Förhandsgranska PDF - eEkonomi

 • 7
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej,
Det är fantastiskt bra att vi kan fotografera kvitton och koppla till fakturor.
Det är jättebra att vi kan koppla PDF:er till fakturor och verifikationer.

MEN.. Hur tänkte man när det gäller PDF filer?
Dom ligger där som nästintill osynliga med i bästa fall ett namn som säger mig nånting.
Så det blir klick, klick och klick för att ta upp varje dokument för att se alla detaljerna och kunna koppla till rätt faktura/ver. 

Det fungerar säkert om man har 5 PDF:er i  månaden men inte om man har 23 eller fler.

Det här är varken fantastiskt eller jättebra. Det bidrar inte till ett smidigt och snabbt arbetsflöde som annars är kännetecknet för eEkonomi, utan mer som en broms.

I ett sånt här läge är det väldigt nära att man vill börja skriva ut dokumenten för att kunna arbeta snabbare men det är väl inte det vi vill? Vi vill väl ha rent i bokhyllan från pärm(afrost).

Här måste vi ta lärdom av Google Drive, dom skapar snygga små miniatyrer även av PDF dokument. Enkelt och snabbt att hitta info.

Så vill vi också ha det.nu

MVH

Kenneth

 

???!!!
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
 • Så där..

Publicerades för 3 år sedan

 • 7
Foto på Tobias F

Tobias F

 • 652 poäng 500 badge 2x thumb
Jag kan bara hålla med. Preview av PDF skulle underlätta väldigt mycket!
Foto på a

a

 • 640 poäng 500 badge 2x thumb

Hej,


Som ny i eekonomi och i flera år jobbat med allt underlag som PDF är detta en tillbakagång. Nu när även Windows har förhandsgranskning i sin filhanterare för bla PDF-filer är detta en stor tillbakagång.

Inför snarast förhandsgranskning av de kopplade PDF-filerna, annars får man återgå till att lagra allt underlag parallellt med eekonomi.

Foto på experience

experience

 • 3,246 poäng 3k badge 2x thumb
Håller med, det finns "färdiga" tekniska lösningar för att lösa detta, dvs inte alls omöjligt eller ens svårt för Vismas utvecklingsteam att lösa. 
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er! 

Jag har lite ny information gällande det här önskemålet :)

Vi håller i dagsläget på att kika på hur vi kan förbättra hanteringen av PDF:er i programmet, jag förstår att det blir osmidigt att behöva trycka på öppna hela tiden för att kunna se PDF:en. Jag kan tyvärr inte lova några datum eller hur det kommer att förändras men jag vill lyfta att vi jobbar med det här. 

Vi återkommer självklart här i tråden när vi har mer information.

Ha en fin onsdag!

/Lovisa
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Lovisa,
Glädjande att höra att det är under luppen!

Kenneth
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej igen! 

Jag har härliga nyheter att dela med mig av den här onsdagen - Vi har idag släppt en ny version utav Visma eEkonomi :)

Denna versionen innehåller dessutom möjligheten att se PDF:en direkt i programmet. Om du kopplar en PDF till en leverantörsfaktura så behöver du inte längre trycka på Öppna utan du ser PDF:en direkt i eEkonomi. Jag hoppas att detta kommer underlätta för er :)

Läs gärna mer om funktionerna/förbättringarna som levererades idag i programmet i vårt dokument "Nytt i Visma eEkonomi".

Ha en fin dag! 

/Lovisa
(Redigerad)
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,188 poäng 1k badge 2x thumb
Ny version? Eller är det en uppdatering? Måste man byta version? Det är bra om man är tydlig!
Foto på LinusGidstedt

LinusGidstedt

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!
Jättefint att nu finns preview av pdf-filer. MEN nu försvann istället möjligheten öppna filen i nytt fönster och då också kunna spara filen till datorn. Denna länk behöver komma tillbaka. Även för andra bildformat.
Läser man på sidan  "Nytt i Visma eEkonomi" så finns inte knappen för att visa bilden i annat fönster för pdf-filer. Är man inne i en leverantörsfaktura går det inte ens ändra storlek på fönstret där pdf:en visas så det blir väldigt mycket scrollade.
Det visas heller inga thumbnails för pdf:er varken under menyn Bildunderlag eller i verifikationer som jag förstod Kenneth efterfrågade vilket jag också gör.

/Linus
Foto på a

a

 • 640 poäng 500 badge 2x thumb
Kanske dags att kravställa hela funktionen av människor som jobbar med ekonomi innan ni gör lite utveckling här och där i koden. Ni måste få helheten att fungera, inte en liten vy eller delfunktion här och där.

