Korrigerade verifikationer ligger kvar i momsredovisning - eEkonomi

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 2 år sedan
  • Genomförda
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Momsredovisningen blir fel eftersom korrigerade verifikationer ligger kvar! (Redovisar tremånadersmoms)
Det står rätt i Huvudboken men i sammanställningen ändras det inte.

Dessutom
Om man glömde ändra datum vid korrigeringen så blir den inte bokförd på samma datum som den ursprungliga verifikationen. Vilket inte påpekas någonstans

/Agneta
Foto på Orkobalans

Orkobalans

  • 70 poäng

Publicerades för 6 år sedan

  • 1
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 22,360 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej allihop! 

Vi har nu gjort förbättringar gällande momsredovisningen gällande om du eventuellt har verifikationer att kontrollera inne på momsredovisningen. Tidigare såg du "Verifikationer att kontrollera" längst ned på momsredovisningen, detta har vi lyft upp högst upp på sidan så det är enkelt att se om du behöver korrigera någon verifikation.
Om du har några verifikationer som behöver kontrolleras så kommer du numera se texten "Vid kontroll av momsrapporten hittades avvikelser kopplade till 1 verifikation. Verifikationen behöver kontrolleras" och du kan här klicka in på länken "kontrolleras" för att få mer information. Har du flera verifikationer som behöver kontrolleras så visas alla här. 

Du får där information om vilken verifikation det gäller samt en orsak. Antingen kan du klicka på Öppna för att komma in till verifikationen, eller så kan du klicka på Åtgärder för att göra de åtgärder som krävs. När du har åtgärdat verifikationen så att den ser korrekt ut så kommer den försvinna från momsredovisningen över verifikationer att kontrollera. 

Hoppas detta kan hjälpa er att lättare arbeta med momsredovisningen och att få en bättre överblick över de verifikationer som behöver kontrolleras. 


Ha en fin onsdag!

/Nellie