alltid man tar bilden direkt...

Sen borde ju även kommentarstexten visas under varje bild i eekonomi. Vad är annars vitsen med den?? Som det är nu måste man ju chansa sig fram ibland alla små miniatyrer (som dessutom är sorterade i den ordningen de togs..) och gå in på dem för att se kommentaren...

Så, Sortera efter det datum man angett, dvs inte då det togs, samt visa även kommentaren under varje miniatyrbild.

/Tobias 

Foto på Tobiasoman

Tobiasoman

 • 1,666 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 8
Foto på Maria Fredriksson

Maria Fredriksson, Business analyst - Visma eEkonomi

 • 820 poäng 500 badge 2x thumb
Hej!
Tack för dina synpunkter!
Jag funderade på vilket datum du vill att vi sorterar på, är det förfallodatum, fakturadatum eller betaldatum?
När det gäller kommentarstexten, skulle det fungera att på något sätt märka upp de bilder som har kommentar?
Mvh Maria
Foto på Tobiasoman

Tobiasoman

 • 1,666 poäng 1k badge 2x thumb

Hej

Tja, det enda datum man kan fylla i när man använder MobileScanner är ju BETALDATUM, och för att göra det så måste man ju kryssa i att det är betalt. Funkar ju bra på ett kvitto, men en faktura har man ju troligen inte betalt när man tar bilden på den.  I MobileScanner så kan man ju dessutom inte sätta ett "betaldatum" som är längre fram än dagens datum, vilket gör det svårt.. Ni borde ju även ändra MobileScanner så man kan skriva in det datum man vill (har för mig att det varit så i en tidigare version av den, men kan minnas fel..), och sedan kunna välja att sortera på det i eekonomi. Då spelar det ju ingen roll om det är ett kvitto eller faktura, det är man själv som avgör det beroende på det datum man skriver...

Rörande kommentarstexten hade jag ju mer tänkt att den kommentarstexten alltid skulle stå under respektive miniatyr dvs, tillsammans där TYP och BILDDATUM står i dag i eekonomi när man väljer att koppla bild och får upp översikten med miniatyrer. Om man inte angett kommentar så står det ju inget, men de är ju upp till var och en.


/ Tobias

Foto på Maria Fredriksson

Maria Fredriksson, Business analyst - Visma eEkonomi

 • 820 poäng 500 badge 2x thumb
Hej!
Som det ser ut idag kommer vi inte lägga in ett fält för att skriva in datum.
Angående kommentaren, du behöver inte öppna bilden för att se kommentaren. Du kan expandera bilden genom att trycka på pilarna i det nedre högra hörnet. Men jag håller med dig om att det skulle kunna vara tydligare än vad det är idag, det är något jag tar med mig till framtida diskussioner. 

Mvh Maria
(Redigerad)
Foto på Tobiasoman

Tobiasoman

 • 1,666 poäng 1k badge 2x thumb

Hej

Ja, men det är det man inte vill, dvs, att gå in på varje bild och expandera den för att se kommentaren. Man får ju gissa sig fram hela tiden då när man har många kvitton. Kommentaren borde ni ju kunna visa direkt,  Se bifogad bild, så kanske du förstår vad jag menar.

Sen står det även "kvitto" när man valt Faktura i mobile scanner. Finne en tidigare förslag att detta funkade bättre i tidigare versioner..

https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/mobil_scanner_och_koppla_bilder_eekonomi

Mvh Tobias


Foto på Sari

Sari

 • 234 poäng 100 badge 2x thumb

Hej,

jag har samma problem!! Kunden tar foto för tex 3 månader på en gång och jag vill stämma av banken varje månad. Så jag måste bläddra igenom alla foton som hör till den månaden som jag ska bokföra, det tar extra tid...

Foto på Emelie Citron

Emelie Citron, UX Designer - Visma eEkonomi

 • 7,236 poäng 5k badge 2x thumb

Hej Sari!

För att det ska bli en bättre sortering i eEkonomi, så krävs det ju att din kund lägger till information i appen som kan användas vid sortering när bilden kommer över till eEkonomi. Då funderar jag på ett par saker - tror du det är rimligt att t ex låta fakturadatum eller förfallodatum vara tvingande fält i appen? Tror du att din kund vill mata in detta på alla sina bilder/fakturor innan de kan skickas vidare till dig?

Jag känner mig lite tveksam till att din kund vill lägga ner det arbetet, kan tänka mig att kunden bara vill skicka över bilderna till dig med minsta möjliga arbetsbörda. Men det betyder ju att det blir svårare för dig i eEkonomi.