Ni kan ju detta med utveckling i andra programsviter, varför har ni tappat det i just eekonomi?
Foto på experience

experience

 • 3,246 poäng 3k badge 2x thumb
Att man tagit bort "Ladda ner"-funktionen är katastrof! 
Så himla dåligt.

Tillbaks med den innan veckan är slut, tack! 
Foto på experience

experience

 • 3,246 poäng 3k badge 2x thumb
"Ni kan ju detta med utveckling i andra programsviter, varför har ni tappat det i just eekonomi?"
- Jag gissar att de hyr in konsulttjänster från något annat land där arbetskraften är billigare. Tidigare vet jag att de utvecklade detta inom Sverige, något hände där för ett år sedan. 
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej igen!

Vad härligt att många av er har hunnit bekanta er med den nya hanteringen och tack för all feedback - Vi är tacksamma för att ni tar er tid att skriva ner vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra :)

Jag tänkte bemöta tre frågor/önskemål som har kommit upp för att ge lite status på hur det ser ut: 

1. Det går inte att "dra ut" PDF:en till en ny skärm som man kan göra med bilderna. 
I dagsläget så går inte detta, vi jobbar kontinuerligt med hanteringen av PDF:er och detta är något som vi arbetar för att lösa framöver. Det är med andra ord något som är på gång :)

2. Det går inte alltid att skriva ut PDF:en. 
I och med den nya hanteringen så hanterar eEkonomi PDF:en fullt ut, den öppnas alltså inte längre i en ny flik (det var i detta läget det tidigare gick att spara ner/skriva ut PDF:en). Vi tar självklart med oss detta som ett önskemål framöver och förstår att vissa av er arbetar på det sättet att ni skriver ut/sparar ner alla PDF:er. Jag vill lyfta att det i vissa fall kan fungera att högerklicka på PDF:en när den är kopplad och välja Spara bild som. 
Vi behöver lite input från er gällande det här: Återkom gärna med varför ni skriver ut PDF:erna, är det för att kunna ge vidare till revisorn? För att spara leverantörsfakturorna i en pärm? Återkoppla gärna. 

3. När du går in under bildunderlag och ser miniatyrerna så visas ingen miniatyr på själva PDF:en.
Om vi förstått era synpunkter korrekt så är problemet att det är svårt att veta vilken PDF man ska koppla till leverantörsfakturan. Vi tittar generellt på hur vi ska förbättra hanteringen med bildunderlag för att göra det lättare att veta vilken bild du ska välja. I dagsläget har vi ingen information om hur en eventuell lösning kommer att se ut och jag kan heller inte säga om eller när det kommer att levereras.
En fundering; Om ni fick önska - hur skulle ni vilja att programmet underlättar för er att välja bild? Ska man kunna söka på belopp? Visa PDF:en i miniatyr? Söka på leverantör? Återkom gärna med era idéer! 

Jag hoppas att ovanstående känns tydligt och att ni känner att ni fått lite input på er feedback :)

Ha en fin torsdag!

/Lovisa
Foto på experience

experience

 • 3,246 poäng 3k badge 2x thumb
Vill vi kunna spara ner PDF:er kan ni väl tillåta oss göra det?  
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,188 poäng 1k badge 2x thumb
Och min fråga? Är det en ny VERSION? Eller är det en UPPDATERING? Behöver man göra något?
Foto på Amrit

Amrit

 • 3,858 poäng 3k badge 2x thumb
Ni har äntligen gjort något jag påpekat länge. :-)
Men, nu har ni ju inte testat igenom funktionen korrekt.

Det är inte möjligt att zooma in PDF:en vilket ibland är ett måste då texten är omöjlig att läsa annars. Ett sätt att kringgå det i Safari på macOS är att maximera webbläsaren och sedan öppna en leverantörsfakturan. Då blir PDF:en större och oftast möjlig att läsa. Jag har perfekt syn och gissar på att andra kommer få problem med att läsa PDF:erna, och ännu värre blir det om alla fakturor skickas digitalt direkt till eEkonomi, för numera kan ju ingen inte hämta hem PDF:erna längre.
Det går inte heller att se övriga sidor om en PDF har flera sidor, så det ställer ju till det en hel del då jag inte kan ladda hem dem och se vad det står på andra sidorna.

