Koppling mellan referens och referenskod - Administration

 • 5
 • Idé
 • Uppdaterades för 7 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Då det finns kunder som har flera beställare hade det underlättat om referenskoden hade varit knuten till referenspersonen.
Foto på Daniel Lindgren

Daniel Lindgren

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 5
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Daniel. 

Tack för synpunkten.

Jag har fått några olika önskemål på att kunna styra referenskoden utifrån vissa regler. Att styra det utifrån referensperson känns som en väldigt logisk funktion. Jag undrar dock hur det rimmar med de som har synpunkter på detta sedan tidigare. Jag lämnar tråden öppen för diskussion och input från andra användare. Om fler intygar att detta skulle vara användbart får vi titta närmare på det framöver. 
Foto på JohanH

JohanH

 • 948 poäng 500 badge 2x thumb

Jag instämmer i logiken med styrning från referensperson.


Foto på Harriet

Harriet

 • 60 poäng
Ser att tråden är 4 år gammal. Har det hänt något här?
Foto på Lotta

Lotta

 • 1,348 poäng 1k badge 2x thumb

Det behöver vara tydligt i alla fall - vi har varit tvungna att göra korrigeringar i vår brygga från vårt servicesystem för att kunna skicka fakturorna via autoinvoice efter nuvarande sätt - så det är inte bara att ändra nu... Jag kan sträcka mig till att är fältet tomt ska referenspersonen skrivas för att få iväg fakturan.


Foto på Stan

Stan

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb

Våra kunder har ibland olika referenskoder, så vi skulle önska att det finns en valbar möjlighet att ändra referenskod, precis som man kan göra i referens.

Med vänlig hälsning

Lars


Foto på Stan

Stan

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Hej, även om ni inte inför koppling mellan namn och referenskod, som ju vore det allra bästa såklart, så man väl åtminstone införa en enkel rullist i referenskod precis som i referens?!

Då kan vi ha olika koder sparade där. På kommunerna är det mer regel än undantag att man har olika referenskoder. Förstår inte varför en rullist saknas..?
Foto på Joanna Norlander

Joanna Norlander, Fd Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering

 • 3,002 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Stan,

Vi har tidigare fått önskemål om att kunna välja referenskoder i en lista och har det med oss som ett förbättringsområde kring AutoInvoice. Fram till dess vill jag tipsa om Kundanteckningarna. Här har du möjligheten att skriva in de olika referenskoder som kan bli aktuella för kunden. Du ser sedan dina Kundanteckningar i sidopanelen när du skapar en faktura till kunden ifråga. Jag hoppas att detta kan hjälpa dig en bit på vägen, men vi har fortfarande självklart kvar det som ett önskemål.
Foto på daniel@waxthuset.nu

daniel@waxthuset.nu

 • 1,438 poäng 1k badge 2x thumb
För att vi ska kunna skicka e-fakturor till t ex kommunen så behöver vi att Ert Ordernummer och Referenskod har samma information.
Vi har en integration från ett kassasystem och där säger utvecklarna att de inte kan fylla i fältet Referenskod via Visma integrationen utan detta är något som Visma får lösa.
Foto på Helena

Helena

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb

Vi behöver ha ref kod fält från Visma Tid så att det fältet går över i Visma Adm 1000s fakturarutin. Just nu funkar inte det och det är olika ref nr för olika projekt (går därför inte att lägga på kundnivå) och detta är inte lätt att hålla reda på manuellt! Eftersom det ofta är ett krav med ref kod både inom kommun och i byggsektorn samt i stora bolag så borde verkligen detta vara ngt som ni jobbar fram omgående.

Hälsningar Helena

Epsilon byggkonsult AB

Foto på Thomas

Thomas

 • 3,236 poäng 3k badge 2x thumb
Jag har precis fått en förfråga från en kund om just denna funktion.
Enligt samtal med support så är det just "referenskod" som ska fyllas i för att rätt fält ska importeras hos vår kund och därmed förenkla flödet i deras system.

Mitt förslag är att man kan få en kryssruta på kunden där man kan välja att koppla kundens referens, "Er referens", till referenskod.
På det viset slipper vi ange samma referens två gånger. Tidigare idéer om att även ha en lista bakom och dropdown-lista är också bra komplement till en kryssruta.
Om kryssrutan är vald kan fältet inaktiveras både på kund och order/faktura, men på dokument visa samma värde som "Er referens" så blir det tydligt vad som skickas.

Hälsningar
Thomas