Ett alternativ kunde vara att om fältet för fakturadatum eller förfallodatum är ifyllda i appen, så är det detta vi sorterar på i eEkonomi. Om inget är ifyllt så har vi inget annat val än att gå på bilddatumet, det datumet då bilden togs.

Skulle gärna vilja veta lite mer hur du och även Tobiasoman tänker - vad ni ser för lösningar som skulle underlätta för er.

//Emelie

Foto på Emelie Citron

Emelie Citron, UX Designer - Visma eEkonomi

 • 7,236 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Tobiasoman och Sari!

Jag kan inte annat än att hålla med er. I den perfekta världen fotas kvittona efter hand och då blir bilddatumet kanske mer relevant. Men i den riktiga världen ser det nog oftare ut som Sari beskriver - man samlar ihop sina kvitton och fotar in en hel hög på en gång, då har datumet spelat ut sin roll.

Vi behöver göra ytterligare efterforskningar för att se vad det är ni, och våra andra användare av bildunderlag, vill göra för att funktionen ska bli bättre. Tack för att ni tog er tid att göra oss uppmärksamma på förbättringsområden!

En fråga till dig Tobiasoman - är det på nya bilder du får in från Mobile scanner som du fortfarande får "felmärkta" i eEkonomi? Det är ett fel som ska vara rättat för länge sedan - men återkom om du fortfarande har problem så vi kan gå vidare med det!

//Emelie
Foto på olsv

olsv

 • 1,042 poäng 1k badge 2x thumb
Hej Emelie,

En gammal post, det har gått två år. Hur har era efterforskningar gått, har ni kommit fram till hur funktionen ska förbättras?

Om ni inte har kommit fram till en priolista så har jag följande förslag:

 • Sätt Transaktionsdatum samma som Bilddatum då man läser in ett kvitto/en faktura i Scannern. Ge användaren möjlighet att ändra Transaktionsdatum innan bilden skickas till Bildunderlag.
 • Gör det möjligt att skriva in Transaktionsdatum då man läser in pdf-filer till Bildunderlag (web-vyn i bokföringsprogrammet). Sätt Transaktionsdatum som Bilddatum som default.
 • Gör det möjligt att sortera bilderna på Transaktionsdatum i Bildunderlag. 
 • Gör det möjigt att editera Transaktionsdatum i Bildunderlag (web-vyn i bokföringsprogrammet)
Ola
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Jag ber om ursäkt för att vårt svar i denna tråden har dröjt ett bra tag.

Jag förstår att sorteringen inte är smidig för er i dagsläget och att en annan sortering kan hjälpa er att arbeta på ett smidigare sätt i Visma eEkonomi. Vi kikar i dagsläget på hur vi kan förbättra hanteringen av bildunderlag i programmet så vi har det uppe på agendan. Däremot är det för tidigt att säga om eller när det kommer att förändras i programmet.

Självklart så återkommer vi här i forumtråden när vi har mer information.

Ha en fin tisdag!

/Lovisa
Foto på Urbanred

Urbanred

 • 174 poäng 100 badge 2x thumb
När man fotograferar ett kvitto i Visma Scanner, vart används datumet som man anger? Det verkar inte automatiskt användas någonstans som det är nu. 

Fältet Bilddatum borde ju ha det inskrivna kvittodatumet om ett sådant är angivet. 

Lite off topic så kan man ju även tycka att inskriven summa och datum på ett kvitto borde kunna matchas mot ett kassa/checkkonto precis som det görs med in och utbetalningar på företagskontot (om datum & summa stämmer).
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,066 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er!

Jag vill uppdatera er med lite ny information om vilka alternativ som finns att välja på för att sortera bilderna och underlagen. De alternativ vi har i dagsläget är: 
 
Bilddatum - nyast eller äldst först. 
Uppladdad av - stigande eller fallande. 
Sortera på Transaktionsdatum - nyast eller äldst först. 

Jag hoppas att detta kan underlätta det för er då ni kan göra urval på Transaktionsdatum. 

Återkoppla gärna i tråden med fler eller vidare önskemål. 

/Nellie 
Foto på Zebastian

Zebastian

 • 238 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Visning av okopplade bildunderlag - eEkonomi.

Hej,

Jag upplever ibland själva listningen av okopplade bilder som lite otymplig. 
Det skulle vara suveränt om det gick att lista bilderna på lite olika sätt. Ett sätt som jag själv skulle uppskatta vore att visa filnamnet på den uppladdade filen kort och gott. Och möjligheten att sortera efter filnamn/uppladdningsdatum. Det finns säkert fler möjligheter där, och jag tror inte det ska vara alltför krångligt att få till. 

Just my 2 cents.

Zebastian

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.