För egen del har jag svårt att komma ihåg att betala fakturor om jag inte kan ladda hem dem och skriva ut dem, och nu får jag bara sitta och hoppas på att jag kan läsa alla leverantörsfakturor jag får in, för om jag inte kan läsa dem, så måste jag kunna ladda ned dem och skriva ut dem.
För övrigt hade ni ju nyligen den funktionen att man kunde göra det, så i praktiken har ni ju redan koden till det och det borde inte ta mer än någon minut att ordna.

Funktioner i program skall underlätta för handhavaren, inte försvåra arbetsflödet som ni gör ibland. Webbaserade program är i jämförelse med andra program otroligt lätta att uppdatera. Jobbade med webbutveckling i 6 år och om en kund eller dess besökare upptäckte att jag råkat gjort något galet, så ordnade jag det omedelbart, självfallet.

Visma jobbar efter någon annan devis verkar det som. Att ni orsakar ändringar som inte är helt genomtänkta eller helt testade på de större plattformarna innan ni släpper funktionen eller åtminstone låter användare beta-testa de funktioner ni avser publicera är misstag som nybörjare gör. Möjligt att de som jobbar med eEkonomi kommer från en värld där allt bara behövs testas i en miljö; Windows, och nu när de jobbar med webben glömmer de bort den uppsjö av plattformar och webbläsare det finns. Allra minst borde ju de största webbläsarna i Windows och macOS testas. (Eller varför inte göra det lätt för er och kika vilka OS och webbläsare era kunder har, ni har ju faktiskt statistik på det)

Just nu har ni lyckats skapa en funktion som förvisso löste något som efterfrågades, men som skapade ett nytt problem istället. :-)
(Redigerad)
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,188 poäng 1k badge 2x thumb
Bra! Hoppas någon läser det. Min fråga huruvida de har gjort en ny version som måste laddas ned elker om de bara gjort en uppdatering får jag inget svar på. Jag är nybörjare på Visma eEkonomi och har en Mac. Börjar redan tröttna på Vismas ovilja/oförmåga att lyssna på sina betalande kunder!!!!!
Foto på KarinL

KarinL

 • 3,278 poäng 3k badge 2x thumb
Du behöver aldrig ladda ner något för att få uppdateringarna i eEkonomi, eftersom det är en molntjänst. Du har alltid senaste versionen när du loggar in.
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,188 poäng 1k badge 2x thumb
KarinL, det är därför jag har frågat om det Visma kallade en "ny version" i själva verket var en uppdatering!!!
Foto på Amrit

Amrit

 • 3,858 poäng 3k badge 2x thumb
En uppdatering per definition är en ny version av ett program eller delar av ett program. Den som programmerar eller jobbar med programrelaterade frågor kommer nog för det mesta kalla en uppdatering för en ny version (varje uppdaterad fil är en ny version av filen), men en som använder programmen är nog mest van att det kallas just uppdatering och inget annat.
Jag förstår bara båda termernas användning för att jag själv sysslat med programmering och till mina egna kunder sade jag alltid att jag uppdaterat programmet eller vad det nu var jag hade gjort.
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,188 poäng 1k badge 2x thumb
Amrit, TACK! Synd jag inte kunde fått det svaret från början; det har liksom tagit några veckor! Lite som att dra ut en tand låångsamt - utan bedövning!
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Jag vill flika in gällande punkt 2. Det går inte alltid att skriva ut PDF:en, vi jobbar i dagsläget på att lösa detta så att det ska bli möjligt att skriva ut pdf:erna. Vi planerar att leverera detta inom kort om allt går som det ska :) 

Ha en härlig måndag!

/Lovisa
Foto på Gunnar Lindh

Gunnar Lindh

 • 364 poäng 250 badge 2x thumb
Hej Lovisa, det ligger ett planerat systemunderhåll imorgon 29 mars (kl 02 - 05). Finns rättningen med så att det fr o m imorgon åter går att se pdf-dokument? Tror det är viktigt med tydlig kommunikation om vad som sker i denna fråga. Vänligen Gunnar
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Gunnar!

Om jag förstår dig rätt tänker du på problemet med att du inte ser själva PDF:en i programmet? Rätta mig om jag har fel :)

Vi jobbar fortfarande på att hitta en lösning på det problemet, följ gärna forumtråden "PDF:en syns inte helt när du kopplat den till en händelse - eEkonomi" där kommer vi uppdatera så fort problemet är åtgärdat. 

