Kopplad bild på leverantörsfaktura borde följa med till betalningsverifikatet - eEkonomi

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Jag har kopplat en bild på en faktura under Leverantörsfakturor. När så fakturan blivit betald och det skapas ett verifikat via en matchning mot en bankhändelse så följer inte bilden på fakturan med in i verifikatet. Det går heller inte att manuellt koppla samma bild i verifikatet för det finns inga okopplade bilder. Så frågan är varför inte den kopplade bilden i leverantörsfakturan även blir kopplad i själva verifikatet? Är det en bugg eller är det jag som har otur då jag tänker?
Foto på Magnus

Magnus

 • 420 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 2
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Jag uppfattar det som att..

..eftersom man på den gjorda matchningen (den bokförda betalningen) kan se vilken faktura som betalningen avser (Ex: "Bankhändelsen avser: Ver.nr B21 Betalning av leverantörsfaktura 19732"), och du har ett bildunderlag på fakturan ifråga så behövs det inte ett bildunderlag kopplat direkt till  betalningen.

(Liten reservation för att jag använder fakturametoden, jag antar att med kontantmetoden blir det bara ett veriifkat?)


Mvh

//Glad bokföringsamatör - som fortfarande håller på att lära sig Vismas sätt att tänka. :-)
Foto på Magnus

Magnus

 • 420 poäng 250 badge 2x thumb
Jo det går att leta fram bilden med lite sök manövrar så klart men när man kollar under Bökföring / Verifikationer så finns inte kopplingen till bilden på det verifikat som skapades av systemet vid matchningen av bankhändelse. Det finns heller ingen hänvisning/länk till leverantörsfakturan som det gör under Kassa- och bankhändelser. Det är ju dessa verifikat som faktiskt är bokföringen och det är ju här jag vill få upp bilden då jag vill kontrollera att det blev rätt kontering mm. Eftersom vi kör med kontant metoden blir det bara ett verifikat då fakturan blivit betalad ja.
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Hmm, misstänker att jag missförstår dig?

Om jag går in på Bokföring -> Verifikationer så får jag upp hänvisning på betalningar till ursprungsfakturan. Om det är ett kvitto, som jag antar blir lite som en levfaktura är för den som har kontantmetoden så kan jag få upp bildunderlaget direkt.

Kvitto i Verifkationer:


Leverantörsfaktura i Verifikationer: (fakturametoden)


Men det ser alltså inte ut så för dig?
Foto på Magnus

Magnus

 • 420 poäng 250 badge 2x thumb
Så här blir det:


Och:


Så i bankhändelsen ser man länken till Leverantörsfakturan och den kan man då gå in i och klicka på dokumentet för att få upp bilden på fakturan. Men som synes finns ingen bildlänk (gemet) och inte heller en länk till relaterad leverantörsfaktura som du har i själva verifikatet som skapades då jag klickade på bokför i Kassa- och bankhändelser. Det vore ju smutt om bilden blev länkad direkt så den hamnade under gemet. 
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Håller med dig fullständigt. Borde vara samma beteende/visning i olika delar av systemet kan man tycka.
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,360 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Magnus! 

Om jag förstår dig rätt så blir det som två önskemål som kopplas samman. Rätta mig gärna om jag förstått fel men under Kassa- och bankhändelser så saknar du möjligheten att se gemet på betalningsverifikationen, men du har möjlighet att klicka på en länk för att slussas in till rätt leverantörsfaktura. 

Går du istället via Bokföring - Verifikationer så saknar du både kopplingen till gemet på betalningsverifikationen samt att du saknar länken för att kunna klicka dig vidare in till rätt leverantörsfaktura? Här finns det dock möjlighet att klicka sig vidare till leverantörsfakturan via "Relaterade verifikationer". 


Återkoppla gärna!

Ha en fortsatt bra dag :)
/Nellie 
Foto på Magnus

Magnus

 • 420 poäng 250 badge 2x thumb
Alltså, det jag saknar är att bilden på fakturan inte kopplas till verifikatet. Dvs när jag matchar en bankhändelse mot en leverantörsfaktura (som jag lagt upp bild på) genom att klicka på bokför så skapas ett verifikat som inte har bilden på leverantörsfakturan kopplad. Det finns heller ingen länk någonstans i verifikat vyn till leverantörsfakturan utan jag måste försöka hitta den manuell under de andra vyerna. Detta går men det vore så himla mycket smidigare om bildkopplingen bara följde med in i verifikatet.
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Magnus!

Tack för att du förtydligade :)

Jag förstår att det vore smidigt att när du bokför en betalning för en leverantörsfaktura som redan har en kopplad bild till sig så förs själva bilden som är kopplad till leverantörsfakturan även över till betalningsverifikationen. 

Jag funderar lite på hur du vill att en sådan lösning skulle se ut i programmet? Min tanke är att vissa kunder vill ha med den kopplade bilden och andra vill inte ha med den. I vissa fall kanske man vill koppla en helt ny bild till betalningsverifikationen och då blir det knepigt om bildunderlaget från leverantörsfakturan redan ligger där. 

Återkoppla gärna vad du tycker!

/Lovisa
Foto på Magnus

Magnus

 • 420 poäng 250 badge 2x thumb
Kan man inte koppla flera bilder till ett verifikat? Har inte provat men om inte så borde det fixas först så att man manuellt kan koppla till flera bilder förutom den automatiskt kopplade fakturan. Vill man inte ha den automatisk kopplade fakturan kan man "Ångra koppling" på den. Dock kan jag inte komma på varför man inte skulle vilja ha en bild på fakturan som ju skapat verifikatet? Om det nu är väldigt irriterande för många att fakturan kopplas med automatisk kanske man kan lägga in det som ett val under inställningar/bokföringsuppgifter om det skall göras eller inte.