MVH
Lovisa 
Foto på experience

experience

 • 3,246 poäng 3k badge 2x thumb
Varför slår inte en moderator ihop trådarna som ni alltid gör? 
Foto på Jimmy

Jimmy

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb
Hur går det med den här uppdateringen? Börjar bli väldigt enerverande att inte kunna skriva ut PDFer. 
För att svara på frågan om varför: T ex. För att skicka till olika projektledare för attestering, för att spara i projektsammaställningar. 
Foto på Helen V

Helen V

 • 792 poäng 500 badge 2x thumb
Så här säger bokföringslagen:

7 kap. Arkivering av räkenskapsinformation m.m.

Former för bevarande

1 § Räkenskapsinformation skall bevaras i
1. vanlig läsbar form (dokument),
2. mikroskrift som kan läsas med förstoringshjälpmedel, eller
3. annan form som kan läsas, avlyssnas eller på annat sätt uppfattas endast med tekniskt hjälpmedel (maskinläsbart medium) och som genom omedelbar utskrift kan tas fram i sådan form som avses i 1 eller 2. Finns det någon på Visma som har hört talas om detta, nu när ni tagit bort möjligheten att skriva ut pdf:er? Finns det någon som ens är revisionskunnig? Finns det någon som har testat uppdateringen i ett övningsbolag innan ni körde ut den i skarpt läge?
Foto på experience

experience

 • 3,246 poäng 3k badge 2x thumb
Roligt att mitt tips om F12 hjälpte några! Säg till om någon inte förstår så får vi tillsammans försöka förtydliga hur man gör. 

Jag tittade på det för att se om Visma verkligen transformerat PDF:erna till bilder men det är alltså fortfarande PDF:er bara javascripts som gör att det ser ut som en bild. 
Annars hade de haft större bekymmer att reversera koden om man gjort om alla PDF:er.
Därmed också oförståeligt varför det inte gick att återgå till föregående version, sånt gör jag på jobbet med två klick och så har det varit på alla ställen jag varit inom IT-utveckling, åtminstone till de 2-5 senaste versionerna.
Foto på experience

experience

 • 3,246 poäng 3k badge 2x thumb
Bästa småföretagarvänner och "grannar" i molnet där eEkonomi huserar.
Våra frågor om hur detta kunde ske är många och svaren är få. 

Jag har skapat en tråd där jag kräver att få se deras incidentrapport. Gilla & kommentara gärna om du håller med mig så hoppas jag att vi kan nå 100st kunder på väldigt kort tid.
Klicka här för att komma till tråden

Mvh
En trogen Visma-kund sedan 8 år tillbaks
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej allihop! 

Jag kan äntligen meddela att du nu har möjlighet att skriva ut PDF:erna som du kopplat som underlag i programmet. Om du öppnar upp ett bildunderlag som är kopplat på t ex en leverantörsfaktura, så har du en skrivarikon uppe i högra hörnet som du kan använda dig av för att skriva ut din PDF. 
PDF:en kommer öppnas upp i en ny flik i webbläsaren och du har även där ifrån möjlighet att skriva ut den på papper om du så önskar. 

Detta är ett första steg fram för att göra det möjligt att skriva ut PDF:erna och vi kommer framåt fortsätta jobba med funktionen för att förbättra den på bästa möjliga sätt. 

Jag skulle även vilja ta tillfället att be om ursäkt till er alla som har drabbats av detta problem. 

Ha en fortsatt fin dag!
/Nellie 
Foto på Amrit

Amrit

 • 3,858 poäng 3k badge 2x thumb
Hej.

Vill bara meddela att den fina ikonen för att skriva ut finns nu där den borde vara men den fungerar inte. Använder Safari (10.0.3) på macOS Sierra (10.12.3).

Ni kanske skulle ha testat att funktionen verkligen fungerar innan ni påstår att funktionen nu är återställd.

I Chrome fungerar knappen, men den blir popup-blockad då den ju räknas som en popup.

I Firefox fungerar det förvisso, men det blir en fil att ladda ned istället för att det öppnas i en ny flik. Märkligt nog kunde jag inte se PDFen första gången jag gick in på en leverantörsfaktura, men jag lyckades aldrig återskapa det felet så det vet jag inte riktigt vad felet var. (PDFen laddades inte för att fönstret hade en specifik bredd. Gjorde jag fönstret bredare eller smalare så fungerade allt korrekt)
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,360 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Vi jobbar vidare för att se till att det funkar i alla webbläsare. Under dagen kommer vi också lägga ut en mer detaljerad beskrivning av hur vi jobbar med utveckling och tester och hantering av buggar.
I Chrome kan du ställa in så att popupinställningen gäller för endast eEkonomi. 

Jag kommer återkomma under dagen med mer information i den här tråden!
/Anna
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,360 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Ville bara uppdatera här att min kollega Sanna har gjort ett inlägg med hur utveckling jobbar med utveckling och tester: Visma eEkonomis utvecklingsprocess »
Saknar du någon info eller har synpunkter så mejla till mig så uppdaterar vi tråden eller kontaktar dig: anna.svensson@visma.com

/Anna
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Anna,
Det här är utmärkt info, dock tror jag att det försvinner i bruset av trådar och inlägg..
Vore det inte bättre att det låg som en egen "eEkonomi flik" på forumets startsida: Status på buggar och rättningar eller liknande.

MVH

Kenneth
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,360 poäng 50k badge 2x thumb
Smart! :)
Jag tar tag i detta imorgon! 
/Anna
(Redigerad)
Foto på Alingo

Alingo

 • 1,188 poäng 1k badge 2x thumb
Det är lite oproffsigt att vänta så länge med åtgärd!
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Alingo!

Tack för att du hör av dig och delar med dig av hur du känner och hur du har upplevt detta. 
Jag skulle vilja hänvisa dig till en kommentar från Anna i forumtråd "PDF syns inte helt när du kopplat den till en händelse - eEkonomi" där vi förklarar mer hur dessa problem har hanterats och vad vi kunde ha gjort bättre. 

/Nellie 
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Hej,
Jag har sedan i måndags full funktionalitet för PDF:er  även i Safari


MVH

Kenneth
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihop! 

Jag vill uppdatera er med lite information:

Vi kan just nu se att det finns kvar tre bekymmer gällande PDF-hanteringen och jag tänkte sammanställa de för er här:

- Blockering av Popup:
Detta styrs av webbläsaren och för de flesta webbläsare kan du tillåta Popup för specifik webbplats, såsom eEkonomi (eaccounting.vismaonline.com). Så här ställer du in att du tillåter Popup i de olika webbläsarna: 

Chrome: 
 1. Öppna Chrome på datorn.
 2. Klicka på Mer Mer högst upp till höger.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned.
 5. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess.
 6. Välj ett alternativ under Popupfönster:
 • Tillåt inga webbplatser att visa popupfönster
 • Tillåt alla webbplatser att visa popupfönster
Vill ni inte tillåta alla webbplatser så kan ni klicka in på "Hantera undantag" och för eaccounting.vismaonline.com kan ni välja "Tillåt". 

Firefox: 
 1. Klicka på menyknappenNew Fx Menuoch välj InställningarInställningar.
 2. Välj panelen Innehåll.
Där kan du göra följande inställningar:

 • Blockera popup-fönster: Avmarkera det här alternativet om du inte vill blockera popup-fönster
 • Undantag: Här visas en lista på webbplatser som du vill tillåta popup-fönster ifrån. 
Internet Explorer: 
 1. Öppna Internet Explorer, välj Verktyg  och sedan Internetalternativ.
 2. Markera eller avmarkera kryssrutan Aktivera Blockering av popup-fönster under Blockering av popup-fönster på fliken Sekretess och välj sedan OK.
Safari: 

I Safari väljer du att tillåta alla Popuper.

- Vit ruta på vissa kopplade bilder:
Detta har vi inte lyckats återskapa helt så råkar du ut för detta får du gärna meddela vilken faktura detta gäller och vilken webbläsare du använder. Testa också gärna att rensa cachen.
Du kommer runt problemet genom att klicka på Zoom, då laddas .pdf:en på nytt.

- Skrivarikonen syns inte om du arbetar vid mindre skärm eller inte har webbläsaren i helskärmsläge:
Detta kan vi återskapa. Vi är väldigt nära en lösning på denna bugg och vi återkopplar här igen när den är helt löst. 

/Nellie 
(Redigerad)
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihop! 

Vi har nu åtgärdat felet där vi tidigare inte såg någon skrivarikon om du arbetar vid en mindre skärm eller inte har webbläsaren i helskärmsläge. Det går alltså nu bra att se skrivarikonen, men endast för PDF:er som är uppladdade som ett underlag. Väldigt snart är det möjligt att se skrivarikonen även för bilder vid mindre skärm eller i webbläsaren även att den inte är i helskärmsläge. 

/Nellie 
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er! 

Problemet med PDF:en inte syntes direkt när vi öppnade upp kopplade bilder, utan istället visades en vit ruta, är nu också åtgärdat i programmet. Innan kom vi runt det genom att klicka på Zoom in eller Zoom ut och då laddades PDF:en på nytt, men fr om nu ska ni kunna se den kopplade bilden direkt istället för en vit ruta. 

Ha en fortsatt bra dag! 
/Nellie 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.